Македонија - Доминиканска Република | Квалификации за ОИ, Лондон - 1/4 финале [петок 23:30 ч.]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
а Илиевски не треба да е според тебе во почетната петорка , а треба да го одмора со Костоски како да одмора играч кој е на клупа ? :D
[
Добро де го заборавив Илиевски треба Бо и Војдан да ги менува.На Илиевски му треба одмор не може секој натпревар по 39 минути да се цедат од него.1-2 дена не се никаков одмор за човек кој игра по ред наптпревари од по 39 минути.Потребна е недела дена одмор најмалку.Ако имаат некаков памет повеќе од 10-15 минути Илиевски не треба да влезе во игра освен ако ептен ситуацијата не е безнадежна.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Не знам зашто ама осеќам дека и утре ќе си кинам живци со Гечевски:place:
Не ми се верува ни сам што зборам меѓутоа утре мора човекот да остане на клупа,дефинитивно не може да игра против овие црнциве,далеку се поснажни,поголем одраз имаат и доста се високи.Мускулна маса имаат 2 пати повеќе,едноставно остарен е и со овие репрезентации неговата улога е небитна.Мора да игра со Кире инаку ништо не правиме....се плашам да не згреши пак како со Ангола,мора да ги добиеме овие,имаме квалитет ,тимски дух ,мора да се искористи тоа.
Што се однесува до мене,да сум јас,би го залепил Антич на Харфорд и во напад би форсирал игра преку играчот кој ќе биде чуван од истиов ,ќе играм цело време на него и ќе го внесам во проблеми со лични грешки,без него ништо не праат овие.Доволни се 3 фаула за едно полувреме и да почне да игра многу полабаво во одбрана со што ќе ни отвори лесни поени.
Се молам да не почнеме со тие глупите шутеви и да не влеземе во брза игра со брзи завршетоци на нападите,во таков случај ќе не растртат овие исто ко Ангола што ни направи.
Едно е јасно,утре ќе видиме КОЛКУ И ДАЛИ ЈА НАУЧИВМЕ ЛЕКЦИЈАТА ОД ПРВИОТ НАТПРЕВАР:)
Со среќа нека ни е.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Еве како не доживуваат некои од медиумите на Балканот...

Makedonija igra četvrtfinale

Bo-Mc-Calleb.jpg
Košarkaši Makedonije su istinski heroji svoje države. Antić, Ilievski, Gečevski, braća Stojanovski. I namerno za kraj Lester Bo Mc Calleb. Čovek koji je evropsku karijeru počeo u Turskoj, igrajući za ekipu Mersina je postao najdominantniji play Evrolige.

Neupitno je da Makedonija ima dobru ekipu i bez njega, ali sa njim je to ipak neka druga priča. Bo je sposoban da sam nosi tim. Vrhunski atleta, sjajne odbrane i eksplozivnog napada. Ne boji se napadati koš protivnika i kada se u reketu nalaze centri koji su visoki i preko 210 cm.

U Litvaniji su napravili sjajan uspeh. Sjajno su se borili u polufinalu protiv kasnijeg prvaka Španije. E, da nije Navarro poludeo tada, ko zna šta bi bilo. Nesretno su poraženi i od Rusije za treće mesto. Malo ih je delilo do medalje. Malo. Ali, uspeh koji su napravili je ravan osvajanju titule prvaka Evrope.

Ovih dana se u Caracasu u Venecueli igra predolimpijski turnir u kojem nastupa i Makedonija. U prvom meču se desilo veliko iznenađenje. Angola je fantastičnim šutem za tri poena uspela da savlada Makedonce i tako zakomplicira situaciju u ovoj grupi. Međutim, u drugom kolu stvari su došle na svoje mjesto. Makedonija je uspela da savlada Novi Zeland i tako osvoji prvo mesto u ovoj grupi.

U četvrtfinalu igraju protiv Dominikanske Republike. Za Dominikance igra Al Horford, zvezda NBA tima Atlante. U prvom meču su savladali Koreju, dok u drugom nisu imali šanse protiv Kirilenka i drugova.

Nadamo se da će Antić i društvo uspeti da izbore nastup u Londonu. Neka bude jedna zemlja iz bivše Jugoslavije. Nažalost, ni Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija nisu uspele da se plasiraju. Makedonija ima veliku šansu. Šansu generacije. Da li će dosanjati svoj san? Držimo im palčeve.

Преземно од: http://balkan-sport.net/2012/07/makedonija-igra-cetvrtfinale/

Ајде момци!

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
^ Секоја чест за напишаното :cuc:

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Еве како не доживуваат некои од медиумите на Балканот...

Makedonija igra četvrtfinale

Košarkaši Makedonije su istinski heroji svoje države. Antić, Ilievski, Gečevski, braća Stojanovski. I namerno za kraj Lester Bo Mc Calleb. Čovek koji je evropsku karijeru počeo u Turskoj, igrajući za ekipu Mersina je postao najdominantniji play Evrolige.

Neupitno je da Makedonija ima dobru ekipu i bez njega, ali sa njim je to ipak neka druga priča. Bo je sposoban da sam nosi tim. Vrhunski atleta, sjajne odbrane i eksplozivnog napada. Ne boji se napadati koš protivnika i kada se u reketu nalaze centri koji su visoki i preko 210 cm.

U Litvaniji su napravili sjajan uspeh. Sjajno su se borili u polufinalu protiv kasnijeg prvaka Španije. E, da nije Navarro poludeo tada, ko zna šta bi bilo. Nesretno su poraženi i od Rusije za treće mesto. Malo ih je delilo do medalje. Malo. Ali, uspeh koji su napravili je ravan osvajanju titule prvaka Evrope.

Ovih dana se u Caracasu u Venecueli igra predolimpijski turnir u kojem nastupa i Makedonija. U prvom meču se desilo veliko iznenađenje. Angola je fantastičnim šutem za tri poena uspela da savlada Makedonce i tako zakomplicira situaciju u ovoj grupi. Međutim, u drugom kolu stvari su došle na svoje mjesto. Makedonija je uspela da savlada Novi Zeland i tako osvoji prvo mesto u ovoj grupi.

U četvrtfinalu igraju protiv Dominikanske Republike. Za Dominikance igra Al Horford, zvezda NBA tima Atlante. U prvom meču su savladali Koreju, dok u drugom nisu imali šanse protiv Kirilenka i drugova.

Nadamo se da će Antić i društvo uspeti da izbore nastup u Londonu. Neka bude jedna zemlja iz bivše Jugoslavije. Nažalost, ni Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija nisu uspele da se plasiraju. Makedonija ima veliku šansu. Šansu generacije. Da li će dosanjati svoj san? Držimo im palčeve.

Преземно од: http://balkan-sport.net/2012/07/makedonija-igra-cetvrtfinale/

Ајде момци!
Само јас се наежив ? :) Уште еден доказ дека ја имаме шансата на историјата на Македонскиот екипен спорт ...

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Има неколку опции според мене :D :

1 Опција - Да ја тепаме Доминиканска и да играме 1/2 финале
Славење како загревање пред се надеваме уште поголемо славење со Господ Напред

2 Опција - Во 1/2 финале да ги искршиме по 3 пат од ќотек пациентите Литванија или незгодниот Порторико и да одиме на Олимпијада да има реки од народ кога ќе славиме или...А, да .. и да бидеме единствена земја од екс-ју што ќе отиде на Олимписки Игри !!

3 Опција - Познавајќи го менталитетот наш и каков народ сме не сме живи ако ние пред време си ги завршиме работите мораме се со мачење, со тешко ... тоа ни е во крвта таков народ сме само на мака... Во (не дај боже) случај да изгубиме во 1/2 финале и да играме за 3-то место ГОСПОД ЗЛАТЕН ДА НИ ГИ ДАДЕ ЈУЖНИТЕ СОСЕДИ !! Да ги пое*еме ние да отидеме на Олимпијада тие да си се пикнат во тоа карпите доле и да ни го исцуцаат по еднаш.

4 Опција - Ако се случи опцијава 3 како што замислувам (а и потајно посакувам) ќе има ''нереди'' 3 дена кај нас :pos: !!! Немора да идеме на Олимпијада тогаш...секс партијата што ќе им ја дадеме ќе биде КРАЈ !!!

АЈДЕ МАКЕДОНЦИ !!!
СРЦАТА НА СЕКОЈ МАКЕДОНЕЦ ВО СВЕТОТ ЧУКААТ ЗА ВАС !!!

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Па и во право е дечкото...Илиевски ни е тотално непотребан во ваква утакмица против Доминикана...Илиевски е добар креатор на игра ама многу лош шутер. тука мислам дека ке ни се отвори играта и нема да ни треба кој знае колку инвентивност туку само добар шут, добар скок и пред се добра одбрана. Видовме дека Илиевски немаше ама никаков придонес против Ангола...
не би рекол дека ни е непотребен таков лидер во екипата мора да имаш едноставно во одбрана е многу снаодлив и знае добро да одигра и со повисоки играчи од него и да им ја украде топката а во нападот ја смирува играта и не брза со нерезонски шутеви затоа на сите ви се гледа дека не прикажува некоја игра..па и Владо да шутка колку Антиќ сигурно ќе има 15 поени на секој натпревар ама разликата е што тој го гледа тимот пред се и сака сите да ги разигра . И Мислам дека единствено со Пејџа како центар и Антиќ како крилен центар можиме некако да им се спротиставиме под кошевите , инаку Тоше и Чековски далеку од тоа да се некој скокачи а моментално Чековски можи и само да ни одможи со оглед дека во нападот не ни игра само ја раздава топката ( a и тоа понекогаш го прави лошо ) ..Kaко и да е мислам дека после поразот со Ангола сите се свестија и сега знаат на шо се и колку ќе треба да изиграат за да победат една репрезентација од рангот на Домениканската . Ако влезиме во одбраната како во дуелот со Ангола да ги оставиме да шутираат и да не надскокаат а ние притоа да чекаме да ни тргне шутот од три..
NAJEBALI SMO !!

