Tibam, iznapisav, ama jebenovo mi go zafina.
Znaci.
Nakratko, ama iskreno:
Prvin, Intel cestito nam i na site, so um i razum, poleka. Te ostajv za da prodolzis kaj tvojte, jas moite gi imam seuste tuka, na telefon.
Vtoro, a be more konjovi, do koga da vi se kazuva na vasite debeli glavi so obrasnatai i zakrzlavni mozoci deka nam nikako ne ni e bitno da bideme sto poskoro cvlenka, a!!????
Nam ni se potrebni accession funds, so el, so pomateni proekti da se sredi drzavata, zemjata, da s epodobri i dovede na nekoe nivo od zapadnoevropska zemja ekonomijata, socijalata, da ima porast, standarden. Sto podolgo kandidati, poveke sredstva i zazivuvanje i podobruvanje na sostojbite. Sto podolgo kandidat, podolgo vreme samo prava!!
Kako clenka ima ne samo prava i beneficii, ami i obvrski.
ABC, ti sedi u Prilep, gledaj nautro dur pies kafe u Lajnarka, vikas si, jas sum car, a evreite se krivi za se i lapni bullet. Da si gi merime li bo so komsiite, a? Koj prv vo EU. Idiotizam, razmisluvanje dolicno za tebe i za nikoj drug. I koj kur ako sme pred i posle SCG?? Da im se cerime u faca deka sme bolji. Dokoga doboga???
Konjovi skotski, nikako da prestanete so tapi i nedovetni muabeti.
Sfatete da ne se povtoruvame tyuka jas i nekoi drugi koi razmisluvaat trezveno. Dnevnopolitcki nastan e jadenjeto lajna za EU i utre clenka.
So toa razmisluvanje trk po chuvashki pashaport.
Ke gi vidime kolku maka ke imaat stom stanat clenka, vaka, nespremni.
Kako sto sega Slovenija sio ape od gazot sot plaka subsidies za Spanija i Portugalija, a edvam naogja sredstva zatoa sto brzopleto se zaleta nedovolno podgotvena, a najpodgotvena od tie deset vleze.
Kuroff. Konjovi.
Se iznaslusav lajna.
Cestito status, zatoa rekov so um. Mozeme, samo ne so razmisluvanje kako dosega. Kako Ciganine rumunjski i chuvashine. Ajdeeeee, uraaaaaaa u EU!
Ne, poleka, prvo standard, potoa clenstvo.
Boodallshtilak.
ABC, nema ljutis, iako ne sum evrein, ama se iznajade vafli bez da razmislus dali kantite tropaat.
Concrete, sedi tamu kade sto si i ostavi ne nas da si gradime drzava. Samo iskini makedonskiot pasos, dojdi kako gostin, turist, tugjinec, tugjozemec. Nikako kako makedonec, oti od makedonci so defetisticki poraki, preku kurof mi/ni e!
Ednas da recese cestito mesto da siris defetizam, a?!!
CESTITO MAKEDONIJA I SO UM!
A vie kako miluvate!