Македонија доби статус кандидат за член на ЕУ!

Carlito Brigante

Хаусмајстор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
844
Поени од реакции
8
petrichanec напиша:
shte ima pone oshte 10 godini zor dokato Makedonija stane chlen na ES, mnogo rano e da se radvate tolkova
Секој пат почнува со еден чекор.

А татар, може бар денеска да не гледам такви срања. Шо ти демек ме отрезнуваш. Јас не знам шо не чека и тука братот татар ќе ми објаснува. Ееее. Acid ако сега не работи цензура кога :)

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Carlito Brigante напиша:
ѓ

Аман бе човек се разболе. Не гледаш темава е за кандидатскиот статус на Македонија. Не е за Бучко. Остави малце политика. Радувај се.
Кафеаните ќе работеле без ограничено работно време. Иди напиј се некаде.
Не ми руши филм со Бучко.
чоек се утепав од славење веќе, немам толку пари. дај некој денар на заем да прославам уште вечерва?!

славев кога ги предадовме прашањата
летово славев кога америте ни го признаа името. мене не ми беше до славење, ама владата ме повика..
славев кога позитивно одговорија на нашата апликација (тогаш се направив камен)
еве вечер треба пак да славам, чунки по трет пат годинава не примаат во европа. хет-трик направивме, не е заебанција...
а каде е нова година? а божиќ? а стара? ќе се има ли време да одморам малку од славје :raz:

Chandler

По религија - ПОПУЛИСТ
Член од
27 август 2005
Мислења
362
Поени од реакции
11
Луѓе, го забележавте ли Бучко како читаше од идиотот??? А бе подебилна појава неам видено на нашава ТВ. Па биваше ли текстот да го стават 100 метра над објективот на камерата? Изглеаше ко некое дебилче или ко Стиви Вондер коа читаше од идиотот, се скинав од смеење!

Член од
18 септември 2005
Мислења
7
Поени од реакции
0
Aj i od mene edna cestitka za kandidatskiot status na nasata ni mila Makedonija i sto pobrzo da staneme polnopraven clen vo evropskoto semejstvo.

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Карлито, темата е во политика и вести, со наслов македонија доби статус кандидат за член на ЕУ, а бучко е политичар, пресот беше од владата, а во врска со темава.

Значи мојот пост има врска со темата. Само јас во мојот пост ја гледам работата од поинаков референтен систем и искажувам мое мислење или факт за тоа што го видов. А ти ако се чувствуваш навреден со тоа што јас го спомнав Бучко, вечер бапни плус едно виски од мене.

Carlito Brigante

Хаусмајстор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
844
Поени од реакции
8
gerard напиша:
чоек се утепав од славење веќе, немам толку пари. дај некој денар на заем да прославам уште вечерва?!

славев кога ги предадовме прашањата
летово славев кога америте ни го признаа името. мене не ми беше до славење, ама владата ме повика..
славев кога позитивно одговорија на нашата апликација (тогаш се направив камен)
еве вечер треба пак да славам, чунки по трет пат годинава не примаат во европа. хет-трик направивме, не е заебанција...
а каде е нова година? а божиќ? а стара? ќе се има ли време да одморам малку од славје :raz:
Дај боже да ни ја одредат и датата и тогаш ќе пијам. :cuc:
А бе викам да споиме до нова година неработни денови.

Carlito Brigante

Хаусмајстор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
844
Поени од реакции
8
cYb3rc0re напиша:
Карлито, темата е во политика и вести, со наслов македонија доби статус кандидат за член на ЕУ, а бучко е политичар, пресот беше од владата, а во врска со темава.

Значи мојот пост има врска со темата. Само јас во мојот пост ја гледам работата од поинаков референтен систем и искажувам мое мислење или факт за тоа што го видов. А ти ако се чувствуваш навреден со тоа што јас го спомнав Бучко, вечер бапни плус едно виски од мене.
За Бучко ама ич не ми чуе. Кажи за кого да го опцујам. Ко ќе се ослободиш од партиски фрустрации ќе ме разбереш.
Референтниот систем и на газот да си го ставиш секогаш ќе ги гледаш работите преку СДСМ и ВМРО.

Ninja

Кајгана на око
Член од
15 мај 2005
Мислења
623
Поени од реакции
9
Честитки!!!

Не прифаќам, уште повеќе - игнорирам, секакво омаловажување на значењето на овој ден. Кандидатскиот статус е сериозен чекор напред, влева оптимизам за иднината на Р Македонија. И да, секако дека не чека уште многу работа - секого во својот домен.

Јас сум задоволна, си прославив на сопствен, скромен начин.

Уште еднаш, честитки до сите!

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
ехехе

не издржа срце букарско полно со љубомора и завист, да не промрчи...

