Болд број 1, не читам мисли јас девојче. Се додека не ставиш
една нога на пешачкиот, ти не поминуваш на истиот и јас не морам, а не ни имам намера, да застанам за некој да помине. Се знае, или поминуваш или не. Што ако ти само така стоиш и чекаш нешто, да застанам? Не бе пиле, ако застанам во таква ситуација има мамето да ми го расплачат тие од позади.
Болд број 2, доколку имам пуштено 4 жмигавци/трепкачи/ватевер ( а многу добро се знае зошто се пуштаат) и летам со 100km/h+ низ пешачкиот, ти како пешак немаш предност. Има да те соберам и ич око нема да ми трепне. Не значи дека ако има пешачки пешаците треба ко на писта да поминуваат. Вниманието кое треба да се обрне е обострано. Исто, ми доаѓа да им врзам 2-3 шамара на оние кои поминуваат пред автобус. Која иронија. 50+ луѓе чекаат да помине 1 човек (најчесто жена)
Болд број 3, од каде ова? Никогаш не сум возел кола на мое име (пошто немам, јбг) и кога ме застанувало полиција (а се случило најмалку 20 пати) немало никаков проблем. Те прашуваат чиво е возилото само, а понекогаш и дали тоа лице знае дека ти го управуваш неговото возило и тоа е тоа.
Последен болд, кој идиотизам е тој закон. Баш пред 2-3 недели кога имаше дождови ми се случи ова. Испрскав жена на улица, не поради моја вина туку поради дупките на улицата. Кога би немало дупки и одводот би функционирал како што треба, нема да има ни вирови. А и не возев брзо, дали 30km/h среќа само што излегував од паркингот. Најкултурно застанав и и се извинив на жената објаснувајќи дека не е моја вина, туку поради дупките, а и рака на срце секој нормален човек со 2 грама памет во глава кога има дожд не стои на ивицата од тротоарот туку се трга понастрана малку, токму поради истава причина - да не биде истуширан. На крај краева, испрскани и беа само нозете. Ама не, токму од вакви размислувања т.н. „да му умре козата на комшијата“ таа ме пријави. За чиста глупост ќе полнам буџет сега, пошто имам одвишок пари за давање нели.