Македонија - Србија [25.01.2012 - 20:15 ч.]

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Незнам зошто...ама тоа некако како мое убедување е...дека на ЛОИ медалот е многу побитен кај индивидуалните натпреварувања.....а додека кај овие колективни спортови,се на периферијата од збиднувањата на ЛОИ.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мислам дека е во право
„Ако мене ме прашате, воопшто не сум задоволен како игравме, ама сега победивме, па тоа не е битно. Сега мора да се одмориме, мечот в петок е рано, треба да бидеме свежи. Нема време многу да му ја мислиме, мора да ја добиеме Словенија. Ако го загубиме тој меч – сите треба да се убиеме“, краток, но јасен беше Димовски.
Се спремав да пишам сублимат, ама Димовски кажал се. Ова беше најлошо одиграниот меч на првенството, со милион грешки. Не беа концентрирани, уморни се и повредени, што е разбирливо, ама она глупирање на Борко не можам да го разберам. Изгубив надеж дека ќе се опамети и нема да продава топки. Еден голман не видов на првенствово кој игра како него. Тој е во вечна потрага по тие контри и од пет фрлени топки во контра, четири им ги поклонува на противникот, една е гол. Па вреди ли ризикот мајку му, дури и Шундо се извади од патики.

Како и да е. Мислам дека петто место е наше. Но во секој случај се гордеам што толку Балкански земји има во првите шест на првенството. Балканот игра ракомет, уште ако му зајакне лигата, тоа ќе биде мевлем за сите спортски фанатици. Едвај го чекам моментот кога ќе го прогласат Кире за најдобар стрелец. Кире ја пишува историјата. Кире е историја. Легенда!

M

Mario Gómez

Гостин
Тоа само ракометно неедуцираните ...
Пораснавме за да сеуште сме со тој лузерски став, Македонија имаше само една '' мала '' фалинка за историски успех, немаа тренер.
Не е крив нит Шундо, нит ракоментарите, нит '' немањето среќа '', криви се одговорните лица од РФМ кои се одлучија Шундовски да биде тренер а не направија напори да го ангажираат Лино.
На Шундовски тој му е капацитетот, не му замерувам, ние секогаш сме пателе, патиме и ќе патиме од оние кои се одговорни за спортот во Македонија, самите од старт удрија ручна на оваа златна ракометна генерација.

Ја на овој пласман не гледам како голем успех, го гледам само како еден добар резултат и ништо повеќе, резултат кој во секој случај не ме задоволува од проста причина што ваква шанса кузнае кога пак ќе добиеме, да ни се поклопи ваква страшна генерација на ракометари со можноста истата да биде бодрена од минимум 5000 навивачи од трибини.
Не е само тренерот. Има и други фактори. Многу повеќе очекував од Мојсо кој ама баш ич не го растерети на Кире, а и шо немаме лев бек да не зборам. Цел ебан товар паѓаше на Кире и се дешава невозможното како со Данска он да даде 15 гола а ние да изгубиме. Да е жив Стојанче голем удел у успехот има и неговата игра. Другите изиграа просечно, но многу борбено.

Друго, судиите за разлика од порано не не дупеа многу. Со Полска, Чешка имавме голем број одлуки у наша корист и рамноправно судење на другите натпревари.

За успех? Ја би го нарекол успех секако, 5-ти у европа(свет) не е мала работа со играчи што цел живот играле во македонско првенство. :)

И секако треба да има дочек, и ќе одам па макар -30 да е. Ние пораснавме со оваа генерација ракометари, заедно ги правиме сите успеси и ќе прославиме.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Rakata na Mirkulovski e kako tocak pregazen od kola, Stole nema kicma vise, nosot na Jonoski ne e vise nos ama deckite se reseni pod inekcii da igraat pa so saka neka e. :) ali za nekoi ko god only knows toa ne e za pofalbi. (y)
Од една страна, пропуштена е шанса за „леле што направивме the sequal“. Тоа сите не боли, а најмногу ракометарите.