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.146
Поени од реакции
8.110
Зашто 6 и пол?! Од каде тоа И ПОЛ? Секад у Венуцуела е повеќе за пола саат од другите во таа временска зона нешто? Јас како што знам, временските зони се по 1 час а не по час и пол...
си има своја зона Чавез :D
4 и пол од Лондонско време шо значи 5и пол од нас
и плус еден сат поради летното сметање на времето ете ги 6 и пол :D

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.065
Поени од реакции
7.025
Има неколку опции според мене :D :

1 Опција - Да ја тепаме Доминиканска и да играме 1/2 финале
Славење како загревање пред се надеваме уште поголемо славење со Господ Напред

2 Опција - Во 1/2 финале да ги искршиме по 3 пат од ќотек пациентите Литванија или незгодниот Порторико и да одиме на Олимпијада да има реки од народ кога ќе славиме или...А, да .. и да бидеме единствена земја од екс-ју што ќе отиде на Олимписки Игри !!

3 Опција - Познавајќи го менталитетот наш и каков народ сме не сме живи ако ние пред време си ги завршиме работите мораме се со мачење, со тешко ... тоа ни е во крвта таков народ сме само на мака... Во (не дај боже) случај да изгубиме во 1/2 финале и да играме за 3-то место ГОСПОД ЗЛАТЕН ДА НИ ГИ ДАДЕ ЈУЖНИТЕ СОСЕДИ !! Да ги пое*еме ние да отидеме на Олимпијада тие да си се пикнат во тоа карпите доле и да ни го исцуцаат по еднаш.

4 Опција - Ако се случи опцијава 3 како што замислувам (а и потајно посакувам) ќе има ''нереди'' 3 дена кај нас :pos: !!! Немора да идеме на Олимпијада тогаш...секс партијата што ќе им ја дадеме ќе биде КРАЈ !!!

АЈДЕ МАКЕДОНЦИ !!!
СРЦАТА НА СЕКОЈ МАКЕДОНЕЦ ВО СВЕТОТ ЧУКААТ ЗА ВАС !!!
А ја заборави опцијата да изгубиме утре? И јас сакам да тепаме али ќе биде многу тешко, у скокови ќе не убијат ради тоа изгубиме и од Ангола.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
А ја заборави опцијата да изгубиме утре? И јас сакам да тепаме али ќе биде многу тешко, у скокови ќе не убијат ради тоа изгубиме и од Ангола.
failure is not an option :)
Земи ја статистиката од европско и ќе видиш дека секоја репрезентација не уби во скокој,буквално секоја
Од мојте скромни познавања можам да ги советувам само да се фокусират на Хорфорд,да не прифаќат брза игра и да добие шанса Николовски

А

Анноун

Гостин
ВО 23.30 играме сега , нели ? Гледам и на Фиба и на Резултати пишува 23.30.

Топ термин , накај 1.20 ќе се излезе да се слави . Ако беше во 2 саат, пола од тие шо ќе гледаа - ќе заспиеја , а не па да се радуваат. :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ај прво да се фокусираме на натпреварот, па после ќе се фокусираме на славењето...:)

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Е тука веќе немаме право на грешка. Меч да се биде или не за двете репрезентации. Имаме квалитетни, искусни играчи со по 2-3 големи натпреварувања зад себе, играчи кои освоиле Евролига, кои имаат играно на фајнл-фор во истото натреварување, долго време веќе играат заедно така да мислам дека реално е да се очекува од нив победа над Доминикана. Значи очекувам максимално сериозна, борбена, пожртвувана игра на нашите со малце среќа и без избрзани и непотребни шутеви за 3 сигурно ќе ги добиеме Доминикана. Мотиви доволно имаат, сигурно они се тие што највеќе сакаат да победат. Притисок има врз нив сигурно, тешко е да се игра под притисок, секој што спортувал некогаш нешто го знае тоа. Ама големите играчи, репрезентации се издвојуваат во такви случаеви. Дали сме и ние голема репрезентација веројатно ќе покаже утрешниот натпревар.
Со среќа нека е.

МОМЦИ МАКЕДОНИЈА Е СО ВАС ! (y)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.989
Поени од реакции
16.426
ВО 23.30 играме сега , нели ? Гледам и на Фиба и на Резултати пишува 23.30.

Топ термин , накај 1.20 ќе се излезе да се слави . Ако беше во 2 саат, пола од тие шо ќе гледаа - ќе заспиеја , а не па да се радуваат. :)
Немаше смисла другарка да испраќаме у 5 сабајле, добро што го сменија терминот.:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom