Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не знам дали имавте прилика да го прочитате најновиот пост на Најчевска http://kvadraturanakrugot.crnaovca.mk/2012/05/08/razgoruvanje-na-etnichka-omraza/

Честитки до секој што ќе го издржи до крај без да му се слоши. :) Не дека е неочекувано....
Јас лично ја познавам Најчевска, години наназад.

Додуше ја немам видено сигурно неколку месеци, ако не и година.

Но, откако искочија колумните околу спортистите и потоа сите овие наваму, јас, и многумина што ја знаеме сме најблаго кажано фрапирани од овие колумни.

Како да не ги пишува жената што ја познаваме. Не ми е јасно.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.007
Поени од реакции
2.043

Но, откако искочија колумните околу спортистите и потоа сите овие наваму, јас, и многумина што ја знаеме сме најблаго кажано фрапирани од овие колумни.

Attention whore.

Член од
4 мај 2012
Мислења
130
Поени од реакции
112
Сите нови јузери - тука

~ ве молам во коментар само ставајте ги вашите или туѓите јузери кои ги нема, а се од корист за акцијава ~

Кога додавате ваш јузер откако ќе напишете (пример) @Juzer линкувајте го до вашиот твитер профил - во споротивно се линкува вашиот Кајгана профил или воопшто не се линкува.

Deni Pavlovski@PavlovskiD

Dimitar Jordanov@DimeJordanov

Марија@MarijaSuleska

Клепачот@klepachot

Petar Stavreski@ooownage

Ace Efko@Ace2012tetovo

Filip Taushanov@TFilip

david GuiGui@David_GU2

Supervisor@Supervisor88

Dejan Karakashov@Karakashov

Maja Ristovska@immaja

Stefan Georgievski@Black_ShadowMKD

eladatebacam@eladatebacam

mackomk@mackomk

Zlatko Miljkovic@FredericChopin8

Ненад@neno_slash

la-loca@laloca990

Bojan Petrushevski@BojanRD

Boris Kuzmanov@kuzman0v

Vasko@Vasko10

Anne.@Anne_Jovan

Stefan [Ед.]@HarryHallerSt

|И.И|@ilii7

ZivotoTeKocka@ZivotoTeKocka

Darkica@Darkica1
--- надополнето: 6 мај 2012 во 20:23 ---
FiNgErPrInT@Fingerprint83

Kristijan Aleksovski@kristijanKLE

Martin D@mrnmkutd

Ligeia@Devil_Girl24

Burn84@Ickoski

Melvin@We_shall_rise

@l1en@Al1en_MKD

Mrcatorka@mrcatorka

Dark King@Covek1

Ilija Cope@Copkar

Macedonia Trending@trendingmk

kojot555@kojot555

Nikola@Apokalipt0

Aleksandar@RistevskiMKD

Jacqueline@zaklina89

Marina @far1na

Daniel Brishko@Daniel_Brishko

Magdalena Joveska@magjov

Monika@moni_laruz

TheCandyMan@DusanStojanov1

macedon_kid@macedon_kid

POSTAROT09@POSTAROT09

sakaliev mite@elninokv

Macedonian_Lion@mkdlion

Nikola_wi@Out_Of_Reality_
--- надополнето: 6 мај 2012 во 20:23 ---
Mladenovski Dejan@MladenovskiD

Goran Dimitrovski@Dimitrowsky

Petar Risteski@ZeePetter

DCD-MK@DCDMK

Nessa_Alcarin@Nessa9Alcarin

zoranco@IgorGooner

Phillip@tranquility33

Marjan@MaxtheLegend

aleksandarPeace@hippie_1990

Somnitelno Lice@SomnitelnoLice

Eden_tip@Eden_tip

Temjan Grimm@TemjanTheGrimm

Nikola Despotoski@mindinmotionmkd

Hiki@Hiki_Tiki

Il Genio@IlGenio2

Sir.Latealot@Latealot
~Овие и сите наредни јузери ќе бидат линкувани - тоа значи дека треба само да кликнете на јузерот и ќе ве однесе до неговиот твитер профил~

