Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
go gledav videoto za palenjeto na znameto, burel nemam poim kade e toa , ------samo ne mi e jasno dali tamu cuvaat makedobski znaminja po doma, pa aj edno da zapalat , ili pak
---- nekoj aktivist na dui ili dpa ,denovive go odnel tamu ,za da ima sto dsa se zapali vo ovoj ,,spontan,, protes
jas veruvam deka e ova drugoto i toa se vika ,, psiholoska vojna ,, koga go izreziraa, racak, i masakrot od strana na milosevik , ova e nisto vo sporedba so toa

Член од
6 март 2012
Мислења
14
Поени од реакции
2
Сега се вклучувам во муабетов, се извинувам ако се повторувам, не пратев што се зборело од почеток бидејќи има 218 страни. :)
Како и да е,
Едно нешто не ми е јасно. Како не му доаѓа памет на овој народ. Толку да сме кратковиди, не ми се верува. За моментална добросостојба ќе си ги продадеме следните поколенија. За една мочана партиска книшка (од која и да е партија), спремни сме да се откажеме од сопственото Јас. Прво со Македонците ќе почнам. Никому не му е грижа што дојдовме до ситуација да го бираме помалото од двете зла. Реално, има многу луѓе што гласале за една партија, не затоа што е добра за народот, туку затоа што е помалку лоша од другата. И кога веќе ништо корисно не се прави, сите си молчат бидејќи од партија не им даваат да се побунат. А Албанците се приказна за себе. Толку да им се дава, и пак да не чини, само тука може. Човечкото око е ненаситно, ама албанското е феномен. И зошто мора се да има национална позадина? Полицаецот што ги уби двете момчиња (без разлика дали е оправдано, или не), не ги убил затоа што се Албанци, туку затоа што имале проблем од друга природа. И Македонци да биле, пак исто ќе направел. И како тоа ние вршиме репресија врз Албанците, а тие сакаат да оформат Голема Албанија. Со која цел, се прашувам?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Бурел се наоѓа северо-источно од Тирана, во областа Мат и брои петнаесетина илјади жители !

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Еве видео..
Неможат да запалат толку знамиња колку што имаме!

Инаку да им го дадам половиов орган би го влечеле со заби?

Еве како изгледаат во вистинско светло

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Sprotivno na ova si se zaprasal zosto vo Djepciste ne postojat vakvi pleminja?Da te potsetam deka toa e najbogatoto mesto vo Makedonija kade biznismenite baraa da bidat posebna opstina ama DUI ne im dade zatoa sto ogromen kapital pravi toa selo i ovie im cicaat pari pa zatoa gi pripoija kon Tetovo.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=C80A1EF1F1FA754BA3BBE72CCAFADF05
А, спротивно на ова си се запрашал ли ти зошто газдата на Ренова и неговите синови беа фаќани со пиштоли во кола, плус во придружба на локални рекетари;)
Многу, многу добро знаеме од каде доаѓаат тие пари и бизниси.Не мора да се правиме слепи и наивни.

S

Sagan

Гостин
Алијанса Црно и Црвено, формирана и финансирана од странски разузнавачки служби.
И ние паѓаме на нивните финти и се мразиме.

Остајте полицијата да ја заврши работата и не подгревајте тензии.
Покажете дека сте зрели и цивилизирани.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
Treba nekolku generacii po red da se smenat za vakvi kako na videovo da ostanat kolku na prsti da gi izbrois a za toa treba dosta vreme.Dobro e toa sto poinformiranite i popametni albanci se vo mnogu pogolem procent od ovie divjacive pa zatoa i ne reagiraat mnogu mnogu na povicite koi im gi upatuvaat nekolku usijani glavi za da vlezat vo etnicka vojna.Samo da kazam deka Saraj posle niza godini go osvojuva DUI posle nekolku izborni pobedi na DPA bidejki vazese za bastion na Menduh Taci.Toa jasno kazuva deka preku glava im e na poveketo albanci od delbi na etnicka osnova, omraza kon drugite nacionalnosti i najstrasnoto graganska vojna. Imer Selmani koj bese omilen politicar pomegu makedoncite veke nikoj vo Saraj ne go saka osven onie privrzanici na negovata partija i DPA radikalite.Poleka i oni svakaat deka so vakvi raboti ne se stignuva daleku.I pak ke povtoram deka iako nivnite fakulteti se so nizok kvalitiet na obrazovanie podobro e poveketo tamu da go pominuvaat vremeto i pametot da im bide vo zaednicko druzenje so ostanatite etnikumi otkolku da potpagaat pod vlijanie na radikalni albanski politicari za da gi koristat kako piuni.Neka zimaat diplomi slobodno no samo 20 % ke imaat prilika da rabotat drzavna rabota. Ostanatite ke moraat da baraat privatno no koj gazda makar bil i albanec fabrikant dojden od nadvor sto otvoril fabrika tuka bi zaposlil takov kadar samo zatoa sto e svoj?Ne e lud da mu unazaduva biznisot poradi nekoj sto taka zemal diploma kolku da bide kvalifikuvan so visoka strucna sprema.Samo za primer dali znaete kolku makedonci rabotat vo fabrikite vo Djepciste kade svajcarski i germanski gasterbajteri se gazdi i onaa Uka komerc vo Saraj?Mnogu!
--- mnogu gresis i popametnite i poinfoirmiranite ni go mislat istoto , samo ne sakaat da zaglavat zatvor , pa prakaat drugi, inaku isto ni mislat SITE , a etnicka voijna , ne se plasi ne resavaat tie tuku amerika, taka da i sakaat etnicka vojna ne smeat , ne im e dozvolena , a toa dui- dpa , toa ti e ,, se simnal murto, se kavil kurto,, se e toa isto

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Алијанса Црно и Црвено, формирана и финансирана од странски разузнавачки служби.
И ние паѓаме на нивните финти и се мразиме.

Остајте полицијата да ја заврши работата и не подгревајте тензии.
Покажете дека сте зрели и цивилизирани.
Кај ти е потписот Калашникови, Март :icon_lol:? Некои не го сфатија озбилно...

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
Сега се вклучувам во муабетов, се извинувам ако се повторувам, не пратев што се зборело од почеток бидејќи има 218 страни. :)
Како и да е,
Едно нешто не ми е јасно. Како не му доаѓа памет на овој народ. Толку да сме кратковиди, не ми се верува. За моментална добросостојба ќе си ги продадеме следните поколенија. За една мочана партиска книшка (од која и да е партија), спремни сме да се откажеме од сопственото Јас. Прво со Македонците ќе почнам. Никому не му е грижа што дојдовме до ситуација да го бираме помалото од двете зла. Реално, има многу луѓе што гласале за една партија, не затоа што е добра за народот, туку затоа што е помалку лоша од другата. И кога веќе ништо корисно не се прави, сите си молчат бидејќи од партија не им даваат да се побунат. А Албанците се приказна за себе. Толку да им се дава, и пак да не чини, само тука може. Човечкото око е ненаситно, ама албанското е феномен. И зошто мора се да има национална позадина? Полицаецот што ги уби двете момчиња (без разлика дали е оправдано, или не), не ги убил затоа што се Албанци, туку затоа што имале проблем од друга природа. И Македонци да биле, пак исто ќе направел. И како тоа ние вршиме репресија врз Албанците, а тие сакаат да оформат Голема Албанија. Со која цел, се прашувам?
-- postoi pricina (golema albanija ) i povod (ako go nema ke se izmisli, kako sto e ubistvoto vo gostivar )

S

Sagan

Гостин
Кај ти е потписот Калашникови, Март :icon_lol:? Некои не го сфатија озбилно...
Стои кај мене на профил. Да се надеваме дека полицијата ќе направи уште неколку акции и ќе ги затвори фабриките за производство и модификација на оружје, со сѐ криминалците кои го произведуваат. Пред работата да излезе од контрола...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ne se nerviraj pile, sorry ama tolku si glup sto nemam kako da ti repliciram ;)
--- надополнето: 13 март 2012 во 00:53 ---
Не немаш како туку не знаеш оти ако си од помлада генерација се правиш силен, но прашај ја Мајкати или Бабати како на граница имаат плачено со деца внатре да ги пуштат во државата оти Милошевич им бил зад петици....Не сум глуп јас...ти си овде таков....а и ништо чудно да си пола Македонец...можеби некој војник македонски ти е татко кој мајкати го има молено да биде пуштена овде, но прво и барал нешто ;) Sorry ако е така.

