Мажи + вистинска љубов

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Nesakam ova da se sfati kako DISKRIMINACIJA MEGU POLOVI :baeh:
No sepak mislam deka mazite mnogu pomalce znaat VISTINSKI da ljubat od zenite..
Sto mislite vie?
Zasto sekogas pokratko trae taa LJUBOV kaj mazite?
Zasto mazite se pocesto neverni a sepak velat deka SAKAAT?
Kako tie lecat SKRSENO SRCE?

Neznam mozebi e pogresna temava.. No sepak me interesiraa ovie raboti.. Thx :kesa:

muahahah....:pos2:
Ti nishto ne razbiras ili ne si razbrala do sega.
Mazite(onie vistinskite,koisto strasno se namaluvaat na broj u ovoj pederski vek) mnogu povekje sakaat i osekjaat od zenite...i povise patat...ali se trudat del od svoite emozii da gi prikriat ili barem da ne gi pokazuvaat javno.
Zenite poise `kenkaat` i placat,ama i polesno zaboravaat...
Ako eden maz te saka...te saka dozivotno!

Девојче љубовта е само заебан начин да легнеш нешто!
За се има некоја причина макар и за љубовта

girlll напиша:
Nesakam ova da se sfati kako DISKRIMINACIJA MEGU POLOVI :baeh:
Таман работа. Ти не би можела да дискриминираш некого дури и доколку сакаш. :wink:
Ајде назад на темата...
girlll напиша:
Mislam deka mazite mnogu pomalce znaat VISTINSKI da ljubat od zenite..
Базирано на што? Анкета спроведена од некоја здравствена организација, списание, образовна институција, МАНУ можеби? Или според личното искуство "наталожено" сите овие 14 години од твојот богат живот исполнет со "моногами" врски? Колку што ми текнува (и колку што ги следам постовите во овој под форум), ти го имаше изневерено својот партнер (парнери?) повеќе пати, редовно го правиш тоа и сметаш дека тоа е во ред.

Исто така, иако си некои 4 години под границата за сексуални односи, ти немаш дечко, а редовно имаш односи.
girlll напиша:
Јас мислам дека (во најмала рака) *промискуитетно девојче како тебе не смее да говори за неверност и за разликите меѓу половите, од било кој тип. Не смее ни "љ" да спомне кога станува збор за дискусии на форумов поврзани со љубов. Камоли пак да дава глобални заклучоци за поими од типот на "вистинска љубов", "скршено срце", "мажите се почесто неверни" и тн.
girlll напиша:
Затоа што најчесто мажите знаат што сакаат. Ако не те љубат тебе, не значи дека не ги љубат и другите жени.
Едноставно, длабочината на размислување кај мажите и жените не е секогаш на исто ниво. Бидејќи ова најверојатно нема да ти биде јасно, еве ти еден графички приказ за полесно да го сфатиш она што сакам да го кажам.

mzn.png

girlll напиша:
Исто како и жените, ама не како што ти мислиш. Не завршуваме во кревет со првата што ќе ја видиме.
girlll напиша:
Иако повеќето од оние кои се во врска му се заколнати на верност на партнерот, докажано е дека една од пет личности го мами својот партнер. Читај убаво: "една од пет личности", а не "мажи".

Значи, следствено... Единственото што може да го дефинираме е тоа дека без разлика на полот - луѓето се неверни, лажат и мамат. Жална вистина, во која јас не сакам да земам учество.

*промискуитет: (лат. promiscuitas) - слободно полово општење (меѓу повеќе луѓе).

Ne e diskriminacija megu polovite ako se kaze deka mazot saka pomalku od zenata ili pak ne znael da ljubi vistinski.
Ona sto e cista realnost e deka vistinskata ljubov e toa sto se diskriminira vo posledno vreme. :)

Се повеќе и повеќе сум уверена дека мажите поискрено љубат од жените.Кога кај нив е она вистинското,не бараат забава,иако во секоја работа постојат исклучоци нели,зборувам во глобала.
И научно е докажано дека се поемоционални,тоа е последица од потиснувањето на чувствата.
Затоа мислам дека комбинацијава мажи +вистинска љубов постои и опстанува.

