Македонија - Литванија |1/4 финале|, 67:65, ОДИМЕ ВО ПОЛУФИНАЛЕ!!!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.252
Поени од реакции
8.168
Ауууууууу, денес кога не добив срцев удар од викање тогаш веројатно нема никогаш. Браво за нашите јунаци, за првпат во животот успеаа да ме расплачат од СРЕЌА! Не можев да се смирам саат време, буквално липав од радост. Ајде момци со вас сме, можете и до финале, па зошто да не и до титулата!!!!!

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Pau Gasol
Makedonia has won and will be our rival in the semis. They´re a very dangerous team as they´re showing it #Eurobaket2011

Ќе ги ебеме и Пол Гасол&All Stars !! :sneaky:

M

Mario Gómez

Гостин
Стварно секаде читам дека сме пласирани!

Изгледа дека Шпанија одат директно и ние се рачунаме као финалисти.

Бо ЗНАМЕНОСЕЦ!!!:vozbud:

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Коментарот... Закон... Тако сам вас учио

Nakon što su poharali Alytus i osvojili Vilnius, potomci Aleksandra Makedonskog krenuli su na nemilosrdan pohod prema košarkaškoj prijestolnici Litve - Kaunasu. Dočekalo ih je tamo 15.000 napaljenih Litavaca, ali ni mnogobrojnija vojska košarkaških intelektualaca nije uspjela zadržati njihov prodor na sam vrh europske košarke.

Jer makedonska koplja su dugačka i oštra. Formacija čvrsta, a Aleksandar ih sigurno promatra iz nekog helenističkog raja i sa smiješkom dobacuje: "Tako sam vas učio!".

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.969
Поени од реакции
41.306
Оооооооо ве боли газетоооо??? :D Цела Македонија слави, поздрав до сите МАКЕДОНСКИ ГРАДОВИ, ТЕТОВО, КУМАНОВО, ВЕЛЕС, ОХРИД, БИТОЛА, ПРИЛЕП, СТРУМИЦА, ГЕВГЕЛИЈА, СТРУГА, ШТИП, КОЧАНИ, БЕРОВО, КРУШЕВО И СИТЕ ДРУГИ !!!

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
БРАВО МОМЦИ! Ова има да се прераскажува на генерациите кои доаѓаат!
Вака по клиповите гледам дека секаде ВРИЕЛО, цело Кавадарци беше на нога и славеше заедно со Македонија!!! Браво уште еднаш :cuc:

Поздрав до Литванците со песната :)
и од мене поздрав :D

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.342
Поени од реакции
47.027
Не е точно ова,Русите не тепаа педерски,со помош на судиите кои го вратија времето за 2 секунди.. ние ги тепавме чисто ко солза
Русите регуларно не тепаа, не претерувајте, шутот го изведоа за една секунда максимум и онака, и да вратеа време ќе беше 1.5, во баскет за 0,5 може да се изведе таков удар ко оној на Монија, ја и тогаш реков и сега ќе кажам, подобро во тој меч отколку денеска, подобро на тој меч отколку на оној со Хрватска ...

Кулирајте и не се умарајте со небитни работи, на ред се шпанците.

M

Mario Gómez

Гостин
http://www.fibatv.com/europe/video/id/1820628
одма после натпреварот...

We gonna kick some Spanish ass on Friday! или шо би рекле дечките од К-15: Ќе ги мачкаме??? Ќе ги јадеме??? НАПРЕД!!!!
Значи едно нешто што научив е дека на Самарџиски му лизга устата коа дава интервјуа на секој јазик, дечкото треба да е портпарол.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Svaka čast!!! Toliko su makedonci bili nepredvidivi da su čak zbunili i sudiju Lamoniku, koji se nije prosvestio da na karaju odsvira nešto za domaćina. A to mu je bila dužnost na ovoj utakmici (kao i nebrojeno puta do sada) od strane FIBA-e.

:vozbud::cuc:
Едит

Svaka cast komsije, zasluzili ste polufinale. A mi.... bolje sto igramo sa Rusima u cetvrtfinale jer bi smo od komsije pukli ko zvecka! A i tako ce puknemo ako prodjemo Ruse..

Kajgana Shop

На врв Bottom