Македонија – Германија [17.01.2012, 18:15]

Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Тоа е тоа, можеби ќе го следиме најнефер мечот на ЕП... можеби...

Пишав и погоре, Германците се на се или ништо. Тоа им дава дополнителен притисок. Но го знаеме нивниот менталитет...

Но ние сме Македонци, пиреј, секогаш сме знаеле да ги заебеме големите. :D Можеби имаме и позаебан менталитет и од швабите! Пред почетоков на првенствово помалку се сомневав во нашите, искрено. Сеуште мислам дека има одредени пропусти кои МОРААТ да се надополнат, но сеа сум уверен дека дечките ќе изгинат на теренот.

Мислам дека Кире ќе воскресне, дека Ванчо колку толку ќе му помогне на Столе, дека навивачите ќе им ја дадат дополнителната сила на нашите.

Ќе биде судии vs. македонскиот инает. Многупати сме ја добиле таа битка, одиме и сега да ја добиеме. Македонија убер алес !!!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Македонија жртва на ракометна шпионажа

Швеѓаните имале снимка од мечот со Црна Гора на Златибор, кој беше затворен за јавноста

Од нашиот известувач
Роберт Димитриевски

НИШ – „Зошто е вклучена онаа камера?“, реагира Драган Начевски, координатор на македонските машки ракометни селекции, развртувајќи се наоколу на синоќешниот тренинг на репрезентацијата во Спортскиот центар „Чаир“ во Ниш. Камерата беше свртена лево кон импровизираното отворено студио на трибината и воопшто не го покриваше теренот, но Начевски не се смири. „А оној таму, Германец да не е?“, продолжи поранешниот ракометен судија, покажувајќи со прст кон делот од трибината наменет за новинарите.

Среде тренингот се јави и Андон Бошкоски, помошник на селекторот Звонко Шундовски.

„Сликајте што ќе сликате, зашто сега ќе почнеме со уигрување тактички варијанти“, им вели на фоторепортерите, а известувачите од Македонија ги замолува да не пишуваат за тоа што ќе го видат на теренот.

Вознемиреноста на првите луѓе на македонската ракометна експедиција на Европското првенство во Србија има своја предисторија, која ни ја објасни капитенот Кирил Лазаров.

„Ден по натпреварот со Шведска седиме во хотелот на кафе со нивниот репрезентативец од српско потекло Далибор Додер и тој ми вели: ’Знаевме се' за вас‘, смеејќи се. ’Како тоа?‘, се чудам, а тој ми открива дека гледале касета од нашиот контролен меч со Црна Гора за време на подготовките на Златибор, кој беше од затворен тип. Кој ли не' снимал во саличката со влез што истовремено е и излез, а ние да не го забележиме? Дури, почнавме да се сомневаме дека некој од нас го сторил тоа“, раскажува најдобриот македонски ракометар.

Начевски додава дека сигурно бил снимен и последниот тренинг пред стартниот дуел на првенството со Швеѓаните, бидејќи противничките ракометари имаа подготвен одговор за сите наши акции што требаше да бидат изненадување за нив. Лазаров се надоврзува со информацијата дека шведските репрезентативци што играат во Шпанија биле задолжени детално да ги анализираат неговата игра, движењата, каде шутира, како ги проигрува соиграчите. „Тастери“ во случајов биле голманот Јохан Сјестранд и пивотменот Магнус Јернемир, обајцата од Барселона. Колку информативната обработка успеа да го запре еден од најдобрите десни бекови во светот зборува и неговата статистика: Лазаров во првиот меч на шампионатот постигна седум гола (но од 19 удари), не реализира два седмерца, а од 9 метри имаше ефект 3/12.