Мала си ти. Уште пробуваш да ја рационализираш љубовта, барем ментално. Да не зборам дека си промискутетна ко илегална Кореанка на викенд во Вегас во седумдесеттите и како што рече Есид, со таков животен стил нити треба да претпоставуваш за однесувањето на цел еден пол, а камо да осудуваш за постапките на припадниците на истиот.

Мажите викаат дека те сакаат за да те ебат, а ти уживаш да бидеш лажена, затоа што за разлика од мажите потешко ти е да си признаеш дека сакаш секс и го оправдуваш со љубов.

Ne se slozuvam so toa deka maskite ne znaat da sakaat! Ne se raboti dali e masko ili zensko, toa e covek sto kako i sekoj drug i znae da saka. Razlikata e vo toa sto maskite ne gi iskazuvaat svoite cuvstva taka lesno i ne sakaat da gi vidat drugite kako se tie povredeni, sigurno i niv im e tesko koga ce ostanat so skrseno srce, no ne sakaat toa da go pokazat, da ne ispadnat slabaci. Znaat i tie da sakaat vistinski, i toj e covek... Ne znaci deka samo zensko znae da saka! Nego zenskite se poglupavi i brzo otkrivaat cuvstva, pa posle placat, pa ova, pa ona...

Pokratko trae nivnata ljubov?! Kako dojde do ovoj zaklucok, normalno ako e vo ,,ludite godini" saka da proba nesto poveke, otkolku da bide so edna celo vreme, vo edna monotona vrska... No ako se raboti za ljubov, onaa jaka ljubov togas ne bi trebalo da trae kratko osven ako zenskata ne je unisti taa ljubov...

Eee mazite poneverni?! Kolku samo se promeni svetov, sega poveke zenskive stanuvaat neverni nego li maskite... a zosto se neverni, pa razlicni pricini, mozebi ne moze da odbie zenska, mozebi saka nesto novo, a sepak tebe te saka... (Sepak ne e za opravduvanje neverstvoto)

I maskoto ima cuvstva i znae da saka vistinski...

Не мора тоа да значи...Има многу женски кои ја искористиле љубовта која што чувствувале машките за нив...има и машки кои останале со скршено срце...Не можеш така да збориш...многу ти е глупа оаа генерализација

girlll напиша:
А јас мислам дека жените можат почесто, а мажите посилно. Што би се рекло можат по вистински...

Затоа што зборите многу, напорни сте и после два месеци сметате дека фудбалот во никој случај не е поважен од вас... Инаку, не, не трае пократко, секако тоа е индивидуално... (како и се на светот, впрочем)
Затоа што ја имаат таа доблест да го прават она што сакаат и да бидат на некој начин искрени. Ако ви велат дека ве сакаат(а вие сте убедени дека ве лажат) значи дека многу добро знаат што сакаат од вас. Тоа е истото што и вие го сакате од нив, само обиколницата на Скопје не е изградена сеуште за да можете одоколу одоколу да дојдете до сексот...
Алкохол, антидепресиви и слично... а вие?
Neznam mozebi e pogresna temava.. No sepak me interesiraa ovie raboti.. Thx :kesa:
Не е погрешна... истите прашања ги поставуваат возрасни девојки... разликата меѓу тебе и возрасните е што ти имаш капацитет да ги сфатиш одговорите а не да се однесуваш феминистички. Во што ќе прераснеш и како ќе се формираш, зависи само од тебе...

п.с. Не обрнувај внимание на нападите од другите членови. Те користат како база за своите размислувања, а оние по злобните како отскочна даска за промовирање себе си како паметни мозочиња. :wink:

girlll напиша:
Sto mislite vie?

