Ливадарки

Член од
3 март 2021
Мислења
585
Поени од реакции
1.007
А мажите сингл 30+ што шетаат куче во која категорија спаѓаат, се знае нешто?:cautious:
Не можеш да споредуваш маж со жена, на жените репродуктивните способности им завршуваат на 30 до 35 години а доколку се одлучи да има деца толку доцна шансите за аутизам или други ретки болести се рапидно зголемени. На англиски има многу добар термин за тоа.

Додека маж може да има деца и на 70 години доколку си го оддржува здравјето (пр. Трамп). Што сакам да кажам, жените после 30 ги фаќа криза пошто знаат дека ги профуцкале плодните години и изгубиле најдоброто време на курвање и пиење па сега веројатно ќе останат сами до крај на животот, но никој не им е крив затоа туку требало да мислат на време.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.352
Поени од реакции
30.718
Не можеш да споредуваш маж со жена, на жените репродуктивните способности им завршуваат на 30 до 35 години а доколку се одлучи да има деца толку доцна шансите за аутизам или други ретки болести се рапидно зголемени. На англиски има многу добар термин за тоа.
Mnogu jak izvor, quora, kade sekakvi randomci ti davaat odgovor.

Inaku, pokonzistentni situacii so autizam kaj deca ima koga tatkoto e vo podocnezni godini.

A pa shizofrenichari najveke se ragaat po statistika kaj tinejdz majki ili rani 20ti.

Izgleda ich ne treba deca da imame.
:toe:

Член од
13 април 2021
Мислења
3.487
Поени од реакции
11.406
Веројатно најубавите жени на планетава се во своите триесетти години и со тоа се согласуваат повеќето мажи на форумов. Отворете ги само темите во кои се постираат привлечни жени и ќе се уверите. А све друго што се пишува тука може само да се дефинира со терминот просечност, површност и плиткост.

Да, постојат жени што се прибирливи, можеби заради минати убави или неубави искуства, или па едноставно еволуирале. Ама па тоа е полово неутрално. Прибирливоста може да ја остави жената (па и мажот) сингл точно, но компромисот со нечии желби може да ги доведе во незадоволителна и токсична врска. Така да, на крајот од денот секој си живее со својот избор.

Последно уредено:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.177
Поени од реакции
9.673
Веројатно најубавите жени на планетава се во своите триесетти години и со тоа се согласуваат повеќето мажи на форумов. Отворете ги само темите во кои се постираат привлечни жени и ќе се уверите. А све друго што се пишува тука може само да се дефинира со терминот просечност, површност и плиткост.

Да, постојат жени што се прибирливи, можеби заради минати убави или неубави искуства, или па едноставно еволуирале. Ама па тоа е полово неутрално. Прибирливоста може да ја остави жената (па и мажот) сингл точно, но компромисот со нечии желби може да ги доведе во незадоволителна и токсична врска. Така да, на крајот од денот секој си живее со својот избор.
Баш затоа што на 30 жената е во цутот на животот ништо страшно нема да биде сингл, па за да земе со кучиња да се занимава. Проблемот не е у тоа што прибираат, туку немаат појма што сакаат и ја тука би го потенцирал моментот. Има и еден мал проблем овде, пошто ние до вчера со дрвено рало оравме, а Холивуд ви сервира романтики и што ја знам што, на кои очигледно некои личности се залетуваат.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.365
Поени од реакции
7.719
Pa aj kazhi sea iskreno, koj e tuka povekje za zalenje, tie ili ti?
Штом се здрави и прави, никој не е за жалење. Владе не вика дека се за жалење, туку како грижлив комшија :D, сограѓанин, сака да им укаже, додека сеуште имаат време, вниманието и енергијата да ја насочат на друго место.

Многу жени кои на 45+ се без партнер (официјален, кој не е зафатен) или немаат дете, кажуваат дека се зезнале во одлуката, а истите тие, истото го верглале како сегашните 30+ со кучињата, значи клише. Позната докторка 60+, од позната фамилија, згодна, удварачи секаков калибар, сега на роднините им кажува дека не може да си опрости каква грешка направила, што бар 1 дете не родила, или бар да посвоила. Нормално во меѓувреме животот си го живее во полна пареа, шетања, опкружена со млади специјалисти :cool:, па лицето ќе и е мазно ко на бебе.

Овие девојки, повеќето се привлечни девојки, имале доста понуди и избор во младоста, но:
1. Дел сметале дека заслужуваат подобар, па не се нафатиле на обврските, но подобриот некоја друга го начекала, другарките веќе се со обврски, па мора некоја занимација да има во животот. За :sekcza: си имаат со кого, но најчесто е маж со обврски (женет со деца), а после 40та голема е веројатноста со помлади момци.

2. Некои иако имале одличен партнер, поради несигурност во себе си, излегле од врската, со некаков безвезе изговор, сметајќи дека нема да можат одговорат на очекувањата од партнерот, самите ја минираат врската, па подобро сега да заврши, него ли да се соочат со неуспехот. Ова е обично кај девојките чии родители им вршеле голем притисок кога ќе згрешеле во нешто, па сега поради стравот од неуспех тешко се нафаќаат да тераат до крај, а оправдување 101, но на крајот пак ќе биде, требаше.

3. Некои едноставно не сакаат дополнителни обврски (домаќински и мајчински).

Како и да е, бар други имаат корист од се поголем број на девојки со кучиња, фризери, ветеринари, продавниците за храна за миленици.

Член од
17 јануари 2020
Мислења
77
Поени од реакции
170

Додека маж може да има деца и на 70 години доколку си го оддржува здравјето (пр. Трамп). Што сакам да кажам, жените после 30 ги фаќа криза пошто знаат дека ги профуцкале плодните години и изгубиле најдоброто време на курвање и пиење па сега веројатно ќе останат сами до крај на животот, но никој не им е крив затоа туку требало да мислат на време.
Brat sea me zbunuvate stvarno.
Eve go Vlade istrazhuval i vika zenive nad 30 god ne gi interesiral ni seks, ni mazhi, si terale so kuchinata, si shetale po planini ti pa vikash kriza gi fakjalo. Ne sfakam, ako gi fakja kriza za deca treba ochajno da baraat bilo kakov mazh makar u najutepan za da im naprai dete, ne da odjebuvaat sve zhivo i divo.:D

Sea, ili zhenive ne se uopshte ochajni za deca i mazh ko vie sho si mislite nego si nashle nekoja druga satisfakcija u zhivotot,odbrale nekoja druga alternativa ili pa duri i vo taa ochajna kriza, "daj shta dash" pak muzhite ko Vlade ne mozhat da priparat ni u poshirok izbor ne pa da dojdat do seks. Da ne mozhesh znachi da ispunish ni maksimalno spushtenu kriteriumi:pos:, jasno e posle zasho se pishuvaat diplomski trudovi na taa tema i toa u sabota navecher.

A muabetot so Tramp brat sum go slushal ne znam kolku pati u tie krugovi na 40 + nezeneti muzi. Demek me boli mene kurot, iam ja vreme, zhenite neka mu ja mislat vidi go Tramp na 70 god prai deca. :pos:

Prai be brat ama Tramp e milioner, ne e 43 godishen zavaruvach od Kadino. Ti be na 40 god ne mozesh da ebnesh nesho makar i kjorava i sakata, na 70 kje najdesh nekoja 25 godishna da i praish deca, vazhi nema greshka brat, samo teshi se.:pos:
I zhena ako e milionerka ko Tramp kje zamrzne jajce kletki pa kje najde surogat majka i mozhe koa saka da ima deca, ama milioneri se zanemarliv procent od populacijata taka da bolje bez takvi fantazii, malce prizemnost i objektivnost ne e na odmet.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Владе не вика дека не е убава, туку дека шета џукели наместо деца.

