Синдикат
Мајгада?!
- Член од
- 22 август 2005
- Мислења
- 3.110
- Поени од реакции
- 180
Не ширам јас меѓуградска омраза, само сум испровоциран од изјави на некој тотално неинформирани луѓе. Какви третокласни анонимуси ако барем еден натпревар имаше гледано другарчето ќе видеше дека се работи за одлични играчи. Јас сакам да ви го посочам излезот од кризата на македонската кошарка, а тоа е да се врати публиката на терените. А не во Скопје да има 500 души публика. После немало пари, па кој будала ќе финансира тим ако тој нема гледаност. Сакам да кажам дека немате срце, не знаете да навивате. Не зборам на празно, ете пример Пелистер ова година влезе од втора лига има добар спонзор кој со добра пропаганда успеа да продаде 2000 сезонски карти и донесе сериозни засилувања од странство и ја врати кошарката на голема врата во Битола.Гижо напиша:немораш да ја сведуваш дискусијава на меѓуградска омраза :wink:
Незнам колку ги имате слушнато и изјавите на тренерите на тимојте шо гостуваја во Битола. Ете пример тренерот на тимот „Тоа сум јас’’ изјави дека радо би играл пред ваква публика во гости, него во празна сала дома.
Го следев натпреварот во живо и атмосферата да ви кажам право ме потсети на златните години на ракометниот тим Пелистер. Мзт во еден момент имаа и 16 поени водство некаде околу половината на 3 четвртина, но со огромна желба и одлична игра во одбрана Пелистер успеа на крајот да стигне до израмнување и покрај огромната наклоност на судиите кон гостинскиот тим (од оправдани причини судите беа скопјани).
Тука е спасот на македонската кошарка во исполнетите сали. Не знам јас како е можно и покрај пласманот во европските купови на Мзт и Работнички да не се наполнат малите сали во Скопје, или пак едвај ќе се исполнат и редовно има некоја театарска атмосфера.