Channaraypatran @channaray

Marija @loveanimals_mg

Bojan Andonov @Bojanmk

liana @manilastava
more more ni cobemakedonski ni @cobemakedonski_ gi nema na listava :(

Член од
6 мај 2012
Мислења
35
Поени од реакции
52
Ова болдираново, да така било ама порано во Турско, Српско, Бугарско, Југословенско и.т.н. ........ ако си наведнел глава, можда и ќе те оставеле да живееш т.е. живуркаш ....... ама денеска се сменија времињата и тоа бајаги, денеска токму тој што оди со наведната глава тој прв ќе ја изгуби глават, за разлика од оној кој оди со дигната глава и е мангуп ........... такво е времето денеска ЈБГ а и рибата се чисти(треба да се чисти) од главата, а не обратно ................... ама проблемот кај нас Македонците што сме ептен разединети по сите можни и битни и небитни прашања е тоа што сите си имаме различни сфаќања, потреби и интереси, на пр. тој што нема да јаде леб се бори за тоа, тој пак што има да јаде леб се бори за нешто сосема друго, тој пак што има да јаде и леб и месо се бори за сосема нешто трето, тој пак што седи на фотељата на врвот тој па се бори за сосема нешто петнаесто ........... значи тоа е тоа секој спрема своите сфаќања, потреби и интереси ......... ако мислиш дека МК народ некогаш навистина ќе се обедини длабоко се лажеш ....... такво нешто во целава наша Историја не сме виделе, ниту пак чуле, а и нема да видиме и чуеме никогаш !
Пријател, Македонскиот народ е обединет.
А ти мислиш на оние македонци, како волкот во јагнешка кожа!?
Јас немислам на нив, тие самите знат дека не се македонци, прашањето е кој колку може да ги препознај!
Еден пример ке ти кажам само; Расмисли се кога сме имале самостална Македонија во поминатите 500-600 год? Денес!
Меѓитоа ако продолжиш негативно да мислиш и самиот се негираш, тогаш и цела Европа да се вика Македонија не ке можиш тоа да го видиш.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.544
Оваа на клоци треба да се изнесе од земјава!
Не, Леандра. Со такви методи против криминалци и насилници. Најчевска има демократско право да пишува што сака и колку сака. А ти и јас имаме право ич да не се согласиме и да и` одговориме. Соодветно -- на блог, во јавни медиуми, или на Твитер.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не, Леандра. Со такви методи против криминалци и насилници. Најчевска има демократско право да пишува што сака и колку сака. А ти и јас имаме право ич да не се согласиме и да и` одговориме. Соодветно -- на блог, во јавни медиуми, или на Твитер.
Некогаш помислувам дека женава нема да запре да зборува...никогаш.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.544
Некогаш помислувам дека женава нема да запре да зборува...никогаш.
Ако, нека не запре. Има и други кои се упорни. Се` додека битката е реторичка, добро е. Тоа е се` во рамките на демократско несогласување -- со Најчевска и било кој друг. Алармантно е кога толпа почнува да крши, уништува, повредува и убива. Тоа е ужас кој е дефинитивно надвор од секаква цивилизирана дискусија и демократско однесување.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Не знам дали имавте прилика да го прочитате најновиот пост на Најчевска http://kvadraturanakrugot.crnaovca.mk/2012/05/08/razgoruvanje-na-etnichka-omraza/

Честитки до секој што ќе го издржи до крај без да му се слоши. :) Не дека е неочекувано....
Со волку :гомце: јадење дури и девојките од 2 Girls 1 Cup, би и завиделе. :sick:

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968

Ја познаваше ли во 2001??Се сеќаваш ли колку гомна јадеше?Па учките не плукаа толку по нашите колку она што плукаше

Член од
24 март 2010
Мислења
15.239
Поени од реакции
26.094
Леандра е радикален левичар. Како гемиџиите. :D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.145
Поени од реакции
18.173
КОЈ СТОИ ЗАД ПРОТЕСТИТЕ НА МУСЛИМАНИТЕ

Радикалите се готват за превласт во ИВЗ?