А како може да љубат ако не вистински? И не - не се согласувам со тебе. Мажите знаат да љубат, исто толку силно и безусловно како и жените. Разликата е можеби во тоа што некои жени велат „те сакам“ и кога нема ни „љ“ од љубов, а мажите вистински го мислат тоа кога ќе го кажат. Можеш да забележиш дека сметам дека мажите се многу поискрени во врска со љубовта. Нормално, овде зборувам воглавно.

girlll напиша:

Нема врска, ич од ич! Мислам дека нагоре ти објаснија кои глуппости се овие! Не се мажите ни почесто неверни од жените ниту пак љубовта кај нив побрзо ја снемува. Се зависи од многу околности кои влијаат врз двата пола.

Ok.. Sepak sum mala.. Dosega i od sebe i od lugeto okolu mene sum dosla do takov zaklucok.. Ne vikam deka e tocen.. SI PRASAF.. Sama pisaf deka mozebi e pogresna temata ali ednostavno sakav da znam.. Inace Acid BLAGO RECENO me naprai kurva a mislam deka nemozes takov stav da oformis samo od postovi koa voopsto ne me ni znaes :smir: Nema veze.. Si barav samo odgovori na mojte razmisluvanja.. Ako tolku ja smetate temava za apsurdna zaklucete ja SLOBODNO.. Moe bese da si prasam..
Btw.. Thx Viktor ** ;D

girlll напиша:
Inace Acid BLAGO RECENO me naprai kurva a mislam deka nemozes takov stav da oformis samo od postovi koa voopsto ne me ni znaes :smir: Nema veze..
Јас само го презентирав тоа што ТИ го пишуваше на форумов. Ти самата се дефинираше како таква (курва), а мојот заклучок беше дека промискуитетно девојче како тебе НЕ СМЕЕ да донесува било какви заклучоци во врска со љубовта. Тоа е грев ( и во најмала рака глупо ) :wink:

girlll напиша:
Si barav samo odgovori na mojte razmisluvanja.. Ako tolku ja smetate temava za apsurdna zaklucete ja SLOBODNO.. Moe bese da si prasam..
И ги доби.

Темата нема потреба да се заклучува, нормално. Баш е интересантна. :)

girlll напиша:
Btw.. Thx Viktor ** ;D
Виктор - Watch it shred! The ultimate (brain) washing machine.
Доколку би се рекламирал на Топшоп, сигурно тоа би бил слоганот со кого би „загризувала” неинтелигентната маса на луѓе.

Добра политика. Она е стар волк. Кога сите го "напаѓаат" промискуитетното девојче, тука е Виктор да му помогне тоа да најде "утеха" во неговите зборови (или во него). Не се секирај грл, никој не те напаѓа, ниту пак те користи како отскочна даска за промовирање на своето паметно мозоче (за таа цела сме нашле многу попредизвикувачки работи од тебе).
Можеби едноставно се обидува да ти воочи некои работи кои најверојатно твоите родители, другарки, роднини требале да ти ги воочат. Јас лично мислам дека е доцна за тоа, ама фак ит, на крајот на краиштата - треба малку разновидност во светов :-)

m.. Ne mi treba uteha.. Deka bef napadnata bef ali iskreno me zdobole toa so go neam ;D Inace ja na forum mozam da pisam deka sum voskresnala ke mi verues???;D Iskreno nemoes STVARNO da donesuvas zaklucoci za nekoj od forumi i vakvi sranja..

girlll напиша:
m.. Ne mi treba uteha.. Deka bef napadnata bef ali iskreno me zdobole toa so go neam ;D Inace ja na forum mozam da pisam deka sum voskresnala ke mi verues???;D Iskreno nemoes STVARNO da donesuvas zaklucoci za nekoj od forumi i vakvi sranja..
Ок, неможам. :lolz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom