- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.967
Панорамско разгледување на Град Скопје?!A toj sto go fatija ne e svesen sto go ceka otkako ke izleze od zatvor.
Панорамско разгледување на Град Скопје?!A toj sto go fatija ne e svesen sto go ceka otkako ke izleze od zatvor.
--- ,,klin so klin se izbiva,, inaku ne biva , koga eden den ke povnat da razmisluvaat ,, ako go napravam ova ,ke mi se sluci ova,, togas ke vnimavaat sto ke pravat , inaku dodeka mislat ,, ke go napravam ova , i mi e gajle ,nisto nema da mi se sluci ,, se dotogas ne ke se smenatNe mi bese celta da pomisli nekoj deka gi branam albancite tuku mora da se emancipiraat za da ima mir vo drzavava inaku postojano ke imame problemi so niv.Poedinci kako ovie sto gi fatija sekogas imalo i ke ima no opasno e ako gi podrzat ostanatite.Za sreka pogolemiot del ostanaa smireni i zatoa ne eskaliraa incidentite.Zatoa sto poveke skoluvani albanci pomala e verojatnosta deka tolku lesno ke bidat manipulirani za da se tepaat so nekogo i posegnuvaat po oruzje.Mnogu dobro gi znam zatoa sto polno kolegi na rabota se tokmu albanci pa sakas ili ne sakas mora da bides kolegijalen so niv zatoa sto fakt e deka tie se tuka kaj nas i nie mora da najdeme soodveten nacin da komunicirame so niv.Bidejki vo krvta im e nasilstvoto toa moze da se amortizira samo so obrazovanie na nivnite mladi generacii.Tocno e deka volkot go menuva samo krznoto no karakterot nikogas no i oni se mnogu svesni deka nie voopsto ne gi mirisame sto ne e slucaj so ostanatite etnicki zaednici.
--- надополнето: 13 март 2012 во 20:11 ---
A toj sto go fatija ne e svesen sto go ceka otkako ke izleze od zatvor.
Убаво е да се гледа како рамо до рамо стојат Македонци браво Ама што фајде кога 1998-99 примивме нешто неандерталско подобро тие во 1992 да дошле него овие. Се гледа дека на странците од секогаш им била целта да ја уништат Македонија неможат директно но ете така со кампови со внесувања на малцинства постепено за да ја загубиме државаVidi vaka.Koga se raspagase Jugoslavija guzvata pocna prvo vo Slovenija sto traese mnogu malku pa vo Hrvatska se razgori okolu istocniot del kaj Vukovar 1991 za najgolema kulminacija dostigne 1992 koga udrija na Bosna i Hercegovina zatoa sto treta po red objavi otcepuvanje.Tamu imase preku 200000 zaginati.Onie sto imaa sreka da ostanat zivi begaa i baraa azil kaj ke stignat najmnogu vo evropskite drzavi.Imase slucaevi bosanci da odat duri vo Malezija i do den denes ostanaa tamu.E sega togasnata vlada sakase da izgradi begalski kamp vo prostorot pred bolnicata Sveti Lazar za da pribere del od begalcite no graganite od naselbata Gorce Petrov najostro se sprotivstavija na vakvata odluka zatoa sto se plasea deka ke imaat potencijalni problemi so niv bez razlika dali stanuva zbor za krazbi ili netrpelivost i zatoa se sobraa masovno da protestiraat i kazat NE za takvata odluka.
Dali ke bide toa ili nesto drugo ke odlucat celnicite na Gorce a se znae koi se da ne gi povtoruvam.Samo da ti kazam deka celnite luge na Gorce se strav i trepet za site okolni albanski sela i zatoa onie najekstremnite nivni gi postuvaat.Ako fraerov otisol po svoja volja ne ja isklucuvam moznosta negovite da pregovaraat za da se smirat rabotite no opasno moze da bide ako pogolemi luge go vrbuvale da pravi belji.Панорамско разгледување на Град Скопје?!
Брат, не им е конкретно Македонија..зошто ние сме македонци...па ајде овие. Проблемот е што ние како народ сме лесно купливи, луѓето што не водат, што не претставуваат (алудирам на политичари) лесно се продаваат...тука лежи проблемот. Народот се буни (конкретно за таа ситуација луѓето од Ѓорче), но, што од тоа кога тој што треба да работи за народот работи против него, односно дозволува се и сешто да влезе во оваа наша државичка.Убаво е да се гледа како рамо до рамо стојат Македонци браво Ама што фајде кога 1998-99 примивме нешто неандерталско подобро тие во 1992 да дошле него овие. Се гледа дека на странците од секогаш им била целта да ја уништат Македонија неможат директно но ете така со кампови со внесувања на малцинства постепено за да ја загубиме држава
Јасно ми е како ден. Убаво вака што и други од страна читаат како се одвиваат работите во оваа населба.Dali ke bide toa ili nesto drugo ke odlucat celnicite na Gorce a se znae koi se da ne gi povtoruvam.Samo da ti kazam deka celnite luge na Gorce se strav i trepet za site okolni albanski sela i zatoa onie najekstremnite nivni gi postuvaat.Ako fraerov otisol po svoja volja ne ja isklucuvam moznosta negovite da pregovaraat za da se smirat rabotite no opasno moze da bide ako pogolemi luge go vrbuvale da pravi belji.
Така е немаме лидер ниту полиција на која можеме да се потпреме. Ако ние сме националисти како што кажуваат сограѓаните слободно нека ги прашаат властите во грција и албанија како се однесуваат нацистички кон Македонското малцинство како полицијата без причина ги строи Македонците за било што. Чист пример додека добија права црнците во САД каков беше односот на полицијата спрема нив ?? Па според ова нека видат дека во Македонија живеат како во мед (градоначалници,убави работни места,универзитети,школи,знамиња,имиња,територијална поделба,слобода во вера) се имаат и после се не им се седи на г'зот мирни !?!?! епа незнам во што е проблемот ...Брат, не им е конкретно Македонија..зошто ние сме македонци...па ајде овие. Проблемот е што ние како народ сме лесно купливи, луѓето што не водат, што не претставуваат (алудирам на политичари) лесно се продаваат...тука лежи проблемот. Народот се буни (конкретно за таа ситуација луѓето од Ѓорче), но, што од тоа кога тој што треба да работи за народот работи против него, односно дозволува се и сешто да влезе во оваа наша државичка.
--- надополнето: 13 март 2012 во 20:25 ---
Јасно ми е како ден. Убаво вака што и други од страна читаат како се одвиваат работите во оваа населба.
Наш е нападнатиот ?Пукна и тоа 6 души пукнал.
Пукање во Рашче - 31 годишен маж се бори за живот во Воена болница
Крими | 13. март 2012 - 19:35
Напаѓачте била вооружени со автоматски пушки и од две возила пукале воавтомобилот на 31 годишен жител на Рашче
Share12
Пукање на патот за Рашче и Радуша. На местото викано Чатал, во 18:40 часот, 6 лица маскирани со фантомки и вооружени со автоматски пушки, од две возила пукале врз А.Т.31 годишен од Рашче кој исто така бил во автомобил. Напаѓачите распоредени во две возила Опел пукале во возилото на А.Т, марка Опел Исиниа. По пукањето повредениот е префрлен во Воената болница. Според последните информации тој се здобил со повеќе прострелни рани и во моментов доктоите се борат за неговиот живот.
Возилата од кои пукале се пронајдени кај рибникот во Рашче, од каде повредените најверојатно се дале во бегство. Полицијата извршила увид и трага по напаѓачите. Сеуште нема информации за мотивите за пукањето.
http://www.press24.mk/story/makedonija/krimi/pukanje-vo-rashche-31-godishen-mazh-se-bori-za-zhivot-vo-voena-bolnica
Catal e mestoto kade sto se dvoi patot levo za Rasce i desno za Radusa na tocno 100metri od prugata.Bev patrola 4 godini 1997 i od 1999 do 2001 so avtomat M70 i go znam celiot del se do izvorot bidejki takva mi bese rabotata.Ribnikot e na Vodovod i se naoga pomegu prvata cuvarnica na Vodovod i glavnata pumpena stanica koja ja transportira celata voda do gradot.Пукна и тоа 6 души пукнал.
Напаѓачте била вооружени со автоматски пушки и од две возила пукале воавтомобилот на 31 годишен жител на Рашче
Share12
Пукање на патот за Рашче и Радуша. На местото викано Чатал, во 18:40 часот, 6 лица маскирани со фантомки и вооружени со автоматски пушки, од две возила пукале врз А.Т.31 годишен од Рашче кој исто така бил во автомобил. Напаѓачите распоредени во две возила Опел пукале во возилото на А.Т, марка Опел Исиниа. По пукањето повредениот е префрлен во Воената болница. Според последните информации тој се здобил со повеќе прострелни рани и во моментов доктоите се борат за неговиот живот.
Возилата од кои пукале се пронајдени кај рибникот во Рашче, од каде повредените најверојатно се дале во бегство. Полицијата извршила увид и трага по напаѓачите. Сеуште нема информации за мотивите за пукањето.
http://www.press24.mk/story/makedonija/krimi/pukanje-vo-rashche-31-godishen-mazh-se-bori-za-zhivot-vo-voena-bolnica
Catal e mestoto kade sto se dvoi patot levo za Rasce i desno za Radusa na tocno 100metri od prugata.Bev patrola 4 godini 1997 i od 1999 do 2001 so avtomat M70 i go znam celiot del se do izvorot bidejki takva mi bese rabotata.Ribnikot e na Vodovod i se naoga pomegu prvata cuvarnica na Vodovod i glavnata pumpena stanica koja ja transportira celata voda do gradot.Пукна и тоа 6 души пукнал.
Share12
Ова не ми мириса на добро....Неќе да е на арно...Спремете се за војна....Пукна и тоа 6 души пукнал.
Share12
Наш е нападнатиот ?
Јас учам во ова училиште и ни тепачка видов ни ништо, а и да имало ГАРАНТИРАМ не била врз верска основа или пак да се врати на нападите од албанците...!Поради тепачките странците масовно ги откажуваат велигденските и летните аранжмани во Македонија
http://www.time.mk/read/42ff955ffc/ba21dc1e64/index.html
Oд кај па Македонец натаму ?Да...за жал :'(
Пола одговор е во прашањето, барем така ни збореа учителките (вториот болд прашање, првиот болд одговор) Со исклучок на Б. Трајковски. (Според мене се разбира....јас сум релативно млад)Така е немаме лидер ниту полиција на која можеме да се потпреме. Ако ние сме националисти како што кажуваат сограѓаните слободно нека ги прашаат властите во грција и албанија како се однесуваат нацистички кон Македонското малцинство како полицијата без причина ги строи Македонците за било што. Чист пример додека добија права црнците во САД каков беше односот на полицијата спрема нив ?? Па според ова нека видат дека во Македонија живеат како во мед (градоначалници,убави работни места,универзитети,школи,знамиња,имиња,територијална поделба,слобода во вера) се имаат и после се не им се седи на г'зот мирни !?!?! епа незнам во што е проблемот ...