Културолошки може да еволуираш колку сакаш, природата нема да ја променат во никој случај.

Јакото е што огромен број од ваквите кога се постари се констатно на дијазепами и слични гомна, а пак на социјални мрежи и во околината продаваат приказна дека живеат среќен и исполнет живот.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.714
Поени од реакции
35.467

Вака кога ти ги читам писанијава, се повеќе ми станува јасно зошто некоја 30+ сингл пре би да шета куче, отколку некој што за себе мисли дека е маж, само затоа што има машки полов орган.
Можеше со една реченица да напишеш дека жените служат само за приплод, ќе разберевме што ти е поентата на муабетот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.289
Поени од реакции
23.918
Abe brat, toa probuvam ja da ti kazham, ne izgubile oni sekakov interes za mazhi tuku striktno za tebe.
Dodusha malku pogreshen e tuka terminot izgubile posho za da izgubat trebalo prethodno da imaat interes za tebe, ama nejse i kjorava kokoshka ke pogodi nekoe zrno pa taka i valjda si kjaruel nesho chat pat, ama sea i toa go nema pa ti kako odbranben mehanizam si razvivash teorii i si smisluvash nekoi termini koi treba da bidat neshto kako navredlivi. :D
Ali ete da go ignorirame toa i da ja prifatime tvojata teorija (ne za drugo mi deluvash baagi osetlivo i ranlivo, strav mi e da ti go krsham filmot). :cenzura:
Livadarkive ne se ebat posho ne sakaat, ti ne se ebesh deka nemash so kogo. Oni sami izbrale celibat, ti si vo prinuden celibat (guglaj incel, mozhe i toj termin kje ti se zasviga :D)

Pa aj kazhi sea iskreno, koj e tuka povekje za zalenje, tie ili ti?

Ja te sfakjam tebe, ti si zhiveel u nekoe ubeduenje sho se shiri po krugovute na stari ergeni kako zhenive posle 30ka nemaat izbor, im otishol vozot pa sea kje mora da spushtat epten kriteriumi i ti avtomatski kje mozhesh konechno da gi ebesh jakite pichki koi si mozhel samo da gi sanjash a drugi gi ebele.

Ali jbg zhivotot ti priredil neprijatno iznenaduvanje :place: pa sea ickasha i dzukelite deka se popozhelni od tebe :pos:
Zhivote, sarmo vo kutija od sladoled :ROFLMAO:
Kaj ebaciste pa i vidovit ;) .
Tuku Igec oti nekako imam cuvstvo deka ova mnogu licno si go sfakjas, kako epten na srce da si go klavas :cautious:.
Zenite tuka ne se pritresija tolku kolku ti :pos:.
Ti se vrtka nekoja livadarka po doma ili sto e rabotata. Deka zabra gajle za mene cisto se somnevam. Aj stvarno kazi si so te maci , posto ocigledno mi te maci nesto. Drugo objasnuvanje za vakva emotivna reakcija od masko beter od zena nema :cautious:.
P.s ajde aj mene ne mi davat, nemam sto da klecnam, grd sum i sto i da ti pravi kef deka sum, no generalno ako gi citnis komentarite tuka ke sfatis deka cuvstvoto e vzaemno. Niti ovie imaat interes za mazi, ali pak i mazite generalno niv gi odbegnuvaat vo sirok krug, a i so pravo.
Ne site 30+ zeni se livadarki pa da si go gubat vremeto so niv, naprotiv ovie drugite se kade kade podominantni po brojnost i sekako popristupacni ;).
Автоматски споено мислење:

Владе плачи пазаров за увоз на препарати што зголемуваат либидо, и за секс играчки :D
Ne be, vrska nemas. Cela rabota e sto nema vistinsko drugarstvo povekje pa da ti platat nekoja tajno i da ti krenat ego do plafon.
Od druga strana ocigledno Igecot ima epten dobri drugari :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom