- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 17.327
- Поени од реакции
- 15.586
Другарката ќе преспиела, ме потсеќаш на ова:Немаше смисла другарка да испраќаме у 5 сабајле, добро што го сменија терминот.
Другарката ќе преспиела, ме потсеќаш на ова:Немаше смисла другарка да испраќаме у 5 сабајле, добро што го сменија терминот.
Dafuq did i just hear
Ова утакмицава другарка ти на кафе ја гледаше па од таму се информацииве?Македонија не би била Македонија и Македонецот не би бил Македонец, ако на време сам си ги реши работите, туку мора да се оди по потешкиот пат и со маки.
Утре очекувам:
- Првото полувреме да се преспие, да си поспијат на левото уво, а гледачите да пцујат се живо и диво наоколу,
- Третата четвртина да почнат да се расонуваат , а со тоа да ни влеваат и подгреваат надеж нас,
- Четврта четвртина 5-те момчиња на терен се повампируваат и доживуваме ренесанса, на 15 секунди до крај нашата репрезентација е во напад, а чоколадните водат со 2 разлика, гледачите се пред инфарктна состојба, тргнуваме во напад, срцето запира, се прави акција за Борче, Борче успева да мине меѓу двајца црнчуги, ама Доминиканците се одбрануваат , ама Доминиканците за миг се одбрануваат, НОООО Војдан краде, имаме уште 5 секунди до крајот, гледачите го задржуваат здивот, срцето овој пат е веќе запрено, најдолгите 5 секунди во животот,, Војдан додава на Чековски, Чековски за триииииии и ТРОЈКААААААААА; ТРОЈКАААААААААААААААААААААААААААА, МАКЕДОНИЈА Е ВО ПОЛУФИНАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Нацијата е во транс, Игорче свршува со својот растреперен глас, ‘‘МАКЕДОНИЈА ВО ПОЛУФИНАЛЕЕЕЕЕЕЕ,
Прегледај го приврзокот 45768
Едно се желбите, а друго е реалноста,,,
А реалноста овој пат зависи само од нас, несмееме да се повикуваме на среќата и на лош ден, иако нашата среќа, среќата на Македонија овие денови е во рацете на нашата репрезентација, овој пат немаме простор за поправен, затоа верувам во нив, верувам дека ќе ја остават душата на терен и ќе дадат се од себе за да издвојуваме победа, Голема ПОБЕДА која ќе не однесе чекор напред до остварувањето на нашиот Олимписки сон
ЗА КОГО?
ЗА МАКЕДОНИЈА!!!!
Ми дојде Ванѓа на сон и ми кажаОва утакмицава другарка ти на кафе ја гледаше па од таму се информацииве?
http://www.unoprivateers.com/news/2012/7/5/MBB_0705123834.aspxARACAS, Venezuela - The quarterfinals for the 2012 London Olympic Qualifying Tournament are set.
Former University of New Orleans standout Bo McCalebb will get an opportunity to lead Macedonia against the Dominican Republic and their head coach John Calipari.
The quarterfinal contest is scheduled for a 4:30 p.m. (New Orleans time) start on Friday with the winner facing Lithuania or Puerto Rico on Saturday. Fans are encouraged to check their local listings for video availability with live stats accessible via FIBA.com.
The quarterfinal winners will get two opportunities to secure an Olympic berth as the winners of both the semifinal games and a third-place contest are assured the final three spots in the 2012 London Games.
Macedonia bounced back from a loss to Angola to defeat New Zealand earlier in the week. The results coupled with a New Zealand win over the African nation gave the Macedonians the top seed out of 'Group D'.
McCalebb has played a huge role in both contests for the Macedonians and enters Friday's contest averaging 22 points and eight rebounds. The guard is shooting 60 percent from the field and netted a double-double with a 23-point, 11 assist effort against New Zealand.
The test for the Macedonians will come from a Dominican Republic squad directed by Calipari. Calipari's roster bolsters NBA talent in Atlanta Hawks' center Al Hortford and Sacramento King's guard/forward Francisco Garcia.
Last month, the Dominican Republic won the 2012 CentroBasket championship, besting Puerto Rico for the title. Hortford is the top scorer on the team with 26 points per contest. Teammate Jack Martinez adds in another 14.5 points an outing with a team-leading 18.5 rebounds.
Според мене нема шанса да не не изненадат. Едноставно Лазовски не е доволно стручен така лесно да ги надмудри а и далеку поспремни атлети се Доминиканциве. Тоа не значи дека ќе загубиме ама треба да се очекува тежок и неизвесен дуел.Толку многу деновиве се потенцира Хорфород што мислам дека и самит тој ќе почне да го чуствува притисокот.Сепак мислам дека можеби и тоа го очекуваат од нас да се концентрираме на него и да удрат со некое друго оружје по нас.Тука највеќе мислам на она горилоно Мартинез и очекувам поголема игра преку него имајќи ја во предвид нашата "доминација" под кошевите.
Како и да е,ние треба да си ја играме нашата игра - два автобуса пред кош,стрплив и ефективен напад и нека му ја мислат они...ние идеме на полуфинале.