O

Orion.

Гостин
Treba nekolku generacii po red da se smenat za vakvi kako na videovo da ostanat kolku na prsti da gi izbrois a za toa treba dosta vreme.Dobro e toa sto poinformiranite i popametni albanci se vo mnogu pogolem procent od ovie divjacive pa zatoa i ne reagiraat mnogu mnogu na povicite koi im gi upatuvaat nekolku usijani glavi za da vlezat vo etnicka vojna.Samo da kazam deka Saraj posle niza godini go osvojuva DUI posle nekolku izborni pobedi na DPA bidejki vazese za bastion na Menduh Taci.Toa jasno kazuva deka preku glava im e na poveketo albanci od delbi na etnicka osnova, omraza kon drugite nacionalnosti i najstrasnoto graganska vojna. Imer Selmani koj bese omilen politicar pomegu makedoncite veke nikoj vo Saraj ne go saka osven onie privrzanici na negovata partija i DPA radikalite.Poleka i oni svakaat deka so vakvi raboti ne se stignuva daleku.I pak ke povtoram deka iako nivnite fakulteti se so nizok kvalitiet na obrazovanie podobro e poveketo tamu da go pominuvaat vremeto i pametot da im bide vo zaednicko druzenje so ostanatite etnikumi otkolku da potpagaat pod vlijanie na radikalni albanski politicari za da gi koristat kako piuni.Neka zimaat diplomi slobodno no samo 20 % ke imaat prilika da rabotat drzavna rabota. Ostanatite ke moraat da baraat privatno no koj gazda makar bil i albanec fabrikant dojden od nadvor sto otvoril fabrika tuka bi zaposlil takov kadar samo zatoa sto e svoj?Ne e lud da mu unazaduva biznisot poradi nekoj sto taka zemal diploma kolku da bide kvalifikuvan so visoka strucna sprema.Samo za primer dali znaete kolku makedonci rabotat vo fabrikite vo Djepciste kade svajcarski i germanski gasterbajteri se gazdi i onaa Uka komerc vo Saraj?Mnogu!
Иначе Али Ахмети беше командант на Учк во 2001...

И што се палите одма на запаленото знаме во Албанија. Нели гледате дека на видеото има едвај 50тина дечишта. Ај да беа многу болема бројка па да не загрижува. Во секоја држава има попалени и празноглави тинејџери и екстремни радикали. Колку за компарација, и денес во Германија се уште има неонацисти кои палат знамиња и тепат што ќе стигнат во одделни квартови у Германија. Дали тоа значи дека Германија е сеуште наци?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
--- mnogu gresis i popametnite i poinfoirmiranite ni go mislat istoto , samo ne sakaat da zaglavat zatvor , pa prakaat drugi, inaku isto ni mislat SITE , a etnicka voijna , ne se plasi ne resavaat tie tuku amerika, taka da i sakaat etnicka vojna ne smeat , ne im e dozvolena , a toa dui- dpa , toa ti e ,, se simnal murto, se kavil kurto,, se e toa isto
Тоа е веќе прашање од психологија на човекот, психички гледано нема многу голема разлика помеѓу еден интелектуален човек(било кој) и еден тотално неписмен човек(било кој), психата е потполно иста кај двајцата, нагоните, сфаќањата и желбите им се исти, само интелектуалноста кај првиот е поразвиена т.е. си мисли за последиците(апс), инаку желбите им се потполно исти !
Така да дали бил Албанец-интелектуалец или Албанец-неписмен, тоа е потполно исто, исти нагони, желби и сфаќања, само што првиот има интелектуалност и си мисли за последиците, додека вториот воопшто не мисли на нив, дали ќе заврши во апс или не, сеедно му е и онака ќе биде фати-пушти работата, исто ко на Кале лани !
Волкот го менува влакното, но карактерот никогаш.
Интелектуалноста единствено е потребна и битна за подобра и побрза пенетрација во општеството т.е. наоѓање на работа, поуспешен живот, подобри финансии и сл. додека пак карактерот си останува ист од раѓање па се до смрт.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Да се надоврзам на муабетите за Ѓорче, пред 2 дена кога беше истепан возрасниот маж на кеј, татко на дечко што го знам и скоро секој ден го гледам низ маало. Огромна група (ќе карикирам, одприлика 70 души) беше собрана на 20тина метри од местото каде што живеам, да ги побараат тие "храбри јунаци" што се згнале по наш сограѓанин.....но, во истата секунда мислам дека дојде цела специјана единица Алфи....по цела улица имаше и марици и крајслери како што можев да приметам. Брат ми дури вика дека у меѓу време дошле и телевизии, само стварно не знам дали не е ништо снимано или снимале па немаат објавено на тв (или пак јас не сум видел). Како и да е, поентата ми е следнава: Ако нешто негде се превзема и се реагира на оваков или онаков начин, тоа дефинитивно е во таа населба и сум горд што живеам во неа.

П.С. За примитивциве што палат знаме како од кејф би им улетал со еден Flamethrower па да видат како се пали...а не со упаљачи да се мачат пустите, несреќници.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.048
Поени од реакции
5.957
Ne mi bese celta da pomisli nekoj deka gi branam albancite tuku mora da se emancipiraat za da ima mir vo drzavava inaku postojano ke imame problemi so niv.Poedinci kako ovie sto gi fatija sekogas imalo i ke ima no opasno e ako gi podrzat ostanatite.Za sreka pogolemiot del ostanaa smireni i zatoa ne eskaliraa incidentite.Zatoa sto poveke skoluvani albanci pomala e verojatnosta deka tolku lesno ke bidat manipulirani za da se tepaat so nekogo i posegnuvaat po oruzje.Mnogu dobro gi znam zatoa sto polno kolegi na rabota se tokmu albanci pa sakas ili ne sakas mora da bides kolegijalen so niv zatoa sto fakt e deka tie se tuka kaj nas i nie mora da najdeme soodveten nacin da komunicirame so niv.Bidejki vo krvta im e nasilstvoto toa moze da se amortizira samo so obrazovanie na nivnite mladi generacii.Tocno e deka volkot go menuva samo krznoto no karakterot nikogas no i oni se mnogu svesni deka nie voopsto ne gi mirisame sto ne e slucaj so ostanatite etnicki zaednici.
--- надополнето: 13 март 2012 во 20:11 ---
Да се надоврзам на муабетите за Ѓорче, пред 2 дена кога беше истепан возрасниот маж на кеј, татко на дечко што го знам и скоро секој ден го гледам низ маало. Огромна група (ќе карикирам, одприлика 70 души) беше собрана на 20тина метри од местото каде што живеам, да ги побараат тие "храбри јунаци" што се згнале по наш сограѓанин.....но, во истата секунда мислам дека дојде цела специјана единица Алфи....по цела улица имаше и марици и крајслери како што можев да приметам. Брат ми дури вика дека у меѓу време дошле и телевизии, само стварно не знам дали не е ништо снимано или снимале па немаат објавено на тв (или пак јас не сум видел). Како и да е, поентата ми е следнава: Ако нешто негде се превзема и се реагира на оваков или онаков начин, тоа дефинитивно е во таа населба и сум горд што живеам во неа.

П.С. За примитивциве што палат знаме како од кејф би им улетал со еден Flamethrower па да видат како се пали...а не со упаљачи да се мачат пустите, несреќници.
A toj sto go fatija ne e svesen sto go ceka otkako ke izleze od zatvor.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom