ЕЕЕЈ!Да не возачите пак случајно се криви за срање улиците?Криви се тие наредбодавци на тие шо пишат казни.Истите тие.Намерно се такви улиците, за да добијат поголеми основи за арач.Па негде не постојат ни основни услови на улиците, не постојат тротоари, кратери на секој метар, за одвод да не отвораме муабети.На секој поголем дожд, во секој град скоро сите поголеми улици се партали.Ако возиш како низ езеро која е шансата да не испрскаш некого макар и на 30-40 брзина?!
За пешачки ако си со 4 светла слободно гази, а пешаците се доста пати идиоти, еве редовно застанувам на пешачки (не сум секогаш возач, се наоѓам и јас во улога на пешак) ќе им застаниш ко на слепци и 15 секунди ќе се мислат дали да тргнат, стојат ко закопани.Тргнуваш ти, одат и тие, си завршил работа ако чекаш такви
Друга работа, не е можно при толку потрошени средства за глупости, споменици, трговски центри, стотици згради за високи цени, да не градат никаде паркинзи!Освен ако е со намера и план...за собирање пари од казни.Пари од кои никако не гледаме ефект во облик на паркинзи, нормални тротоари и патишта и улици без особини на рели патека.
Многу е едноставно, ако имаш проблем, ќе го скратиш од корен, а не само по некој лист.Не е само возачката некултура проблем, проблем е инфраструктурата.Проблем се и двојните аршини, ако не примети темава е во таа насока.Го изгледа клипот со лошо паркираните возила на МВР?Како јас да прифатам казна ако паркирам на тротоар до некој Крајслер, а возачот цајкан да не е казнет?Дали е потребно да се пример или однесувањето да им е во стилот кој сум јас?!