Делија
Борец за ПРАВДА
- Член од
- 17 јули 2008
- Мислења
- 1.196
- Поени од реакции
- 35
Кад погледам наше горе,
Наше реке, наше море
Умрелаа Југославија...
Кад погледам наше горе,
Наше реке, наше море
Умрелаа Југославија...
Од кога тоа Атина и е сосед на Србија?“Србија не сака ,ниту би било во нејзин интерес да ги влошува односите со еден сосед, а за сметка на тоа да ги подобри со другиот.Тој кажа дека Белград одбегнува да се наметнува и сака да биде неутрален.
Атина и Белград отсекогаш сонувале за заедничка граница.На почетокот на 90-тите кога веќе имаше Белград црно на бело оти Македонија ќе се осамостои и ќе се откине од прегратките на Србија,Мицотакис и Милошевиќ пробаа да го реализираат својот сон за заедничка граница.Среќа што некои трети се вмешаа отстрана и рекоа не на идејата за поделба на Македонија.Од кога тоа Атина и е сосед на Србија?
Ете тоа претставува пандорина кутија за Македонија.Многу ме нервира тоа што никако не можеме да заземеме определен став,а некој отстрана да не ни се налути.Ако се свртиме на југ,наеднаш северот ни се лути,ако се осврниме кон сонцето,веднаш месечината ни се лути.Тоа е пародијата на Македонија.Мислите ли дека изјавата на српскиот амбасадор е правилна. Според мене не е
еве зошто:
Србија е неутрална по однос на спорот меѓу Атина и Скопје за името, изјави српскиот амбасадор во Македонија
Србија ги подржува Атина и Скопје во нормален политички дијалог, за изнаоѓање излез од настанатата ситуација. Тоа е позицијата на Србија кажана преку српскиот амбасадор во Македонија Зоран Попович во интервјуто за телевизија А1. “Србија не сака ,ниту би било во нејзин интерес да ги влошува односите со еден сосед, а за сметка на тоа да ги подобри со другиот.Тој кажа дека Белград одбегнува да се наметнува и сака да биде неутрален.
Тоа е во ред, но следново не ми изгледа логично.Ако бараш од некого нешто треба да бидеш подготвен и ти нешто да дадеш.
Ако Македонија ја признае независноста на Косово односите со Србија ќе се влошат. “Ние очекуваме, дека Македонија ќе продолжи со политиката на неутрална позиција кон тој проблем”, посочува дипломатот.
Па зошто тука да не важи истото како и за Србија, а тоа дека на Македонија во интерес и е да има добри односи и со двата соседа.Да не зазема страна кон еден сосед, а да ги влоши односите со другиот.
Pa so ako se lutat be?KOj se oni pa da se lutat?so ni odgovara nas i na nasite nacionalni interesi ne e nivna rabota.Nie sme nezavisna drzava.
Признавање на Косово, воспоставување на основи за меѓудржавна трговска размена со Косово...и така...А нашите национални интереси се признавање на Косово...???
...па продолжи... Прекин на односите со Србија, која е сеуште најголем увозник на Македонски производи... етееееее.... заради Косово, скар со Србија...нема што БРАВО...Признавање на Косово, воспоставување на основи за меѓудржавна трговска размена со Косово...и така...
А Србија и поред Косово смир со ЕУ ,и кар во анус поради статус :smir:...па продолжи... Прекин на односите со Србија, која е сеуште најголем увозник на Македонски производи... етееееее.... заради Косово, скар со Србија...нема што БРАВО...
Прекин?Србија прекина секаков однос кон оние кои и го зедоа Косово??Европјаните?Не, не..Уште им се лиже, сака во ЕУ...А за признавање на Косово, јас мислам дека тоа е решено, само прашање на точно време и датум кога ќе се направи тоа..А за Србија, ич не ме боли, зошто и неа (нив) ич не ги боли за мене..Правопропорционално...па продолжи... Прекин на односите со Србија, која е сеуште најголем увозник на Македонски производи... етееееее.... заради Косово, скар со Србија...нема што БРАВО...
Прекин?Србија прекина секаков однос кон оние кои и го зедоа Косово??Европјаните?Не, не..Уште им се лиже, сака во ЕУ...А за признавање на Косово, јас мислам дека тоа е решено, само прашање на точно време и датум кога ќе се направи тоа..А за Србија, ич не ме боли, зошто и неа (нив) ич не ги боли за мене..Правопропорционално
Нема скар со Србија, со Србија и понатаму ќе си имаме контакти и соработка како порано, само што ќе имаме плус еден сосед со кој ќе си имаме соработка и комуникација...Косово :wink:...па продолжи... Прекин на односите со Србија, која е сеуште најголем увозник на Македонски производи... етееееее.... заради Косово, скар со Србија...
Ух ух..Демек, тебе ти дојде жал за Македонците така?Босна, Хрватска беа некогаш српски?Како што знам не беа...А зошто србите водеа војни таму?Зошто чичо Аркан сечеше прсти и си правеше ланци од невини деца?Кој на другиот гроб му копа сам во него паѓа, тоа е правило..Сакавте да владеете со сите бившојугословенски простори, а сега се правите жртви така?Типично не Македонско размислување, т.е ВМРовско...
Ако размислуваш за некакво признавање, треба да знаеш дека и кај нас кога-тогаш "браќава" Арнаути ќе прогласат Илирида и што после??? Ќе ни биде тешко ако некој ја признае...???