Мажи + вистинска љубов

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Море као знаат да сакаат мушкитеее...Ама ај да не издавам:) У секој случај незнаеме баш да покажеме.Само на моменти. Па мушки сме аман!!! И кој вика дека машките повеќе вараат??? Кај го прочита тоа? А за лечење скршено срцеее....друг пат.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Ти на среќа ги бираш мажите? Петка-глава, мања-веча?

Член од
7 декември 2007
Мислења
67
Поени од реакции
1
I zenite i mazite imaat cuvstva, pokazuvaat emocii , sakaat... Razlikata e vo toa sto ednite se zeni (ponezniot pol ) i se poemotivni i poplaclivi, a drugite se mazi (posilniot pol),i emotivno postabilni, sto neznaci deka pomalku sakaat od zenite. Jas mislam deka sakanjeto ne moze da se meri spored toa na koj pol mu pripagas.

"Toa sto e vpecatlivo i ubavo ne e se kogas dobro, no toa sto e dobro sekogas e ubavo"

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
мажите сакаат повеќе од жените... ама само еднаш вистински...
Го приметив ова мислење и кај други, дека мажите сакаат само еднаш вистински и не се согласувам. Мислам дека можат да сакаат повеќе пати и тоа вистински.
Друго, далеку од тоа дека помалку умеат да сакаат отколку жените, па јбг сите сме луѓе што знаат да сакаат, ама финтата е кој како го покажува тоа...?! Во тоа е разликата, а обично на машките им е потешко да ја искажат љубовта, иако има исклучоци, секоја чест за нив.

Член од
12 декември 2007
Мислења
108
Поени од реакции
41
Nema veze deka mazite sakaat ednas vistinski,sakaat poveke pati,samo koga ke ja najdat princezata ke ja sakaat vistinski i nema nikogas da ja pustat.Znam zasto jas si ja najdov mojata princeza.hehe

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Го приметив ова мислење и кај други, дека мажите сакаат само еднаш вистински и не се согласувам. Мислам дека можат да сакаат повеќе пати и тоа вистински.
Друго, далеку од тоа дека помалку умеат да сакаат отколку жените, па јбг сите сме луѓе што знаат да сакаат, ама финтата е кој како го покажува тоа...?! Во тоа е разликата, а обично на машките им е потешко да ја искажат љубовта, иако има исклучоци, секоја чест за нив.
Не се согласувам со тоа дека им е потешко да ја искажат љубовта, баш напротив...дали си се прашала дека мислат да не бидат искористени ако тие први ја признаат љубовта...ова го зборувам и за двата пола,секој се плаши да не биде повреден така да си вика ај првин да се осигурам во другиот па после јас ќе заземам став :toe:

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Зашто неможам да се согласам со тоа дека мажите само еднаш сакаат вистински,не ми влага некако у глава,сум сакал повеќе пати,да вистински со цело срце и душа и да точно е дека мажите посилно сакаат и дека секогаш ќе ја памтат девојката која ја сакале без разлика како завршува врската,среќно или не,и да не ми е тешко да ја искажам љубовта,кога сум вљубен го кажувам тоа и не мислам на последици и тоа ми е проблем,скоро секогаш сум бил заебан,ама људи се мењају :icon_lol:

Член од
13 декември 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
Neznam zasto samo mazite gi krivite,ama bas za se i sesto."Mazite se ovakvi,mazite so onakvi,neznaat da sakaat" i neznam sto uste ne.Gluposti zivi.

Не се согласувам со тоа дека им е потешко да ја искажат љубовта, баш напротив...дали си се прашала дека мислат да не бидат искористени ако тие први ја признаат љубовта...ова го зборувам и за двата пола,секој се плаши да не биде повреден така да си вика ај првин да се осигурам во другиот па после јас ќе заземам став :toe:
Da,vistina e,mazite prvi priznavaat deka se vljubeni,sto moze i da bide greska,zatoa sto devojkite odma posle toa go digaat nosot i se pravat vazni.

U

UnholY

Гостин
Не се согласувам со тоа дека жените знаат повеќе да сакаат од мажите...Тоа е индивидуално секој си има чуства за себе и никој не може да знае кој како сака....Не треба секогаш да им се верува на анкетите што се спроведуваат во врска со ова прашање.....

M

MIL

Гостин
Koj vika deka mazite ne sakaat vistinski i deka se neverni pa i deka pokratko trae ljubovta kaj niv ne mi se veruva se e do karakter na covek do toa kako ja dozivuva ljubovta i kakvi nameri ima so taa devojka MAZITE ZNAAT DA SAKAAT VISTINSKI ZNAAT DA SAKAAT DOLGO I ISKRENO I AKO MU E UBAVO TERAAAT DALJE I DALJE

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Сакав некогаш и јас искрено од срце и шо добив за возврат??Само превари,лажни зборови,работа зад грб и што уште не...После не сме знаеле да сакаме ние машките...само не треба секогаш да изјавиме љубов оти тоа можи да се искористи ф крај!!

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Мажите и жените се еднакви, нема потреба од никакви полови дискриминации не сме во матријахално или патријахално општество, мажите ЗНААТ да сакаат и тоа многу, сите шаблонизирани заклучоци за нив се излишни, за некој човек да те засака треба да имаш добри предиспозиции за тоа и секогаш да бидеш -во вистинското светло и без маски.
Ограничени се и тоа претерано сите мислења од типот- жените што сакаат да се еднакви со мажите не се доволно амбизиозни или шовинистичките сфаќања дека сите жени се курви.
Секое машко е посебна приказна за себе,секој има свои принципи,за оваа тема не може да се изврши генерализација ни во најмала рака.

Машки = Женски

не можат едно без друго ( со респект кон геј популацијата)

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Nesakam ova da se sfati kako DISKRIMINACIJA MEGU POLOVI :baeh:
No sepak mislam deka mazite mnogu pomalce znaat VISTINSKI da ljubat od zenite..
Sto mislite vie?
Zasto sekogas pokratko trae taa LJUBOV kaj mazite?
Zasto mazite se pocesto neverni a sepak velat deka SAKAAT?
Kako tie lecat SKRSENO SRCE?

Neznam mozebi e pogresna temava.. No sepak me interesiraa ovie raboti.. Thx :kesa:
Гирл анти-шмек муабет! Лошо мислиш. Една работа јас што ја мислам. Машко може да има многу девојки НО ако машко се заљуби она стварно во девојка безрезервно мислам дека тука нема муабет. Јас сум муж и знам ако ние мажите се затрескаме знаеме тотално да изгубиме глава. Што не е случај со женските коишто скоро секогаш имаат по некоја доза на резерва у себе! Не зборам за сите зборам поголемиот дел!
Шмек:smir:

Да додадам...шмекам многу ама моментално една сакам!...
се извинувам ако ви го скршив срцето форумџики...но и Шмекерот има чувства а не само како шо мислите дека имам само шмек :)

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
не знам дали ти е грешка или намерно така е запишано? Мажи + вистинска љубов... али сепак таа е и составен дел на само на мажите туку и на жените...Вистинската љубов не можеш да ја најдеш кога со крајни напори се обидуваш да ја најдеш...ниту пак кога ти е најпотребна да те ти делува како инекција на телото и на душата...од тука моќеме да извлечеме: "Не ја барајте љубовта таа вас сама ке ве пронајде кога најмалце очекувате"....оваа поука да ја наречам е вејке позната не многумина се надевам...дел од вас ја чуле а дел ја осетила на свој грб,,,,меѓутоа сигурен сум дека сите ке се сложите со незе!!!
Вистинската љубов доаѓа и се вгнездува во нашето срце само тогаш кога тоа ке биде потполно слободно и со ширум отворени врати ке ја чека љубовта да дојде а не во мигови на напрегнатост и исчекување.....или кажано поинаку малце: кога нема да се замараш многу многу што ке речат другите, кога нема да размислуваш за минатото на партнерот(какво и да е) кога нема да те интересира неговата матријална состојба надворешен изглед и ред други работи...кога ке го ослободиш срцето од тие спреги тогаш без да осетиш љубовта тивко полека но сигурно навлегува во твоето срце и останува тука засекогаш...
Впрочем целото мое излагање е инспирирано од (мислам) вистинска љубов која не е однос туку според мене состојба на битието...а таа состојба може да се постигне само во услови кој ги наведов погоре...
Љубовта, збориме за вистиската може да запоседне сечие срце и душа.Таа не прави разлика на телото(полот) затоа што тоа е менливо само душата е вечна телото е материја која вечно кружи...
Малце и забегав од темава...ако судиме читајки ги претходните постови...ама тоа е затоа што имав поинаков пристап кон незе...различен од тоа дека мажите или жените сакаат вистински, преболуваат потешко,изневеруваат почесто...и сл.
Секоја душа, срце во состојба не вистинска љубов која е само една (што знаат да кажат...а и Чорба во една негова песна :"Само еднаш вистински се сака") не изневеруваат , ја искажуваат истата, таа љубов трае вечно дури и по смртта на телото ии накрајот лечење на скршени срца не постои затоа што и ги нема воопшто
Затоа ослободете го, пуштете го срцето само да ја пронајде својата друга половина...само тогаш ка осетите состојба на вистинска љубов...благодет!!1
Оттргнете се од оковите кој не по ваша волја ви ги става модерното време сакајте со срце а не со памет...тоа е правиот пат(кој нема крај-вечен)...а ваше е дали ке го одите или ке тргнете по другиот ама да ве опоменам тоа е ќор и темен сокак...
Фала што ми дадовте моќност слободно да го изнесам мојот став на оваа теме...а и нешто повејке од тоа

Kajgana Shop

На врв Bottom