Лига на Шампиони 2009-2010

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Ме разочара играта на Лион вечерва. По одличното 2ро полувреме во Мадрид, очекував барем преку некоја контра да создадат прилика за гол. Јасно е дека одеа на целосна дефанзива, ама тим кој стигнал до 1/2 финале да не може да задржи повеќе од 10 секунди топка, да има вкупно 180 пасови во 75та минута се граничи со очај.

Тулалан идиот невиден, да не го направеше идиотски вториот фаул ќе беше можеби друго.

Сепак Лион има резултат кој му дава можност за пласман, во Франција секако ќе игра поинаку, но сепак ако ја продолжи Баерн низата ќе заврши 2 - 1 и ете го Баерн во финале, а ќе му биде тешко на Лион да не прими ниту еден гол.
Добра статија за промена од шит.ком http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2010/04/22/1889670/arjen-robben-bayerns-ticket-to-the-big-time
Looking back to the script, there is another trend for Bayern: with each round, their task becomes increasingly difficult. And yet, each time, they manage to advance thanks to some Robben-catalyzed brilliance. After going down 3-1 to Fiorentina and 3-0 to Manchester United, Bayern may well go 4-0 down next week against Lyon. And then, of course, Robben will net a hat trick to send Bayern through.
Па не би ме чудело... има тенденција во натпреварите на овој Баерн да си ги прават едноставните работи колку што е можно покомплицирани за после да се фалат :pos2:
Indeed, on Wednesday, 21 ordinary men took to the pitch, joining one Nietzschian uebermensch, who was in a class of his own. Those 21 commoners showed spirit, but ultimately it was Robben, the “superman” figure, who left his mark.
hail:

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Tибам интернето, да не можи чоек еден клип да изгледа :angry3:

M

Mario Gómez

Гостин
Да бе, ти ибам интернетот, немоем да ја гледам кореографијата и да :drk:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
така е кога ја претерувате со порничите..ебаве запечените ебаве:smir:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Лион не заслужува финале заради односот према играта. На гости не се обидуваат ни да шутнат освен ако не бркаат резултат. Наместо со играч повеќе да нападнат тие пимплаа... и со 11 ќе ја изгубеа утакмицата. Порано ми беа симпатична екипа ама сега ми беше малку криво што го поминаа и Бордо. Баерн треба да го игра финалето, ја поправија формата во вистинско време, имаат подобра екипа и без разлика дали ќе играат со Интер или Барселона, финалето ќе има некоја привлечност. По имиња се разбира, инаку ако се случи финале Интер - Баерн, неутралните љубители на фудбалот можат да си земат крстозбори за решавање дури трае утакмицата... :)

Токму тоа....И јас го делам истото мислење.

Можеби во одредени моменти од натпреварите не игравме најсјасно.Можеби имавме грешки во одрбаната,како и целокупната игра.Тоа е нормално сооглед на тоа дека формата варира низ текот на сезоната,особено што оваа година имаме сосема друга екипа и нов тренер.

Меѓутоа знам едно...А тоа е дека каков и резултат да имавме секогаш одевме на победа.И против Фиорентина,и против Манчестер имавме реалитвно лоши резултати во првите натпревари,каде беа 2:1,со примен гол дома.
Одбраната која потфрли во тие натпревари кога игравме на гости,ни ја правеше работата уште потешка,но за разилка од Лион немавме што да калкулираме,и одевме до крај,па макар и 3:0 против Манчестер во 30 минута изгледало невозможно да се надмине.Никогаш не одевме на тоа да калкулираме,туку секогаш да напаѓаме,и затоа и ни се случуваа примените голови.

Психичката сила,менталитетот и огромната желба за победа,надополнета со одлична игра која е 2 пати подобрена од лани,направи Баерн годинава да дојде на чекор до финалето.
И да не заборавиме на фактот дека сите одлучувачки натпревари во ЛШ ги игравме на гости.Од Јуве па натаму.......Но секогаш до последниот атом на енергија!

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
1-0 сезонава се покажа како добар резултат, ми се чини никој дека не испадна со такво водство..

