Македонија - Русија, (меч за третото место) 18.09.2011, 16:30 часот

Дали ќе победиме ?

• Да!

Гласови: 236 86,8%
  • Да!

Гласови: 36 13,2%

• Вкупно гласачи
    272
B

Borg_Drone

Гостин
Бројката од 92 поени е доволен показател. Ај види ја статистиката под кошевите...:)
Шутот беше во сосема во ред кај Македонија, но како што реков, разлика во концепции и начин на сфаќање и играње кошарка, не е случаен подемот на Шпанија со промена на концептот во последниве години.
Ако се оди со ова темпо и форсирање на деструкција и одбрана кај скоро сите екипи на некое наредно ЕП ќе има резултати 36-25 :icon_lol:
Нема зошто да ја гледам кога веќе го гледав натпреварот.И ако гледаме на тие работи, во првото полувреме Наваро воопшто не беше активен па ние го добивме првото полувреме со водство.После во второто време човекот полуде и им донесе завидно водство со неколку тројки по ред на Шпанците..

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Русите имаа мака само со нас, кога погодија тројка во последна секунда.
Другите репрезентации ги добија лесно, ама види само со кој репрезентации играа, па после кажувај дека немале пораз се до овој меч.
Тоа ми беше поентата иако не доволно јасна. Ако победија против нас не значи дека се подобри, сега ќе имаме шанса да го докажеме тоа исто како што "Французиве" победија а сепак не се подобри. :)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Еден победен натпревар не значи дека се подобри што ќе демонстираат нашите за некој ден. :) На пример Русите немаа изгубено до сега, а сепак се подобри од Франција едноставно немаа среќа.
Среќа...:pos:
Имаа голема среќа, дадоа тројка русите на неколку десетинки до крај од центар за да намалат од 11 на 8 разлика.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Среќа...:pos:
Имаа голема среќа, дадоа тројка русите на неколку десетинки до крај од центар за да намалат од 11 на 8 разлика.
Абе мал психолошки момент е тоа, 10 поени предност во кошарка не се ништо. Едноставно и Русите се изморија од победи. Не заборавај Дека и Французите и Шпанците имаа порази додека Русите прв пат денес изгубија. Може требаше да изиграат порелаксирано во претходните натпревари особено против нас :D ама тоа е тоа бидна веќе.

B

Borg_Drone

Гостин
Шпанците се актуелни шампиони.Од тоа што го видов против нас на терен, пак Наваро ќе им ја донесе победата.

B

Borg_Drone

Гостин
EP: Junački otpor Makedonije, Navaro sipao

16.09.2011. 18:39
Komentari (26)
Španija slomila Makedoniju u nastavku i braniće titulu prvaka Evrope. Sjajni Navaro prelomio meč u trećoj četvrtini. Makedonci, svaka vam čast!
Makedonska bajka na Evropskom prvenstvu u Litvaniji je završena. Španija je zaustavila sjajnu makedonsku reprezentnaciju na korak od finala, ali ekipi našeg južnog suseda skida kapu ceo Balkan i šire!

Momci, svaka vam čast!

Španija je pobedila Makedoniju 92:80 (26:18, 18:27, 27:17, 21:18) i biće u prilici da u nedelju braniti titulu prvaka Evrope, osvojenu pre dve godine u Poljskoj 2009. Biće to treće uzastopno evropsko finale za Španiju.

Ali, ko bi pomislio da će se Španci mučiti protiv Makedonije gotovo celu utakmicu? Ko je, uopšte, pre ovog turnira, davao bilo kakve Makedoncima?

Posle prvog poluvremena rezultat na semaforu je bio 45:44 za Makedoniju! Molim!? Da, da, 45:44 za Makedoniju. Treću četvrtinu dobila je Španija 27:17. Tačnije, dobio ju je Huan Karlos Navaro, koji je u tom delu igre postigao 19 poena. Bila je to ključna deonica ovog meča.

http://m.mondo.rs/preview_story/142343

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
А зошто нема опција со одговор "Не!" ? :icon_lol:
Иначе се надевам дека ќе ја победиме Русија, и ќе го освоиме бронзениот медал.
А Шпанците сосема заслужено победија, одлично играја... за разлика од Русите, кои не победија во последната стотинка.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Покажавме кои сме и што сме, сега да си го земеме тоа што ни припаѓа!

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.045
Поени од реакции
2.135
наша победа..ке им се одмаздиме на РУСИТЕ..ајдеееееее ЕУФОРИЈААААААААААААААААААААААААа

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Реално имаме шанси, тоа се покажа во оној групен натпревар каде фактички победивме, исто така мислам дека они повеќе од нас се надеваа на финале, ние на некој начин и знаевме дека немаме шанса со Шпанија, така да психички се попаднати од нас. Јас ќе ја пишам у главно на ливче за вас не знам :D

M

Moon Child

Гостин
Ако некој како владата или бизнисмен дели карти тие да бидат дадени на навивачи, а не на шетачи.
Неколку од Велес што отидоа немаа ни Н од навивачи. Ве молам, да не мешаме политика на сите ни е јасно како се добиваат тие гратиси.

Kajgana Shop

На врв Bottom