- Член од
- 21 август 2011
- Мислења
- 5.064
- Поени од реакции
- 5.665
Не, Сен Тропе на А1 ја давааНа Сен Тропе да не мислиш? Имаше една таква кога бев второ одделение.
Не, Сен Тропе на А1 ја давааНа Сен Тропе да не мислиш? Имаше една таква кога бев второ одделение.
е сеа и да кажам и искуство и да прашам нешто.и јас така ги одбивав тие пари и пред некој месец поради промена на името на фирмата одам во дистрибуција да го променат и таму, многу "љубезната" тетка вели не може?! зошто?! па имате некој долг тука..каков долг, се е регуларно платено, ниту во сметките не пишува за заостанати месеци, ај помислив дека е за последниот месец кога тоа ти биле одбивани за РТВ уште 2001/2002 година..сеа не сакаат да го променат името на фирмата се додека не им платам, тоа е законски или не е?Ама никој не плаќаше..имаше можност да се оддели од струјата и поштарот си минусираше - 300 ден
Не е воопшто должна да ги врти рекламите на владата. Инаку ќе треба комуналец да ги чист само улиците пред градско собрание.Ниту јас не гледам МТВ1, а и што е вистина - вистина е, поголемиот дел од државава божемски ја плаќа таксата. Па Скопје е сепак мал град, сите со сите се знаеме и сите знаеме кој и што прави. Како државен сервис, МРВ е должна да ги рекламира проектите на владите - без оглед кој е на власт. Дали вас ви се допаѓаат лично или не, тоа не е проблем на телевизијата, нејзина обврска е вам да ви достави информација што се случува со одредени проекти наменети за населението, како што се моментално рекламите за интернет страните на министерствата и за реформите во администрацијата. Зошто ако до вас не дојде таа информација, после ќе биде дека никој не ви кажал.
нигде нема обврска да пушта владини реклами. Затоа од вкупните приходи само негде околу 5% биле од маркетинг. Тапа се, не затоа не можат или не се способни одредени кадри, туку затоа што и тука е навлезен непотизмот, партизмот кај раководителите на служби...како и во другите институции.Нејзината законски дефинирана дејност се состои во производство и емитување радио и телевизиска програма од сите жанрови кои треба да ги задоволат информативните, културните, образовните и рекреативните потреби на граѓаните на Република Македонија.
...15 милиони евра нели се пари? работата е каде идат тие пари.МТВ нема пари. Да има (а се надевам дека ќе има) ќе се подобри програмата, бидете без грижа.
Хрт? РТС? Хрт одамна има дигитален сигнал, има одлична програма.Како мислите дека се финансираат HRT и РТС?
Според мене, МТВ ја нуди денеска најдобрата програма за разлика од Сител и Канал 5. Единствено вестите на Сител се подобри за разлика од оние на МТВ.ШИТЕЛ:05:00 ЗА СВОЈА ДУША - забавна емисија
05:50 АЗИЛАНТИ - забавна емисија
06:15 НАПУШТЕН АНГЕЛ - серија
07:00 ВЕСТИ
07:10 ЖУРНАЛ - утринска програма
09:00 ВЕСТИ
09:10 МАЛЕЧКАТА НЕВЕСТА - серија
09:30 КЛОН - серија
10:20 ТОП ШОП
10:50 ОГНОВИ НА ЉУБОВТА - серија
11:40 БЕКСТЕЈЏ - естраден магазин
11:55 ГЛАСОВИ ВО НОЌТА - серија
12:00 ВЕСТИ
12:10 ГЛАСОВИ ВО НОЌТА - серија
13:40 ТОП ШОП
14:00 КЛОН - серија
15:00 БУМБАР - контактна трибина
15:30 ДОЛИНА НА ВОЛЦИТЕ - серија
16:00 ВЕСТИ
16:24 ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА
16:26 ДОЛИНА НА ВОЛЦИТЕ - серија
16:45 ЉУБОВ И КАЗНА - серија
18:00 ОГНОВИ НА ЉУБОВТА - серија
19:30 БИЗНИС ВЕСТИ
19:40 ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА
19:45 БЕКСТЕЈЏ - естраден магазин
20:00 ЉУБОВ И КАЗНА - серија
21:30 МАЛЕЧКАТА НЕВЕСТА - серија
22:00 ДОЛИНА НА ВОЛЦИТЕ - серија
23:00 ДНЕВНИК
23:25 ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА
23:27 ЉУБОВ, НАВИКА, ПАНИКА - серија
23:45 ЖЕНСКИ ПРАВИЛА - серија
00:10 БЕКСТЕЈЏ - естраден магазин
00:25 МОЈАТА ЅВЕЗДА - забавна емисија
01:15 КОЈ ТЕ ШИША - забавна емисија
02:05 ЗА СВОЈА ДУША - забавна емисија
02:50 БАЛКАН БЕНД - забавна емисија
03:10 ЖУРНАЛ - утринска програма (р)
05:00 ЗОРА ЗОРИ - забавна емисија
СМРТ:00:40 Давид Ноланд Сериски Филм
01:30 Дамата со камелии Игран филм
03:30 Аграр Емисија за земјоделци - (р)
