Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.625
- Поени од реакции
- 59.481
Не те разбрав?Бивши СССР и американсиот евреј Дејвид Блат Тоа во атлетика гимнастика да
Не те разбрав?Бивши СССР и американсиот евреј Дејвид Блат Тоа во атлетика гимнастика да
Јас секако немам план да одам и не ми е нити мака нити гајле кој ќе оди, но сакам да ечи салата од нашите навивачи а не да се губат, да не знаат зошто се појдени.Неколку од Велес што отидоа немаа ни Н од навивачи. Ве молам, да не мешаме политика на сите ни е јасно како се добиваат тие гратиси.
И јас тоа сакам, и навистина не треба да се меша во секое ебано место политика, дури и сега во оваа радост. Треба да одат ВИСТИНСКИ навивачи! Што ќе знаат како да кренат атмосфера, а не да седат таму и да чукаат аплауз некој што еднаш у живот немаат на утакмица отидено. И крајно ме иритира тоа, Владата спонзорира (?) Како тоа Владата спонзорира? Од џеб си ги извадија парите? Мачкање очи, на се да се ќарело поени богати.Јас секако немам план да одам и не ми е нити мака нити гајле кој ќе оди, но сакам да ечи салата од нашите навивачи а не да се губат, да не знаат зошто се појдени.
Првиот болд, истото го приметив и пишав тука. Тука од пресудно значење е и искуството кое го имаат шпанците и добрите и јаки натпревари кои ги имаат скоро сите нивни играчи кои искочија на паркетот. Да се надополнам, како една од поважните причини за поразот е прифаќањето на нивната игра, почнавме да играме брзо, сакавме побрзо да дадеме кош за да резултатски се приближиме и го искористија тоа шпанците.Зошто 10 разлика? Зошто да не на пример...хммм... да им ѕвекнеме тројка на 0.1 секунда до крај?
Самарџиски имаше добра изјава денес, дека во трета четвртина почнале да играат на резултат, малку ги понесе тоа и шпанците искористија. До сега имавме успеси по стариот добар рецепт: ги држиш да не се одлепат и чекаш да ги фати паника, пошто се под притисок. Така треба да играат и во недела, макар што ќе биде тешко зошто иако знаат дека никој нема да им замери за пораз, потајно сите горат за медал. Тоа е опасна ситуација, создава притисок. Мора да пробаат да останат со ладни глави.
Мислам дека не би требало да дискутираш на теми за кои немаш основно познавање.Мислам дека ќе биде срамота ако изгубиме.....
Проблем е што и Русија игра на сличен начин, секако со нешто појака клупа,и се се сведува на среќа, кој ќе го има последниот удар кон кошот, а тоа може да оди both ways...Зошто 10 разлика? Зошто да не на пример...хммм... да им ѕвекнеме тројка на 0.1 секунда до крај?
Самарџиски имаше добра изјава денес, дека во трета четвртина почнале да играат на резултат, малку ги понесе тоа и шпанците искористија. До сега имавме успеси по стариот добар рецепт: ги држиш да не се одлепат и чекаш да ги фати паника, пошто се под притисок. Така треба да играат и во недела, макар што ќе биде тешко зошто иако знаат дека никој нема да им замери за пораз, потајно сите горат за медал. Тоа е опасна ситуација, создава притисок. Мора да пробаат да останат со ладни глави.