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
За се има прв пат :smir: И Интер и Баерн испаѓаат со 2:0. Со еден постигнат гол пак ма Ноу Камп односно Жерлан мислам и двете екипи би биле екстермно блиску до Мадрид. Easier said than done... :toe:

http://www.fcbayern.t-home.de/media/native/live/lyon1_1920x1080.jpg

:back:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Го глеам преска Ван Гал на спортски вести на прес-конференција, како си се испофали - Покажавме колку сме посилни, го прегазивме Лион, Рибери не требаше да биде исклучен (!), .....а што покажаа, ги извади Робен у 70 минута. :smir: Како што изјави Пјаниќ - Не одиграа они толку добро, колку што ние изигравме многу лошо.

Н

'Никола'

Гостин
Го глеам преска Ван Гал на спортски вести на прес-конференција, како си се испофали - Покажавме колку сме посилни, го прегазивме Лион, Рибери не требаше да биде исклучен (!), .....а што покажаа, ги извади Робен у 70 минута. :smir: Како што изјави Пјаниќ - Не одиграа они толку добро, колку што ние изигравме многу лошо.
Е што требаше бе друже да направи Баерн повеќе, се виде вчера кој е кој на теренот. Освен ако не си ја гледал тоа е друго. Арно си кажа вГаал. Но, тоа е, што и да направи некој тим, кога едноставно некој не го сака, сегогаш ќе се изнаоѓаат вакви коментари. Јесте да Лион воопшто ништо не покажаа, но зошто тоа да не биде паради што беа тотално надиграни, не и се даде место да направат нешто повеќе. Но не, мора да биде поинаку.:tapp:
А за Рибери, кажавме дека си го заслужи црвениот. Од Баерн мора да изјавуваат вакво нешто, тоа е нормално, си го штитат играчот, и водат политика да направат се што можат во негова корист. Кој тим да е на место на Баерн, би изреагирал исто на тоа прашање.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Е што требаше бе друже да направи Баерн повеќе, се виде вчера кој е кој на теренот. Освен ако не си ја гледал тоа е друго. Арно си кажа вГаал. Но, тоа е, што и да направи некој тим, кога едноставно некој не го сака, сегогаш ќе се изнаоѓаат вакви коментари. Јесте да Лион воопшто ништо не покажаа, но зошто тоа да не биде паради што беа тотално надиграни, не и се даде место да направат нешто повеќе. Но не, мора да биде поинаку.:tapp:
А за Рибери, кажавме дека си го заслужи црвениот. Од Баерн мора да изјавуваат вакво нешто, тоа е нормално, си го штитат играчот, и водат политика да направат се што можат во негова корист. Кој тим да е на место на Баерн, би изреагирал исто на тоа прашање.
Само една работа ќе ти кажам, фудбалот е круг се врти, има реванш на Жерлан, а со тоа кој е кој немој да летиш, јес да имате историја прилично богата позади вас, али историјата е за историчарита, а сегашноста е друго, разликата меѓу вас и Лион е Робен, на Жерлан може да не му биде денот, да не одигра ништо, а после ќе се пее друга песна :hh:

Н

'Никола'

Гостин
Само една работа ќе ти кажам, фудбалот е круг се врти, има реванш на Жерлан, а со тоа кој е кој немој да летиш, јес да имате историја прилично богата позади вас, али историјата е за историчарита, а сегашноста е друго, разликата меѓу вас и Лион е Робен, на Жерлан може да не му биде денот, да не одигра ништо, а после ќе се пее друга песна :hh:
Не ме свати како што треба. Кажав дека се виде кој е кој на вчерашниот натпревар, никаде не реков дека сме во финале веќе. Стопати имам кажано дека ништо не е готово, дека треба да се изигра на незгодниот Жерлан. А дека само Робен игра кај нас, тука си голема грешка. Имаме и други доста квалитетни играчи, на кои вчера не им беше денот. Но, можеби на реваншот друго ќе биде.:) Истото важи и за вас. Ќе видиме за пет дена.:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom