Македонија - Русија, (меч за третото место) 18.09.2011, 16:30 часот

Дали ќе победиме ?

• Да!

Гласови: 236 86,8%
  • Да!

Гласови: 36 13,2%

• Вкупно гласачи
    272

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.847
Поени од реакции
1.602
Ајде Марин ги сакаше Русите зошто полесно ќе биде со нив па да видиме

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Неколку од Велес што отидоа немаа ни Н од навивачи. Ве молам, да не мешаме политика на сите ни е јасно како се добиваат тие гратиси.
Јас секако немам план да одам и не ми е нити мака нити гајле кој ќе оди, но сакам да ечи салата од нашите навивачи а не да се губат, да не знаат зошто се појдени. :)

M

Moon Child

Гостин
Јас секако немам план да одам и не ми е нити мака нити гајле кој ќе оди, но сакам да ечи салата од нашите навивачи а не да се губат, да не знаат зошто се појдени. :)
И јас тоа сакам, и навистина не треба да се меша во секое ебано место политика, дури и сега во оваа радост. Треба да одат ВИСТИНСКИ навивачи! Што ќе знаат како да кренат атмосфера, а не да седат таму и да чукаат аплауз некој што еднаш у живот немаат на утакмица отидено. И крајно ме иритира тоа, Владата спонзорира (?) Како тоа Владата спонзорира? Од џеб си ги извадија парите? Мачкање очи, на се да се ќарело поени богати.

Кога веќе пушташ, пушти навивачи, а не по партиска основа, јас се исфрустрирав кога видов кои отишле.

Едит, секој партиски трол што ќе ми реплицира да ми мрчи или да ме разубедува не планирам да му враќам.

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Незнам зашто,но јас сум некако сигурен дека ќе ги тепаме Русија и ќе ја освоиме бронзата :vozbud:

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931

Зошто 10 разлика? Зошто да не на пример...хммм... да им ѕвекнеме тројка на 0.1 секунда до крај? :)

Самарџиски имаше добра изјава денес, дека во трета четвртина почнале да играат на резултат, малку ги понесе тоа и шпанците искористија. До сега имавме успеси по стариот добар рецепт: ги држиш да не се одлепат и чекаш да ги фати паника, пошто се под притисок. Така треба да играат и во недела, макар што ќе биде тешко зошто иако знаат дека никој нема да им замери за пораз, потајно сите горат за медал. Тоа е опасна ситуација, создава притисок. Мора да пробаат да останат со ладни глави.
Првиот болд, истото го приметив и пишав тука. Тука од пресудно значење е и искуството кое го имаат шпанците и добрите и јаки натпревари кои ги имаат скоро сите нивни играчи кои искочија на паркетот. Да се надополнам, како една од поважните причини за поразот е прифаќањето на нивната игра, почнавме да играме брзо, сакавме побрзо да дадеме кош за да резултатски се приближиме и го искористија тоа шпанците.
Јасно е дека играле на резултат кога отидоа на полувреме со поен разлика во нивна полза, али што е тука е.
Вториот болд, викаш горат? Јас ќе речам плачат!!!!
Реално не е невозможно, највеќе од причина што видовме како изигравме против нив и против литванците. Ќе биде многу тежок натпревар пред се од физички аспект за кошаркарите зашто да играш со тоа темпо со кое играа досега не е ни мала работа, но мислам дека со желбата, храброста и паметната игра која ја прикажуваат до сега ќе го надминат тоа барем за уште дополнителни саат време.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Колку само на Русите им фали играч од типот на Владо Илиевски, немаат никаква организација на играта ама среќа имаат добри шутери и добар центар па се влечат некако инаку да би бил Владо плеј на русија овие би освоиле се што е можно :)

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Мислам дека ќе биде срамота ако изгубиме.....

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.221
Поени од реакции
34.503
Мислам дека ќе биде срамота ако изгубиме.....
Мислам дека не би требало да дискутираш на теми за кои немаш основно познавање.
Води се според ова правило, не само за спортот, туку и за било која останата дискусија која сакаш да ја започнеш со некого. И можеби нема да излезеш смешна.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.106
Едно бронзено медалче добро ќе ни дојде како завршница на ова ЕП,сепак за мене доволно е и другарчињата којшто ни ја претставуваат државата да се вратат со празни раце тие сторија и повеќе од доволно за да бидеме горди и среќни ,а Грците шо ги тепавме тоа ти е исто како златно медалче ,се надевам на дека ќе победиме против Русите и ќе се закитиме со Бронзата . :/

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Зошто 10 разлика? Зошто да не на пример...хммм... да им ѕвекнеме тројка на 0.1 секунда до крај? :)

Самарџиски имаше добра изјава денес, дека во трета четвртина почнале да играат на резултат, малку ги понесе тоа и шпанците искористија. До сега имавме успеси по стариот добар рецепт: ги држиш да не се одлепат и чекаш да ги фати паника, пошто се под притисок. Така треба да играат и во недела, макар што ќе биде тешко зошто иако знаат дека никој нема да им замери за пораз, потајно сите горат за медал. Тоа е опасна ситуација, создава притисок. Мора да пробаат да останат со ладни глави.
Проблем е што и Русија игра на сличен начин, секако со нешто појака клупа,и се се сведува на среќа, кој ќе го има последниот удар кон кошот, а тоа може да оди both ways...
Франција на пример направи разлика 10-12 и ја одржуваше рутински со Русија цело време.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Тесна ќе биде, ќе се игра на нерви. Се надевам ќе ги задржиме до крај. Што би рекол Игорче: така, смирено, пушти ги да се доближат, од тука шутирај колку сакаш... :)

А

Анноун

Гостин
Антиќ ќе го истетовира знамето кај срцето
„На градите ќе истетовирам медал, ако го освоиме. А 100 отсто ќе го ставам македонското знаме во пределот на срцето“, порача Перо Антиќ преку српски „Курир“. „Некако сум посилен со тетоважите - ги имам синот, жената, православен крст, се' и сешто“.

Тој се' уште е под импресии од мечот со Литванците, велејќи дека сите, веројатно, ќе завршат на инфузија. „Живееме во тешко време, луѓето одвај составуваат крај со крај, а издвоија големи пари и поминаа неколку илјади километри за да не' бодрат. Па, како да не се бориш?“

Kajgana Shop

На врв Bottom