Од друга страна, децава сеуште абер немаат дека за да бидеш во Топ 6 во било што, треба крв да плукаш. А тој успех е стотици пати поголем ако се знае дека сме држава која заостанува светлосни години во условите за работа. Ние од ништо правиме нешто. Од никакви лиги правиме состави, нема првенство на кое имаме комплетен ростер, доволен фонд на играчи. На ура играме, и пак правиме резултат.

За мене највредното нешто од последниве две првенства во кошарка и ракомет е што го срушивме комплексот на инфериорност и конечно играме за да победиме, а не само за да се поздравиме со противниците. Сето тоа е благодарение на овие две репрезентации и треба да сме пресреќни со нивните резултати.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Абе ние вака ќе испозагиневме од инфаркти, одделно, прво у септември, па сеа месецов.

А замислете на Олимпијада коа ќе играат и ракометариве и кошаркариве у ист ден.... :eek:

Ќе треба Зегин уште 60 аптеки да отвори...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За мене највредното нешто од последниве две првенства во кошарка и ракомет е што го срушивме комплексот на инфериорност и конечно играме за да победиме, а не само за да се поздравиме со противниците. Сето тоа е благодарение на овие две репрезентации и треба да сме пресреќни со нивните резултати.
E, ova ni e najgolema dobivka, zatoa vikam najbitno e sto se oslobodivme od luzerskiot mentalitet. Cim toj go nema, ne moze da e na loso :)))))

Абе ние вака ќе испозагиневме од инфаркти, одделно, прво у септември, па сеа месецов.

А замислете на Олимпијада коа ќе играат и ракометариве и кошаркариве у ист ден.... :eek:

Ќе треба Зегин уште 60 аптеки да отвори...
I toa na +40 ke bidat natprevarite :eek:

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Колку само обединето изгледавме на првенството. Ние им се поклонивме на нашите ракометари, Европа ни се поклони нам.

" И бескомпромисниот германски Џин Оливер Рогиш би бил пресреќен постојано да игра пред ваква публика, што со многу страст и љубов ги бодри своите миленици како што вие тоа го правите на ракометното ЕП во Србија, вели новинарот од Германија Бјорн Пазен. Според Пазен, кој е одличен познавач на ракометната игра, атмосферата во „Белградска арена“ кога настапува Македонија е подобра и од финалето на ЛШ
Веќе по вторпат македонските навивачи ја „спасуваат ситуацијата“ на големите ракометни натпреварувања, со тоа што ги полнат салите прават неверојатно френетична атмосфера. Со мерак го бодрат тимот, а салата секогаш е во знакот на црвено-жолтата боја. По СП 2009 година во Хрватска и овој пат најмногубројни навивачи се Македонците. Во Ниш направија вистинска окупација, а сега истото го прават и во Белград. Некои од новинарите се изненадени од жарот со кој публиката го бодри тимот. За некои, пак, тоа е сосема нормално, особено за оние со балкански менталитет. Македонската навивачка бајка сепак станува препознатлива и надвор од границите, па наидуваме на респект и од спортисти, новинари, навивачи и од далечните за нас Данска, Германија, Шведска. Меѓу нив е и познатиот германски новинар Бјорн Пазен.

Тој веќе неколку години работи за ЕХФ и за ИХФ, ретко пропушта важен меч, но истовремено е и голем поддржувач на македонските клубови, репрезентација. Од 1999 година кога првпат го запознавме на СП во Данска, постојано сакаше да биде на мечеви на македонски тимови зашто знае дека ќе има одлична публика, атмосфера.

- Па се сеќавам, уште тогаш ми објаснувавте каква е вашата публика. Јас бргу го увидов тоа и веќе ги разбирам вашиот темперамент, желбата да се помогне, но и страста да се биде зад сопствениот тим. Истото го доживувам и сега, во Ниш и во Белград - вели Пазен.

Тој им ги пренел своите искуства на сонародниците пред да се одигра средбата во Ниш.

- Тие веќе знаеја што ги чека. Го видоа она одлично навивање и почувствуваа каков е притисокот. Но и беа среќни што ќе имаат таква атмосфера која за нив значи уживање. Не можеа да комуницираат меѓу себе поради големата бучава што ја имаше во салата. Оливер Рогиш ми рече дека би бил пресреќен да има ваква публика на сите натпревари, без разлика дали ќе победи или не – додава Пазен.

Она што го мисли за нашите навивачи го пренесува во своите извештаи, а особено му е мило што македонските навивачи се кротки, пријателски настроени. Вели дека ужива во фестивалот од песни на симпатизерите во црвено-жолта боја и во начинот на кој го бодрат тимот, нивниот колорит, радост, среќа....

- Kога би требало да споредувам со ова што го прават македонските навивачи, тогаш би рекол дека паметам само дава ракометни натпревара со слична атмосфера. Полуфиналето на СП 2009 година во Хрватска, меѓу домаќинот и Полска, и една година подоцна, во финалето на Лигата на шампионите во Kелн кога Kил беше европски првак. Ова е еднакво добро. Можам само да замислам како би било да имате можност да се борите за врвни резултати. Да играте полуфинале или финале, што искрено ви посакувам. Тогаш веројатно ќе нема место ниту околу салата, а за внатре да не зборуваме - со насмевка на лицето коментира Пазен.

И тој како и многумина преку ноќ станаа навивачи на македонскиот ракометен тим. Се разбира, најмногу поради атмосферата што ја прават нашите фанови, но и извонредната сплотеност меѓу играчите и македонската публика. До следниот меч Пазен стиска палци за македонскиот тим и пак очекува полна арена со Македонци. Фестивалска атмосфера со френетично навивање, се разбира."
Горан Антевски

Преземено од Дневник

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Вукович на еден од играчите на последниот тајмаут " Немој да се курчиш,бре " :pos::pos:
Ауууу добро е,не сум единствениот.Со другар ми се превртевме од смеење на ова а не бевме сигурни дали тоа стварно го кажа :pos:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.923
Поени од реакции
7.017
Колку ми се наполни душата кога на работа слушнав дека Полска тепа 1 разлика :vozbud: Ако тоа беше вратка од Господ и од Тоше денеска за се она што ни се случи против нас досега, доволно е. Ј Уште и испадна со Словенија да си решаваме за квал. за ОИ. Супер! Не верувам кај нив да има таква смртно сериозна желба како што ќе има кај нашите ова им е chance of a lifetime за вакво нешто. Можда па Данска и Шведска таму ќе го папаат од нас ;) Како што кажа Кире, ќе им се врати. И Полска немаа нешто посебно за што да играат, па поштено си тепаја и си завршија пред Германија. Исто на пример и Шведска поштено да си тепаше ќе имаше 4 бода и можда ќе завршеа пред нив и Данска ќе беше последна. али тоа е тоа. Само еден бод ни фалеше плус од трите дуели со германскине племиња...а па можда да ја тепавме Данска ќе се покакавме со Полска, who knows? Целосен мој осврт на ова ЕП ќе дадам на крај, кога ќе ја плеснеме и Словенија и ќе славиме влез во квал. за ОИ. Поздрав ;)

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ја би го нарекол успех секако, 5-ти у европа(свет) не е мала работа со играчи што цел живот играле во македонско првенство. :)
Ова е 102.5% точно.....бидејќи отворете да видите,дали некогаш на светско првенство,победила,или имало репрезентација која била макар и 3то место,а да не е од овој континент.

Значи Светско=Европско.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Незнам зошто...ама тоа некако како мое убедување е...дека на ЛОИ медалот е многу побитен кај индивидуалните натпреварувања.....а додека кај овие колективни спортови,се на периферијата од збиднувањата на ЛОИ.
хм, па не баш. Тоа можеби важи за фудбалот, но у ракомет, кошарка, ватерполо, одбојка... секогаш репрезентациите ги носеле своите најсилни состави. :)

I

IBIZA SOUND

Гостин
мене ми изгледаше договорена работа ова,многу ладно се однесуваа од двата тима
или па само мене така ми се чинеше :)

Kajgana Shop

На врв Bottom