Значи и ти си од тие шо си ја кажува азбуката со мелодијата на Бушава Азбука?Шо си е прост народов, прост си е. Идеме една споредба, денеска (понеделник) што ќе даваат на програмата:
Според мене, МТВ ја нуди денеска најдобрата програма за разлика од Сител и Канал 5. Единствено вестите на Сител се подобри за разлика од оние на МТВ.
И јас секако сум против плаќање, никој не сака да плаќа.. тоа е јасно, дека си плаќаме на кабелските оператори и слично.
Оние кој се родени пред 1992/3 година, сите растеле со МТВ, па МТВ каква програма нудеше другите можеа вода да им носат. Сите растевме со МТВ, тоа е факт. Имаше програма, незнам зошто не се обидат да ја пуштат истата таа, иако е стара. Сепак новите генерации ќе ги гледат и така ние сабалје или сме на работа или спиеме, исто ко да не постои тоа за нас.
А за тоа дека има подобреност има, снимаше нова серија, приказни, даваа одлични филмови кој го подобрија и преведот, не е од оној коцки превод
Ова беше за критиките кон МТВ, а за другото... не се замарам. Си ги имам MBC програмите и нон стоп ми е пуштено. Да живее Саудиска Арабија!![]()
Што патем сајтот е доста добро направен.Единствената промена е сајтот
http://www.mtv.com.mk/
друго нема нешто во однос на програмската шема.
Луѓето не плукаа затоа што нема да биде убав градот, туку затоа што немаат пари леб да јадат.Брат никаде не реков дека е ко шо треба, само кажувам дека е на добар пат. Не баш најбрзо, ама полека ќе дојде до правилната форма. Муабетот повеќе ми беше дека џабе плукате на нешто што моментално мутира, се развива. Чекајте да се направи па тогаш зборете. Истиот муабет беше со Скопје 2014, па сите дркаа кога го пуштија Аце во употреба и коа заличе градов на нешто, а предходно плукаа, крадење вака така. Никој не краде никого, се има сметка каде што ти си обврзан да платиш со законот на државата. Крадење е ако не си свесен дека парите ти ги нема, односно незаконси да се слеат во буџет нечиј.
Па кој рече дека е лош?Што патем сајтот е доста добро направен.
Бушава Азбука (инаку закон емисија, најдоброто од МРТВ после приказните) е снимана 1985 година, во еден друг систем, кои многумина го плукаат во секоја прилика.Значи и ти си од тие шо си ја кажува азбуката со мелодијата на Бушава Азбука?И после ќе ми кажат МРТВ била тапа -.-
А што мислиш ти чоко бисквитот стварно кошта 10 денари?Луѓето не плукаа затоа што нема да биде убав градот, туку затоа што немаат пари леб да јадат.
Еден милион евра мислиш дека кошта една скулптура?
Сител ,Канал 5 ,Алфа и Телма се приватни со приватен капитал и тие се финасираат од таа радиодифузна такса и за нив оди мал процент ,но голем дел они собираат од реклами ,нешто што МТВ несака да го дозволи затоа што државата ја финансира од буџет.Кога веќе ја спомна ХРТ таму дијаспората си ја финансира дел од телевизијата но дел се финансира од реклами и приватни инвестиции.Во 70 и 80 ти МТВ била една од најдобрите Ју телевизии а денес е тиња.Но да бидеме реални МТВ прави програма на неколку јазици (албански,турски,влашки,ромски) има и собраниски канал за кој не и се плаќа со години а тука е и каналот за дијаспората кој ние им го плаќаме.Премногу трошат а немаат квалитет партиите кога ќе дојдат на власт ја бојат во портокалова и сина и си ја користат така да не верувам дека ќе се смени нешто.Прво не и плаќаме на МРТВ и плаќаме на државата т.е. плаќаме радиодифузна такса. Проблемот е што тие пари се главниот буџет на МРТВ која тапка во место и нуди никаква програма.
Може и они се во некој подем во последните неколку месеци посебно одкога дојде Ефтим како директор но далеку од посакуваното за да може да парира на телевизии како сител, телма, алфа, канал5 итн.
Чист пример за успешна државна телевизија од балканов е ХРТ1 и 2.
И ти очекуваш државата да иде по улица и да дели бонуси додека тебе те мрзи да го поместиш газот од кревет и да идеш да побараш работа, па да заработиш некој денар. Или преходно те мрзело да загрееш дупето да завршиш факултет/средно ко шо треба па сеа никој нејќе да те прими на работа. Ако не си мрзлив ќе имаш пари, државата ама баш ич ич не ти е крива. Секој сака гага пари, ама гага нема.Луѓето не плукаа затоа што нема да биде убав градот, туку затоа што немаат пари леб да јадат.
Еден милион евра мислиш дека кошта една скулптура?
Не ми мешај сега чоко бисквити ако незнаеш да ми одговоришА што мислиш ти чоко бисквитот стварно кошта 10 денари?
Дечко имам и факултет завршено и одлична работа, но не се сите како менеИ ти очекуваш државата да иде по улица и да дели бонуси додека тебе те мрзи да го поместиш газот од кревет и да идеш да побараш работа, па да заработиш некој денар. Или преходно те мрзело да загрееш дупето да завршиш факултет/средно ко шо треба па сеа никој нејќе да те прими на работа. Ако не си мрзлив ќе имаш пари, државата ама баш ич ич не ти е крива. Секој сака гага пари, ама гага нема.
Не ми одговори дали знаеш колку кошта една скулптура, колку и е вистинската цена?И ти очекуваш државата да иде по улица и да дели бонуси додека тебе те мрзи да го поместиш газот од кревет и да идеш да побараш работа, па да заработиш некој денар. Или преходно те мрзело да загрееш дупето да завршиш факултет/средно ко шо треба па сеа никој нејќе да те прими на работа. Ако не си мрзлив ќе имаш пари, државата ама баш ич ич не ти е крива. Секој сака гага пари, ама гага нема.
Ко Private Gold или Huslerај дајте предлози како би сакале да изгледа мтв..баш ме интересира шо мислите