Македонската кошарка!

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Зошто браво за Костовски??????????????????

Тој на кадетско првенство со негова генерација по 10 поена дава, ќе игра за сениорска.

Аврамовски - дрво

Ѓуров, Веселиновски - како не му е срам, тие ни прва петорка не играат во Работнички.

Па и Караџовски не заслужува да игра за репрезентација, исто како и Ристе Стефанов

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Браво за костовски зашто поштувам кога ке се стави млад играч у репрезентација што има потенцијал да стане добар кошаркар

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
Браво Аце само така. :D
И да разјасниме нешто, Костовски има 17години, значи не е постар како
што некои мислат,за ова со репрезентацијата беше очекувано, он си е најдобар у своја и три генерации пред него, за 5-6 години не би се изненадил да влезе у NBA, кој го има гледано знае колку вреди.

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Александар Костовски, звани Курчо :)

Добар е типот, помал е и од мене.. 1988.. за младинска дава по 40, не по 10 поена, 10 асистенции праи, на тоа да не мислевте.. типот дава по 20 и кусур трици на доскок по ред без да тапне.. кој тренирал знае дека станува збор за машина.. башка има осет за подавање, башка е воле од 190 цм.. и жилав е. Го бива, само да не заглави со повреди.

Офчар

Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
ПЕЏА САМАРЏИСКИ Е НАЈГОЛЕМОТО ДРВО НА ОВАА ПЛАНЕТА!

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Офчар напиша:

Добар е типот, помал е и од мене.. 1988.. за младинска дава по 40, не по 10 поена, 10 асистенции праи, на тоа да не мислевте.. типот дава по 20 и кусур трици на доскок по ред без да тапне.. кој тренирал знае дека станува збор за машина.. башка има осет за подавање, башка е воле од 190 цм.. и жилав е. Го бива, само да не заглави со повреди.
Убаво напишано......мислам стварно Аце е машина.... 8)

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
Исто така и Ненад Зивчевич, само сега зема српско државјансто и игра за јуниорска репрезентација.Мислам дека игра за Будучност

Офчар

Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Алек Угриновски - највечи хрватски талент, прва ја учеше у Орце :( ѕвер - викаат боље и од Пеце и од Врба заедно е.. ама ете ти - Цибона и хрватска репрезентација..

Глеав пред некој ден младинско:

СЦГ - Хрватска

Играа и Зифче, и Алек.. од спротиставени страни. Алек беше најбољи на цела утакмица, го избркаа ради лични, на крај у пресвртот Зифче дае по некое слободно..

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
Офчар напиша:
Алек Угриновски - највечи хрватски талент, прва ја учеше у Орце :( ѕвер - викаат боље и од Пеце и од Врба заедно е.. ама ете ти - Цибона и хрватска репрезентација..

СЦГ - Хрватска

Играа и Зифче, и Алек.. од спротиставени страни. Алек беше најбољи на цела утакмица, го избркаа ради лични, на крај у пресвртот Зифче дае по некое слободно..
Го знам и Алек од баскет, многу добар.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Офчар напиша:

СЦГ - Хрватска

ја сакав ова да го кажам, ама сум закаснил

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Офчар напиша:

Прочитај статистика од европското или што и да играа пред еден месец и ќе видиш. Имаше 13 поени просек и 5 асистенции. До последната утакмица и после мислам даде 30 или нешто така.

Дечкото е стварно добар, ама рано му е за сениори

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Како ви се видоа нашиве на турниров во Охрид?

Јас мислам дека со Антиќ и Самарџиски во екипара другачие изгледаме. Башка Гечевски и Чековски се повеќе од одлични, а Врба е прав капитен во играта. Кога тука ќе го додадеме Илиевски (кој не играше на турниров, по мене - оправдано) и одличниот Димитровски (новиот Дејан Јовановски во репрезентацијата) ..тогаш можеби во екипна конкуренција ја имаме најдобрата репрезентација, која комеотно е зрела да игра на едно европско првенство. Само им фалат подготвителни натпревари.

Ах, Заре Марковски да беше селектор на оваа генерација. Во франција ќе бевме меѓу првите 8 минимум!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
и јас сму многу задоволен од турнирот, Антиќ многу добро се покажа, Чековски е мајстор за под кош, многу вреден играч што цела утакмица се бори, затоа го поштувам највеќе, Стефанов е добар капитен, Соколов мислам дека е многу подобра замена од Самарџиев, Р.Стефанов е добар за од клупа, Димитровски е добар стартер и корисен, Гечевски стандардно добар, Самарџиски се надевам дека како што ке се здобива со искуство се подобар ке биде, Симик е тука да даде по некоја тројка,Мирза е исто корисен играч,Тасовски е добар млад играч, а Перо Блажевски е корисен ветеран, е сега незнам зашто не ги повика странците Кузмановиќ и Стак, е сега незнам дали ке беше подобро Боцевски да не се повлечеше, ама мислам дека вака повеќе се дава шанса на Антиќ и Самарџиски, не ми текнува уште кој го заборавив...
ако играме секоја утакмица како против Бугарија, тогаш сигурен сум дека имаме шанса и за на европско :wink:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
не ми се верува, наместо Давитков да го понесе Соколов за турнирот во софија он го земал Самарџиев :lol: :lol: :lol: да земам да се прекрстам со лева рака

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.226
Поени од реакции
34.519
Абе Пеџо Самарџиски уште не игра за сениори?

Kajgana Shop

На врв Bottom