Она што дополнително треба да биде симптоматично за ИВЗ е што и минатонеделните, но и најавените протести немаат официјален организатор, а сепак почнуваат од една од џамиите во Скопје, за која самиот поглавар, призна дека е надвор од контролата на Исламската верска заедница

Подготвуваат ли радикалните исламистички структури во Македонија нов обид за превласт врз исламската верска заедница? Најавите за протести, од една страна, и пасивниот однос на раководството на ИВЗ, од друга страна, според верските аналитичари од албанскиот блок им остава отворена можност на радикалните структури да влијаат директно врз верниците и на тој начин да се наметнат како фактор во животот на муслиманите. Верските аналитичари предупредуваат дека најголема штета од ова ќе има токму ИВЗ и токму затоа таа треба прва да се спротистави на злоупотребата на религијата за политички цели.
Она што дополнително треба да биде симптоматично за ИВЗ е што и минатонеделните, но и најавените протести немаат официјален организатор, а сепак почнуваат од една од џамиите во Скопје, за која самиот поглавар, призна дека е надвор од контролата на Исламската верска заедница. Но, иако организатор официјален нема, има поддржувач, а тој и е познат на ИВЗ - Шукри Алија, кој преку интернет-портал, со регистриран домеин од Косово, побара масовност на протестите повикувајќи на Арапска пролет во Македонија. Тој во јавноста е познат како човек кој се претставува како Божји борец, лидер на екстремно исламска радикална група позната како ТЕКФИР. Од Македонија избега откако беше фатен со експлозив. Осуден е на две години затвор за соучесништво во убиство на таксистот во Визбегово. Во 2011 е осуден и на три години затвор за насилство врз група имами и врз бившиот скопски муфтија и актуелниот генерален секретар на ИВЗ во 2005 год во Кондово. Се смета за еден од најблиските соработници на убиениот Рамадан Шити и Лирим Јакупи - Нацист. Неговото име беше на црна листа на ЕУ во 2005 и 2006.
Извори од ИВЗ за Вечер велат дека токму луѓето на Алија, најверојатно поддржани и од Садула Бајрами и Бекир Халими, кои од 2004 до 2006 беа главните иницијатори за инцидентите во ИВЗ, и сега се обидуваат да ја преземат Исламската верска заедница.
- Повеќе од потребно е сериозно да се соочиме со овие предизвици и да наидеме на начини и методи како да се справуваме со овие групации, велат извори од ИВЗ.
Инаку, меѓу првите кои уште во деведесеттите предупредувале на појавата на радикален ислам се и последниот поглаварот на југословенската ИВЗ, Јакуп Селимовски, и бившиот косовски муфтија Реџеп Боја. (М.Н.)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.256
Поени од реакции
26.989

Ауууу, колку не ја знае ситуацијата, при толку очигледни показатели. Колку игра на картата „Ви кажав јас!!!“ и си ги трие рацете, а не ни има појма зошто се протестите. Туку една работа во цела оваа колумна се открива, а тоа е нејзината агенда, за изнаоѓање на меѓуетнички проблем и жртва во Албанскиот народ, опресија на мнозинството....Нели од тоа си го вади лебот. Но сега е проблемот поинаков. Можам да и го замислам суратот подзинат, кога дознала денеска дека Тачи рекол да не се излегува на протести.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ја познаваше ли во 2001??Се сеќаваш ли колку гомна јадеше?Па учките не плукаа толку по нашите колку она што плукаше
Ја познавав и тоа време. Не беше тогаш толку експонирано веројатно тоа, па тек сеа коа спомена се сеќавам дека имаше некои испади.

Неважно.

Секаде кажувам жално е што ние Македонците си го правиме самите на себе тоа што го правиме.
Потребно ни е национално единство, како никогаш до сега.

Доста се делевме меѓу себе.

Не можам да замислам кој е поривот да делуваш и работиш против сопствениот народ?

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.962
Поени од реакции
24.178
Ја познавав и тоа време. Не беше тогаш толку експонирано веројатно тоа, па тек сеа коа спомена се сеќавам дека имаше некои испади.

Неважно.

Секаде кажувам жално е што ние Македонците си го правиме самите на себе тоа што го правиме.
Потребно ни е национално единство, како никогаш до сега.

Доста се делевме меѓу себе.

Не можам да замислам кој е поривот да делуваш и работиш против сопствениот народ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom