Види не негирам дека има можеби некоја поврзаност или како што велат инспектори кртови кои добиваат дневна провизија од 100-200 евра за толкава сума се шпекулира па така дилеров слободно ќе продаде 50 грама хероин,нешто кока-повеќе лидокаин а од друга страна пак па само така логиката ќе ми објасни мене а и на многу граѓани како инспектор или новопечена омега со полициска плата ќе купи ново Волво од 40 000 евра или Х-марка на автомобил,велат кај има чад има и оган и тоа треба да се препушти на внатрешна контрола.
Многумина велат дека наводната франкфурт мафија била затоа и уништена демек престанале рекет да и плаќаат на МВР а немале дома ниту оружје ниту фалсификувани исправи и ова не е единствен случај со шпекулација имаме и официјален каде како што знаеме и лица од судството беа инволвирани ..во источна македонија,поентата ми е да ги оставме да си ги средат работите,мене ми е јасно дека не се безгрешни и дека единствено нешто што ја кочи полицијата се нискоинтелигентните творови вметнати преку партии по критериум партиска книшка наместо Академија-а моментално во САД за да бидеш член на DIA & CIA треба да имаш надпросечн ај кју за соодветни позиции,добро не мора ај кју кај нас,ама барем да се цени искуството,обученоста а не партиската лојалност т.е лице кое е
полојално на политичка партија зад него отколку на службата во која припаѓа во примеров МВР е срамота да се нарече полицаец,а многу такви примија па и во посебни единици меѓу кои и лица кои биле кривично гонети и имаат сомнително минато-ама тоа е,да се надеваме на што е можно поефективни реформи како би се отфрлил скамот од МВР и да останат вистинските луѓе лојални на службата т.е на граѓаните а не на парите,партиите или дилерите,да не бидам грешно разбран јас значи не велам дека работите во МВР се совршени и течат подмачкано,напротив-знам случај каде беа фатени три лица фатени од "таквите" Тепани за една двојка(црно на бело ми го покажаа документот со потпис на надлежните),одеа на суд два пати и за нив
законот важеше и добија укор-ОК.
Ама што ќе биде ако ви кажам дека знам и случај каде беа приведени неколку лица(не наведувам бројка)фатени на дело со исто така мала количина канабис,но да ти се случи едното лице фатено да е во роднинска врска син на Функционер во Мбло партија а и моментално на директорска фотелја во државно претпријатие и видете бре документот се кине,евиденција нема докази нема а оттука ниту суд се тоа по кратка интервенција-
значи за ова лице(другите биле спасени поради него-оправданието му е "срамота е за едем џоинт да одиш на суд а и ги спасив другите на некој начин")
не важи законот како што важел за претходниот случај со три лица фатени со слична количина на канабис истепани малку и изведени пред суд-тоа значи драги вмешување на партијата во МВР и како што гледаме тука имаме
селективност,непрофесионалност и партиска послушност во превод
НЕ УСТАВНА И НЕЗАКОНСКА ПРОЦЕДУРА и ПРИКРИВАЊЕ ДЕЛО,јавноста не е слепа и знае за овие случаи кои ги има насекаде
но ова не е ОСНОВ за ДЕГРАДИРАЊЕ на професионалците кои за жал во моментов се само потиснати,но не и поразени,всушност они веќе излеваат на површина,тоа се тие луѓе
без чие учество многу акции ќе беа неуспешни а криминалците предвреме ќе беа информирани
,тоа е и случајот со за жал терористичкиот напад врз ,младите рибари да не барам цитат каде јасно напишав смирете страсти оставете на МВР да го решат случајот и...успејаа.
Полека канцерот од полицијата ќе се уништи ако мислиш на ова
А за помош на полицијата...Каква помош кога нивните раководители се јако поврзани со тие кои би требало да ги апсат.За доверба не е само една страна битна.
Така да институција како МВР тешко се гради а лесно уништува,но имам доверба во нив и 100% поддршка за истите и покрај разноразни скандали и Х-files.
Е сега да се навратиме на проблемов со сликањето-
алудирам повторно да не откривате фотографии овие возила јавно и тоа на која локација биле и кој ден,ниту пак нивните регистарски таблици само и одмагате на МВР!!!
Треба спротивно!
Околу предупредувањево,навистина е жално(исправка трагикомично) што ни ги намалија заемите и сега ќе мора пак по народот...за жал.
Во Глобала владее страв од УЈП кај бизнисмените освен оние блиските,епа слично е и со возачите само овде МВР ја има улогата на УЈП.
П.С купете безбедносни триаголници.