04:10 Секс во стариот свет: Помпеја Документарна Програма
04:50 Фолковизија Музичка Емисија - (р)
05:50 Химна на Република Македонија Информативна Програма
05:55 Нешто плус Со Кате Забавна Емисија - (р)
06:15 По Глас и Светлина Музичка Емисија
06:45 Добро утро Македонијо Утринска Програма
09:10 Без Рецепт Информативна Програма
09:30 Топ тема Информативна Програма
10:00 Вести Вести
10:15 Во Тренд Забавна Емисија
10:30 Македонски народни приказни Образовна програма
11:00 Ѕвон Образовна програма
12:00 Лавот Цртан Филм
12:05 Штрумфови Анимирана Серија
12:30 Научен Спектар Образовна програма
13:00 Вести Вести
13:15 8 септември Музичка Нумера
14:40 Во Тренд Забавна Емисија
15:00 Вести Вести
15:20 Патот до Лондон Спортска Емисија
16:05 Без Рецепт Информативна Програма
16:25 8 септември Музичка Нумера
16:30 Дневник 1 Информативна Програма
17:00 8 септември Музичка Нумера
18:00 Вести Вести
18:20 Свет Информативна Програма
19:00 Македонски народни приказни Образовна програма - (р)
19:25 8 септември Музичка Нумера
19:30 Дневник 2 Информативна Програма
20:10 8 септември Музичка Нумера
20:20 Долината на Ти-Рекс Документарна Програма
21:15 Евромагазин Информативна Програма
АНАЛ 5:07:00 Здраво Македонијо, Утринска програма
09:00 Вести, Информативна програма
» 09:10 Здраво Македонијо, Утринска програма
10:00 Скршено крило, Сериски филм
10:55 Метео 5, Временска прогноза
11:00 Вести, Информативна програма
11:10 Гарфилд, Цртана серија за деца
11:25 Сирени, Цртана серија за деца
11:50 Изборот на Лара, Сериски филм
12:45 Џанан, Сериски филм
13:35 Римски мистерии, Сериски филм
14:20 Лига на шампиони - магазин, Спортска програма
14:55 Метео 5, Временска прогноза
15:00 Вести, Информативна програма
15:20 Прељубници, Реално шоу
16:05 Лале, Сериски филм
16:50 Каде е ќерка ми, Сериски филм
17:45 Изборот на Лара, Сериски филм
18:40 Метео 5, Временска прогноза
18:45 Вести, Информативна програма
19:30 Џамбо бинго, Пренос
20:20 Лале, Сериски филм
21:20 Каде е ќерка ми, Сериски филм
22:25 Балкански прељубници, Реално шоу
22:55 Метео 5, Временска прогноза
23:00 Вести, Информативна програма
23:30 Х/О, Информативна програма
Борис Трајанов да не е одговоро ?Катастофа, сетете се на светското во фудбал колку време немаше на натпреварите која минута е и полувреме. Од тогаш не сум гледал МТВ!
Малце постаро
Кој од твоите работи во МРТВ или можда ти?Го читам насловот на темава и ми се повраќа, и после ја сакате државава патриоти глумите, прост народ во европа сака. МРТВ не бара од вас пари за услугата која ја добивате, туку бара за да ја подобри услугата и ја подобрува, премногу поучни работи и емисии даваат најмногу за Македонија но и во други области, незначи дека ако сте ѕитнале во 12 навечер на мтв по грешка и гледате реприза од некоја серија од 1987 дека уствари само тоа се дава. Иначе срање и е состојбата затоа што никој не плаќал до сеа, од каде нив им врнат пари а? Башка што е прва Македонска телевизија. Треба да се плаќа и тоа како. Ако имате секој ден кафе да пиете 200 денари не ви се проблем во месецот. Абе за вас ако може се беспари да ви ебам простиот народ!
Брат никаде не реков дека е ко шо треба, само кажувам дека е на добар пат. Не баш најбрзо, ама полека ќе дојде до правилната форма. Муабетот повеќе ми беше дека џабе плукате на нешто што моментално мутира, се развива. Чекајте да се направи па тогаш зборете. Истиот муабет беше со Скопје 2014, па сите дркаа кога го пуштија Аце во употреба и коа заличе градов на нешто, а предходно плукаа, крадење вака така. Никој не краде никого, се има сметка каде што ти си обврзан да платиш со законот на државата. Крадење е ако не си свесен дека парите ти ги нема, односно незаконси да се слеат во буџет нечиј.брат не претеруј, сите сакаме МТВ да стане јака и силна и квалитетна телевизија,,јес да малце се подобри у некои сегменти, ама ни оддалеку нее тоа што треба.. премногу владини реклами има,премногу стари филмови и серии,премногу стереотипи, стара опрема и слично..