Македонија - Русија, (меч за третото место) 18.09.2011, 16:30 часот

Дали ќе победиме ?

• Да!

Гласови: 236 86,8%
  • Да!

Гласови: 36 13,2%

• Вкупно гласачи
    272

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Него зашто Мираковски не доби поголема минутажа на шампионатов воопшто? Ми изгледаше доста солиден за оние минути кои ги одигра а за роатција ќе беше супер, подобар него ли Соколов.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Браво за кошаркарите.Овие што критикуват знаат ли со кој се држеа нашите кошаркари знаат ли против какви кошаркарски сили парираа повеќето ги победија.
Но на кој да објаснуваш повеќето почнаа да пратат кошарка од ова лето.
Уште еднаш браво за кошаркарите за убавите мигови против Црна Гора,Хрватсла,Словенија,Грција,Грузија,Финска,Литванија,Русија,Шпанија.Не што не не засрамивте туку бевме горди по сите натпревари.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
следното европско или светско првенство нашите ќе мора да повежба за тројки и прецизни кошеви и храбро срце како и да е респект и почит на нашите кошаркари.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.927
Поени од реакции
7.027
Ич не е за кривење детето оти и да дадеше ќе беше само нерешено со 5-6 секунди напад за Русија и лесно можеше да ни се повтори претходниот натпревар ама русиве среќа невидена еј :place: Ама верувам дека има Господ и во квалификациите за ОИ ќе си го добијат своето. Е дури тогаш има да наплатиме дебело за триве порази досега :D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Па да му ебам мајката...како сакате кажете мене многу ми го грди досегашниот успех овај пораз. Па ако толку играме со редуциран тим, со лични, со изморени кошаркари нека не тепаат 20 разлика, а не вака со драматични завршници и пак се на нивна страна да биде. Ебати русите ебати не баре малку медаљи земаа досега па уште оваа бронза им фалеше......многу сум изнервиран, многу.....:mad:
Исто и јас!Немогуче е толкава среќа на 2 пати едно по друго.Сега од табла пак ,тогаш од табла.А наши топки од кош излегвеа.
И не успеавме при резултат 55-52 три напади последователни да изиграме.Тука е нашата грешка.Додај на то дека се русиве праени од позади и ОГРОМНАТА судиска помош (ако беа толку јаки не им требаше помош) и ете ги резултатите.Гледам на крај сме имале скоро исти проценти на реализација им се враќаме од 11-12 разлика и на крај пак немаме среќа.Еднаш барем еднаш!

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
ДА МУ ЕБАМ МАЈКАТА У ПИЧКА НА РАСПУТИН МУ ЏИТНА КЛЕТВА НА ДАМЈАН

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Не може да ги сакаме само кога победуваат, Војдан одигра феноменални натпревари и еден од најзаслужните против Литванија!

Игравме со ограничен фонд на играчи, сепак догуравме волку далеку, еххх волку волку!!! :)

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
И уште нешто за тие што плукаат по нашите херои !

Самите не сте свесни изгледа каков успех направија !

Потсетете се што пишувавте после победата над Грција

А да не зборам после победата над Литванија

УТРЕ ДОСТОЕН ПРЕЧЕК ЗА НАШИТЕ ХЕРОИ !

Член од
15 јуни 2011
Мислења
17
Поени од реакции
22
Браво за нашите херои! Достојно ја претставија МАКЕДОНИЈА, го направија она што никој друг не успеал- не' обединија. Пред почетокот 4то место ни беше само сон!

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Многу слабо игравме, комплетно како тим не функциониравме добро а ни како поединци, се на се комплетно слаба игра од сите наши играчи а со таква игра тешко сепобедува Русија.
Од Дамјан невидов ништо добро изиграно ни на еден меч од ова првенство, и мислам дека не заслужува да игра понатаму а особено не во клучни моменти како овој со Русија. :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Како очекуваме да победиме кога Русите ни прават 999999999999999999 офанизвни скокови на нашиот кош и со тоа можеби постигнаа 1/4 од нивните кошеви...како очекуваме кога нашите играчи беа истрошени до максимум..како очекуваме кога Дамјан прави аматерска грешка...како да очекуваме кога и Кириленко почна да годи тројки...како и да е горд сум на овие дечки,малце исфруструиран сум од поразот бидејќи не беа нешто посебно Русите и три пати со ред губиме од нив тесно..ах

Член од
19 февруари 2011
Мислења
574
Поени од реакции
695
Едно големо благодарам за нашите кошаркари кои ни ги приредија најубавите 18 дена во спортската историја на Македонија.Едноставно не стигна заморот,ама пак не се даваа и изгубија во неизвесна завршница.
Браво момци,ова европско првенство ке се памти по вашите успеси

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Центрите нас не шитнаа, не Стојановски, волку офанзивни скокови не сум видел на ни една утакмица, ко за две глави помали да бевме...

Kajgana Shop

На врв Bottom