Мажи + вистинска љубов

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
Nesakam ova da se sfati kako DISKRIMINACIJA MEGU POLOVI :baeh:
No sepak mislam deka mazite mnogu pomalce znaat VISTINSKI da ljubat od zenite..
не ти точен баш податоков!а она што мене се повеќе ме иритира на форумов се темите во кои машките се ставаат на една страна а женските на друга страна!па сега ќе одлучубваме кој повеќе сака,лаже,спие,јаде...?

Marinka

~petit etoile dans mon coeur~
Член од
7 март 2007
Мислења
590
Поени од реакции
2
Генерализирано кажано мажите сакаат посилно, а жените подолго. Кога машко сака тоа е далеку помоќно од она што една девојка може да го понуди, само проблемот е во тоа што кај мажите тоа минува, се заборава. Кога машко сака дава се од себе, вистински сака. Проблемот во мажите е во искажувањето на љубовта и во нивната гордост.

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Генерализирано кажано мажите сакаат посилно, а жените подолго. Кога машко сака тоа е далеку помоќно од она што една девојка може да го понуди, само проблемот е во тоа што кај мажите тоа минува, се заборава. Кога машко сака дава се од себе, вистински сака. Проблемот во мажите е во искажувањето на љубовта и во нивната гордост.

...ziti sve!?...problem e vo zenite, vo nivnoto trik muvanje...ne e vo mazite, mazite si se taman na mesto koa ke se zaljubat-ne praat trikovi...eve ti edna poslovica kao dokaz za toa...

"if you want to understand woman-read between the lines, if you want to understand man just read the lines"

...iliti sto bi se reklo mnogu sme popriodni i pospontani i podirektni vo ljubovta i vrskata nie mazjacite...:baeh:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Не се согласувам...знаат да сакаат,се препуштаат на врската па дури според мене прават повеќе работи во врската од девојките

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Ја мислим дека машките потешко се заљубуваат но и дека потешко забораваат

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Како и многу членови што пишале коментар на темава пред мене, така и јас сметам дека се зависи од карактерот на луѓето а не од нивниот пол и дека е глупо да се генерализира, НО ова е мојот впечаток и се базира на она што го гледам околу мене.
Опкружена сум со долго-врскаџии (сегашни и бивши). Е, од сите тие што иделе долго и што раскинале порано или покасно се дознало зашо раскинале. А причина за тоа БЕЗ НИЕДЕН ИСКЛУЧОК секогаш било дека девојката престанала да го сака дечкото. И секогаш од кога ќе раскинат, машкото или по цела недела не се смее, или 2 дена не иде у школо, или ја моли да се смират или нешто слично. А девојката пошо нели она му раскинала и више не го сака за брзо време си наоѓа нов дечко... Ама ова се случило буквално на сите долги раскинати врски околу мене.
Значи од ова гледам дека машките подолго и посилно сакаат, а со тоа и повеќе патат а ние женските побрзо се заљубуваме ама и одљубуваме... Срам да ни е!!!
За себе не коментирам. Премногу ќе бидам субјективна а ако гледам објетивно ќе видам нешто што не можам сеа да го споделам со сите...

Член од
17 ноември 2007
Мислења
12
Поени од реакции
0
Поделбата на машките и женски во однос на нивната способност да сакаат е сосема погрешна...секој е приказна сам за себе

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
ne patat kako zenite i ne sakaat kako zenite

N

n/a

Гостин
Ljubovta e kako cvet koj sto se bere na ivicata na provalijata.

Ljubovta e kako supa.Prvite lazici se premnogu vreli...poslednite...premnogu studeni!

Koga mazite bi kazuvale sekogas se sto osekjaat...zenite...bi ostanale bez tekst!
Ama...za ova ama falat zborovi so koi sto najdobro i najpravilno moze da se objasni...a ne postojat na ovoj svet vo nieden jazik...mazite ne se napraveni za taka!

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Секако дека се работи за индивидуална карактеристика.
Но,досегашното искуство ме тера да верувам дека љубовта е за машките научна фикција. Секако дека не е така,изгледа секогаш налетувам на некој погрешен,или пак до мене е.

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Секако дека се работи за индивидуална карактеристика.
Но,досегашното искуство ме тера да верувам дека љубовта е за машките научна фикција. Секако дека не е така,изгледа секогаш налетувам на некој погрешен,или пак до мене е.
Леле и јас мислам така. Излеа и ја се на леви налетувам, катастрофално ејј и што е уште потрагично и се некој леви ми се лепат.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Леле и јас мислам така. Излеа и ја се на леви налетувам, катастрофално ејј и што е уште потрагично и се некој леви ми се лепат.
Значи ти си магнет за „леви“.
Не си размислила дека можеби е до тебе?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Nesakam ova da se sfati kako DISKRIMINACIJA MEGU POLOVI :baeh:
No sepak mislam deka mazite mnogu pomalce znaat VISTINSKI da ljubat od zenite..
Sto mislite vie?
Zasto sekogas pokratko trae taa LJUBOV kaj mazite?
Zasto mazite se pocesto neverni a sepak velat deka SAKAAT?
Kako tie lecat SKRSENO SRCE?

Neznam mozebi e pogresna temava.. No sepak me interesiraa ovie raboti.. Thx :kesa:
Демек само женските се вљубуваат и љубат вистински ....biiiiiiiip Wrong tinking , please think again

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
нема везе и машките знаат да сакаат и те како е сеа кај нив е тоа дека не ги покажуваат емпциите како женските.... не плачат , не падавичат , не се патетични.... па што некој ако си ја трека главата од земја повеке сака од некој кој тагуива со мисли??? нема везе не се лажете толку лесно

osicka

ЅвЕрЧе
Член од
12 декември 2005
Мислења
312
Поени од реакции
4
Ok mozda nie zenite sakame poveka, a moze i ne toa nikoj nema da go doznae nikogas zs kolku i se zbori za custvata tie potpolno nemozat da se opisat so zbotovi pa duri ni so dela, a posebno koga zboruvame za custvoto lubov. Veruvam deka i maskite sakaat nemozam vo potpolnost da sum sigurna no pretezni moite prijateli se od maskiot pol i znam deka stvarno patele za devojki koga im bile skrseni srcata i ne e tocno deka site se isti i deka site po raskinuvane ja legnuvaat prvata sto ke ja sretnat za da i vratat ili da ja zaboravat svojata sakana. Vo toj pogled nie zenite mozda sme i polosiod mazite nie pobrzo izleguvam od kontekst i histeriseme i se frlame vo najbliskata pregratka, normalno ne isto kaj site.
Sedkoj covek maz ili zena se razlicni i razlicno sakaat i razlicno taguvaat
no spak go pravat toa, barem ednas vo zivotot.

Kajgana Shop

На врв Bottom