Лига на Шампиони 2009-2010

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
интер нека го паркираат автобусот пред гол вечер иначе тешко нив

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Првен поминете ги Лион, па сонувај за финалето...Да не ве продуваат Лион, мене така ми се врти работава :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.472
Боби[Мкд];3494617 напиша:
Е шо сеа? Демек не се Баерн и Барса најдобри.:tv:
Наведи еден извор според кој Баерн е втора најсилна екипа во Европа.

интер нека го паркираат автобусот пред гол вечер иначе тешко нив
Проблем ли е:

:pos:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Очекувам интересен натпревар,,Интер да демонстрира машка физичка игра за да ја сопре Барса и нивните опасни налети.

Со срека момци и нека победи подобриот

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Наведи еден извор според кој Баерн е втора најсилна екипа во Европа

http://www.the-sports.org/football-soccer-uefa-champions-league-presentation-medal-winners-s1-c0-b0-g8-t21.html

:smir: Во историја на Куп и Лига на Шампиони Баерн е втор по освоени бодови и остварени победи, веднаш зад Зад рид (и тоа Баерн многу покасно почнал да игра од многу други екипи и сепак во тој покус период има собрано повеќе бодови од нив).

Не викам дека во моментов сме најдобри - реално Барса е (што пак не е гарант за титула во ЛШ) - ама порфавор нихт сераре со коментари „кој кур па овие швабиве од кај искочија па сеа“. За да си втор на листата треба се на се во последниве 50 години да имаш ебано константни настапи :salut: .

Гуд лак и на Барса и на Интер вечерва. Мурињо вс Меси... Ако бирам би навивал за Барса - премногу се добри цела сезона за да не бидат во финале. Сепак ако не го потврат тоа овие два натпревари со Интер - џаби им е...

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Боби[Мкд];3494617 напиша:
Е шо сеа? Демек не се Баерн и Барса најдобри.:tv:

Бевте вие и Барса, ама БЕВТЕ, минато завршено!:back:

Ајмо, Bayern uber alles!

Stay tuned, the third episode of the amazing flying dutchman coming soon on Canal5 TV.
Тимот кој до вчера повеќе од 500 денови, не беше прв во бундес лигата, која пак реално гледана е послаба и од англиската, шпанската и италијанската лига, ти тврдиш дека денес бил заедно со Барселона најдобар. :pos:

Изгледа ќе треба да престанам да те читам по фудбалскиве теми. :)

M

Mario Gómez

Гостин
Наведи еден извор според кој Баерн е втора најсилна екипа во Европа.
Хммм зошто?:raz: Зошто го победи вториот најдобар клуб во европа, зошто се бори на три фронта, зошто игра напаѓачки и убав фудбал за око, зошто последново коло победи 7:0. Зошто има победнички менталитет.

Тимот кој до вчера повеќе од 500 денови, не беше прв во бундес лигата, која пак реално гледана е послаба и од англиската, шпанската и италијанската лига, ти тврдиш дека денес бил заедно со Барселона најдобар. :pos:
Бонти брат ја знам за кого навијаш ти, немораш да ме читаш ако не сакаш, само да знаеш дека во бундеслигата има огромна конкуренција и германските тимови годинава се најуспешни во европа.

Како и да е 99% од сите вас овде не сте компетентни да кажвате дали сме биле јаки или не, пошо 2-3 натпревари наши сте гледале цела сезона.

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Боби[Мкд];3494800 напиша:
Како и да е 99% од сите вас овде не сте компетентни да кажвате дали сме биле јаки или не, пошо 2-3 натпревари наши сте гледале цела сезона.
Затоа ти си тој 1% што е компетентен да кажува. :toe:

Иначе Бундеслигата е стварно најјака, каква англиска, италијанска, шпанска, овде конкуренцијата е најголема. :wink:

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Боби[Мкд] имам изгледано бааги натпревари од Баерн, само затоа што за нив навива мојот најдобар другар, и јбг мора да гледам некогаш. Играат добар фудбал, мене ми се допаѓа нивната игра.

Јас не викам дека се слаби, ти кажувам дека до пред 3-4 месеци, попвеќе од 500 денови не беа први во бундес лига. А, бундес лигата е послаба и од англиска, шпанска и италијанската лига.

Затоа не можеш да кажеш дека Баерн е најдобар заедно со Барселона. Ниту пак можеш да кажеш дека Барселона е најдобра. Најдобар ќе е тој што ќе биде шампион. Така до следната година.

И јас навивам, ама пак не пишувам пристрасни коментари. :)

P.S. Баерн тепа 7:0 против Хановер, оти Хановер се дрва, појма немат и види кое место се на табела.

А, во премиер лига, каде што може секој секого да тепа, Челзи - Астон Вила 7:0. Е тоа го признавам за победа, оти Астон вила се бори за Лига Европа.

А, шампионот на Германија, Волфзбург го попи дома од последната екипа во бундес лигата, од Херта. Епа, стварно бундес лигата е најдобра :pos:

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
Хммм зошто?:raz: Зошто го победи вториот најдобар клуб во европа, зошто се бори на три фронта, зошто игра напаѓачки и убав фудбал за око, зошто последново коло победи 7:0. Зошто има победнички менталитет.

Бонти брат ја знам за кого навијаш ти, немораш да ме читаш ако не сакаш, само да знаеш дека во бундеслигата има огромна конкуренција и германските тимови годинава се најуспешни во европа.

чекај бе ти по ова заклучи дека Баерн се меѓу првите три клуба у светот моментално ? немој бе, спушти се малце

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.472

Знаеш дека ве пратам редовно, освен последниве 2-3 кола. Сега сте во форма за разлика од пред месец дена но и понатаму, даааааалеку сте од 2-ра екипа во Европа. Тоа што сте во 4 полуфиналисти е одличен успех за вас, т.е., тоа е одличен успех за било кого. Но по квалитет и по игра и по резултати, не сте ни блиску до втора екипа во Европа, така да не пишувај такви работи зошто читаат луѓе.

M

Mario Gómez

Гостин
Океј тој пост што го напишав беше со мала доза на провокација доволна да предизвика реакција но сепак не беше тооолкав претеризам да го ставам Баерн во топ 3 екипи во европа за толку да ме нападнете заради таа моја изјава. :)

Иако не се согласувам со тоа дека лигата е слаба, бидејќи статистиките и броевите покажуваат инаку, а please за друг пат да знаеш дека италијанската лига не е достојна да стои во иста реченица со германската, можеш комотно на нејзино место француската да ја спомнеш.

Еве за тие што не приметиле:

Резултатите на екипите во европа, според табелата на УЕФА.
1.Германија ... 17.083
2.Англија ... 17.071
3.Шпанија ... 16.968
4.Франција ... 15.000
5.Италија ... 14.714

Освен ова табела немаш друг метод да ги споредуваш лигите, можеш само да шпекулираш и погодуваш.

Знаеш дека ве пратам редовно, освен последниве 2-3 кола. Сега сте во форма за разлика од пред месец дена но и понатаму, даааааалеку сте од 2-ра екипа во Европа. Тоа што сте во 4 полуфиналисти е одличен успех за вас, т.е., тоа е одличен успех за било кого. Но по квалитет и по игра и по резултати, не сте ни блиску до втора екипа во Европа, така да не пишувај такви работи зошто читаат луѓе.
Баш последново требаше да го гледаш.
Ај наброј ми според тебе топ 10 екипи во европа.

Kajgana Shop

На врв Bottom