Можеби го прочитаа клучниот играч во македонскиот тим, но „викинзите“ не можеа да предвидат дека еден од највозрасните ракометари на ова ЕП, 39-годишниот Стевче Алушовски, ќе ги одигра сите 60 минути и при тоа ќе даде седум гола со 70-процентна реализација. Ни на сон не можеа да погодат и дека Шундовски ќе го почне натпреварот со Бранислав Ангеловски на лев бек, држејќи го во игра до средината на првото полувреме или дека Стојанче Стоилов извонредно ќе го замени повредениот Ванчо Димовски на линијата од 6 метри, постигнувајќи три гола без промашување.

На крајот на краиштата, самиот резултат 26:26 покажува дека Шведска не виде големо фајде од шпионирањето на најголемиот аутсајдер на првенството според обложувалниците.

P

pepito*

Гостин
ТЕМЕЛКОВ вечер ќе распука . ДЕЖА ВУ ми се дешава упм сега станвам од спиење
Ти беше членот што имаше дежа ву ден пред утакмицата со Литванија, дека Илиевски ќе ја реши? Ако да, ги обожавам твоите дежа вуа !:D

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Па и не мора Германија денеска со пораз да отпадни. Еве да тепаме ние би имале 3 бода и Чешка ако ја тепа Шведска ќе има 4. Последно коло ние со Чешка ќе си играме за прво место, а Шведска со 1 и Германија со 0 бодови ќе си играат меѓу себе за трето место кое води понатаму.
Многу математики се во прашање, а и не верувам дека германците ќе остават друг да решава за нивната судбина.. Ме фаќа нервоза уште сега, а има уште еден час до натпреварот :unsure:
Храбра игра, срце на терен, голема подршка од публиката и мислам дека може да оствариме поволен резултат.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ти беше членот што имаше дежа ву ден пред утакмицата со Литванија, дека Илиевски ќе ја реши? Ако да, ги обожавам твоите дежа вуа !:D

Тој е, да :D
Еве го постот пред натпреварот со Литванија. Дај боже и ова да биде вистина!

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.349
Поени од реакции
5.405
ДА МУ ДАЈТЕ 50 ГОЛА НА ОВИЕ УМРЕНИТЕ !!!! :vozbud:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Одбрана бе одбрана ќе треба со Швабиве, не знам што паничите со судииве, и да судат судат според реномето, така е во ракометот, дали била Мак,Франција или Албанија.Се суди според реномето, ама тоа се две- три топки во мечот.Ако играме како што треба во одбрана, за нападот сигурен сум дека одлично ќе се справува со нивната одлука.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Ајде момци, со Господ напред вечерва, веруваме во вас.
Се надеваме на најдоброто.
Напред Македонија!

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.141
Поени од реакции
4.021
АМАН ВЕЌЕ У ПМ ДАЈ НЕКА ПОЧНУВА НАТПРЕВАРОВ; ОСТАРЕВ ЧЕКАЈЌИ, цел ден само во тоа ми се мислите и на секои 5 минути глеам колку е саат! лол

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.025
САМО ПОБЕДА БРЕ!!! ЧИТАМ СИТЕ СТРАВУВАТЕ ОД СУДИИ,ПА НЕ САКАМ НИКАКВО АЛИБИ БИДЕЈЌИ НЕМА ДА ИЗГУБИМЕ!! ЌЕ ПРОРАБОТИ МАКЕДОНСКИОТ ИНАЕТ,ЌЕ ГИ РАЗМОНТИРАМЕ УШТЕ НА ПОЧЕТОКОТ И ПОСЛЕ ЌЕ ОДРЖУВАМЕ РУТИНСКА ПРЕДНОСТ! НАПРЕД МАКЕДОНИЈА!!!

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Тогаш за тогаш.. гледајте вечер дека Темелков кај нас најдобар ќе биди !

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Каде ми е екипата за навивање. Нека се пријават RocknRolaa, Таруно, Крејзи и другите ве заборавив извинете :) . Спремни ли сте !!!!!! :D Јас сум во шема ме фаќа еуфорија ми се тресат нозеве како на прв состанок :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom