-x-
punished
- Член од
- 2 март 2013
- Мислења
- 1.191
- Поени од реакции
- 837
Strong, se naogja odma pozadi Vegera vo Karposh 3.
Sent from my D5103 using Tapatalk
Strong, se naogja odma pozadi Vegera vo Karposh 3.
Nema nisto vo blizina na Mavrovka. Najblisku ti e teretanata pod Kale, vo sklop na bazenot, Lajfstajl cinam deka se vikase. Samo sto e premnogu fensi i orientirana na spravi, a slabo stoi so slobodni tezini. Kako za primer, nemaat obicen benc. I za tie uslovi e premnogu skapa, barem mene mi e.Во близина на тц Мавровка некоја теретана, не е проблем да е 10 мин како до атлета освен таа, само да не е во „дувлото“
Да не им е power rack со клупа посебно? мн ми е нелогично да се нема основно нешто, имаат некаква страна да разгледам ?Nema nisto vo blizina na Mavrovka. Najblisku ti e teretanata pod Kale, vo sklop na bazenot, Lajfstajl cinam deka se vikase. Samo sto e premnogu fensi i orientirana na spravi, a slabo stoi so slobodni tezini. Kako za primer, nemaat obicen benc. I za tie uslovi e premnogu skapa, barem mene mi e.
Imam i jas doma squat rack ama prasanjeto mi bese konkretno za Boris Trajkovski teretanata.Кај мене има колку сакаш Squat Rack
Ричи спорт ти е околу 1000, мало е и нема гужва.некоја теретана да предложите во центар и ако може поточна локација. Ја погледнав темава и гледам се вртат некои имиња како терминатор, ричи спорт,стронг џим,атлета итн.Само не сакам многу гужва да има и пожелно цената да се движи негде околу 1000 денари.Некои рекомендации беа од пред 2-3 години така да ако може некој апдејт![]()
На 14-15 можеш стандардни програми веќе, со контролирано оптоварување. Голем дел од професионални бодибилдери почнале на таа возраст. Генерално, во скоро сите теретани имаш инструктори, ама стручноста со резерва би ја зел на секој од нив, доколку не добиеш лична препорака.Ме интересира на која возраст може да се започне со вежби за зацврстување на телото, дали има некои посебни програми за вежбање прилагодени за деца од 14-15 години и дали има боди билдинг клубови/теретани кај што може да се почне со вежбање (со наведената возраст) под надзор на стручни инструктори.