море ќе ви сместиме некоја афера и ќе влезиме пред вас во ЕУ...

дури тогаш ќе „сватите“ дека сте Македонци и ќе барате пасапорти :)

иначе, нема шо да се курчи ни буќко ни бранкојца

сите пеења од Брисел последните месеци не беа ништо друго освен:

„сте ја утнале тешко, опрајте се...“

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Да те прашам само по која теорија дојде до заклучок дека сум партиски фрустриран?

Ако коментирам нешто за некого, тоа значи сум во ист кош со некоја партија? Во случајов тоа е Бучковски. Значи јас сум Вмровец?

Ако ти е оваа теоријата, и ако речам грешиш, а ти не си партиски ориентиран, тогаш за која партија сум? :pishtoldz

ink

Член од
19 август 2005
Мислења
144
Поени од реакции
0
Честито на висички граждани на Р МАкедонија за решението на ЕС.Поздравјавам Ви за постигнатото и се надјавам в нај-скоро време да влезете в с'јуза.Да ви е честит статита на кандидат член и от мен.

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
VMRO напиша:
Календар на влегување во ЕУ! Prevzemeno od On Net!

2007. Бугарија влегува во ЕУ;

2010. Романија влегува во ЕУ;

2015. Влегуваат Македонија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Турција, Албанија, Косово, Србија и Црна Гора;

2017. Се вработува првиот наш човек во администрацијата на ЕУ;

2018. Првиот наш човек во администрацијата на ЕУ ја вработува целата своја фамилија, фамилијата на жената и на кумот, членови на семејствата на првите комшии како и некои луѓе од своето родно село;

2019. Нашите веќе стануваат 10 проценти од администрацијата;

2022. Уделот на нашите нарасна на 60 проценти. Европската администрација ги зголемува платите за три пати, воведува флексибилно работно време а јужнословенските јазици ги воедува како трет службен јазик.

2024. Поради стрес, 90 проценти од членовите на европската администрација се наоѓаат на боледување. Најмногу боледување се забележани во периодот од 15-ти јуни до 15-ти октомври и од 15-ти декември до 15-ти јануари. Болните се видени на Бали и на Алпите каде што на сметка на ЕУ се лечат од стрес. Со закон се уредува ЕУ да го покрива најголемиот дел од трошоците за лечење. До нивното враќање на работа, се вработуваат нови работници 'на неодредено време';

2025. Бројот на западните Балканци изнесува 90 проценти. Македонците на референдум повторно го отфрлаат Еврото;

2026. Доаѓа до драстично кратење на трошоците. Се отпуштаат чистачки, готвачи, шофери. Сите до еден белгиски државјани. Уделот на Балканците во ЕУ достигнува процент од 99,3;

2027. Пред да и заврши шестмесечниот претседавачки мандат, Хрватска добива нови кредити, Црна Гора успева да се доприватизира, од јануари претедателството со Унијата го превзема Белград;

2028. Во февруари Германија истапува од Унијата. Еден месец подоцна тоа го прават Француска и Финска а до крајот на годината, за време на албанскиот мандат по нив тргнуваат и Велика Британија, Белгија, Данска, Шведска, Холандија, Луксембург, Италија, Шпанија, Португалија, Австрија, Чешка, Литванија, Летонија, Естонија, Грција и Словенија. Сите земји воведуваат ригорозен визен режим за држaвјаните од земјите на ЕУ...

e bogami vmro stanal nostradamus na noviot vek...aj ke vidime shto od tvoite predviduvanja ke se ostvari...zdravi i zivi do togash...

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
aj neka ni e so sreka....sega da se potrudat i za clenstvo vo EU, da ukinat vizen rezim....da se vikame Makedonija kako shto dolikuva, a ne na koj kako mu teknalo taka da ne vika....e duri togash ke slavam aslno...fala na site sto od srce cestitaat i se raduvaat...i cestitki za cekorot napred...btw ne trebashe samo proslavata vo skopje da ja pocnat so ciganska muzika.....ferus i slicno....organizacija bez vrska....aj nema veze...prosteno im e ovoj pat...da mislat za sledniot poveke...

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
гледав А1 вести

се топкав од смеење

вицој се тие од власта, ама шо има врска :)

да се надеваме дека статусот ќе донеси инвестиции, а за европските фондови ќе си почекаме малку...

прво треба платити, па клатити...

треба да завршиме процесот на модернизирање на АРМ (доближување кон стандардите на НАТО), да ги исполниме условите поставени од ЕУ, значи приближување и на законските регулативи кон европските, да не набројувам сега се...

треба да се работи, а не трошат 100 000 евра за прослави...

неодговорно, типично за Бране & друштво...

Kajgana Shop

На врв Bottom