Македонска берза

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Naslovot na LED e deka e mozno i kineska banka da ja lapne NLB ili evropa nema da ja dade ?
A voedno i za ovie mile panika investitori sto mislat ako ne pomine dogovorot ke umreme site :)
Nagradno prasanje e 10 denari se kaci naftata po regulatorna i baba mi znaese za ovaa informacija .Ako nekoj si go zmae so godini ovoj biznis pomnozen so kolicinite sto gi trosi ke ja pokaze fiksnata zarabotka na naftasite !!
Ima li posladok biznis i dali regulatorna e vo funkcija na potrosuvacite ili vo interes na uvoznicite ?

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Dobro be LED diodi i iseluvanje vo stranstvo...Naslovov na temata e utnat ili komentarite?
И десет постови за работен статус на рандом брокер дали земал неплатено или дал отказ :)

Не се санкционираат постови скроз неповрзани со работењето на македонските компании, а се банираат политички анализи кога политички одлуки имаат директно влијание!

Член од
2 април 2017
Мислења
186
Поени од реакции
154
Mandrac podobro Mile panika odošto Tošo malerot.. :D
Gledam ponedelnikot ništo novo ne donese.Sekoj na svoi pozicii vo sobranie..
Se nadevam deka nema da go vovedat najavuvaniot danok od 18% zošto i ovaka e krevka situacijata...

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
И десет постови за работен статус на рандом брокер дали земал неплатено или дал отказ :)

Не се санкционираат постови скроз неповрзани со работењето на македонските компании, а се банираат политички анализи кога политички одлуки имаат директно влијание!
Секако дека ова со брокерот е битно за оние што соработуваат со КМБ. Што не може да се каже за постот за Горење и спамот потоа.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
На персоналецот нели имаше предлог над 1000 евра приход месечен да се оданочува со 18% наместо со 10%. Ама ништо од тоа сега имаат поважни работи.
Претпоставував...не кажа за кој мисли па прашав.

Член од
2 април 2017
Мислења
186
Поени од реакции
154
Na stapov danok,na kapitalna dobivka de ...
Porano bese 10% od 70% od kapitalnata dobivka.Sega kako sto razbrav sakaat i toj danok da go kacat na 18%.Poradi nivnata nesposobnot nie ke plakame povisoki danoci..a i povisoki goriva od denes..

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Член од
7 август 2011
Мислења
4.948
Поени од реакции
15.118
Na stapov danok,na kapitalna dobivka de ...
Porano bese 10% od 70% od kapitalnata dobivka.Sega kako sto razbrav sakaat i toj danok da go kacat na 18%.Poradi nivnata nesposobnot nie ke plakame povisoki danoci..a i povisoki goriva od denes..
Не постои данок на капитална добивка. Приходите од капитална добивка се собираат заедно со останатите персонални приходи и тоа е даночната основа на персоналниот данок на доход. Ако збирот на сите приходи ти ја надминува пропишаната граница тогаш за сумата над границата ќе плаќаш 18%. Секако тоа нема да се спроведе годинава, а скептик сум и за следната.
За нас важно е дали ќе го продолжат даночното ослободување за приходите од капитална добивка кое трае до 31.12.2018. Имаше најави дека ќе продолжи до 2021 ама не можамнда ги најдам вестите во врска со тоа.
За горивата верувам дека знаеш како се формираат цените. Не биди димче апасиев плс :cautious:

Член од
2 април 2017
Мислења
186
Поени од реакции
154
Videkjemo.. Kako što trgnale da trošat i zadolzuvaat, a nema priliv ke bide interesno.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Mandrac podobro Mile panika odošto Tošo malerot.. :D
Gledam ponedelnikot ništo novo ne donese.Sekoj na svoi pozicii vo sobranie..
Se nadevam deka nema da go vovedat najavuvaniot danok od 18% zošto i ovaka e krevka situacijata...
Nekako krizava me nasekira epten denes 30 miliona promet a TNB kako da ke se lapa debela dividenda denes 1000 akcii po 14.000 ?? Alkaloid nema rasprodazba skoro ke ja vidime 8.500 a I kaj KMB nesto pritaija ovie so poustot ideme pak nagore?
Se slucuva obratno izgleda nema veke ovci se opameti narodov ili pak na berza sega ima so fakultet luge :)

Член од
6 април 2014
Мислења
32
Поени од реакции
31
Саакам да пробам да купам некшто до 10 000 денари. Дајте предлог за да карам нешто и да се подлажам и по ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom