Летување во Грција

Член од
5 март 2018
Мислења
17.857
Поени од реакции
20.636
Ајде смештајот, сигурно и цените по таверни ќе ги кренат во небо.
Не за џабе оваа година сите агенции форсираат за Шпанија
Барем има што да се види освен плажа и вода
Автоматски споено мислење:

Го читам овој Хук и се си мислев дека мајтап прави а тој озбилен да ти бил за Паралија и Лептокарија.
Какви места има во Грција пари да плаќам за во Паралија во тињата да се капам. Поарно Дојран ќе одам ист ефект а три пати поефтино ќе поминам, кога веќе тој ми е критериумот за одмор :)

Последно уредено:

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.450
Поени од реакции
1.307
Ајде смештајот, сигурно и цените по таверни ќе ги кренат во небо.
Не за џабе оваа година сите агенции форсираат за Шпанија
Барем има што да се види освен плажа и вода

Го читам овој Хук и се си мислев дека мајтап прави а тој озбилен да ти бил за Паралија и Лептокарија.
Какви места има во Грција пари да плаќам за во Паралија во тињата да се капам. Поарно Дојран ќе одам ист ефект а три пати поефтино ќе поминам, кога веќе тој ми е критериумот за одмор :)
Човекот побара помирно и фамилијарно место, бидејќи оди со мало дете затоа му ги кажав тие, прво прочитај кој што бара и што му треба па коментирај, секој спрема потребата, Паралиа и Лептокарија се блиску, две патарини до таму и лесно се наоѓа, мирно место, топла и плитка вода, и имаат шеталишта, тие места не се првокласни туристички дестинации, и нормално дека има уште 1000 други подобри и поубави места ама кога и да сум одел, имало доста народ плус секоја педа од тие места ја знам, и давам информации од прва рака, а не да читам од интернет искуства од Српски туристи и да ги постирам тука и да гледам слики на Гугл, и некој оди да ужива, и да се одмори, и не да се фали пред комшии дека бил на Кефалонија и слични такви малограѓански муабети:D:eek:

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
17.857
Поени од реакции
20.636
Човекот побара помирно и фамилијарно место, бидејќи оди со мало дете затоа му ги кажав тие, прво прочитај кој што бара и што му треба па коментирај, секој спрема потребата, Паралиа и Лептокарија се блиску, две патарини до таму и лесно се наоѓа, мирно место, топла и плитка вода, и имаат шеталишта, тие места не се првокласни туристички дестинации, и нормално дека има уште 1000 други подобри и поубави места ама кога и да сум одел, имало доста народ плус секоја педа од тие места ја знам, и давам информации од прва рака, а не да читам од интернет искуства од Српски туристи и да ги постирам тука и да гледам слики на Гугл, и некој оди да ужива, и да се одмори, и не да се фали пред комшии дека бил на Кефалонија и слични такви малограѓански муабети:D:eek:
Во постот пишиш дека Паралија е џган од луѓе и кафани и тоа за тебе е мирно место за одмор, поготово за со деца ?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.450
Поени од реакции
1.307
Во постот пишиш дека Паралија е џган од луѓе и кафани и тоа за тебе е мирно место за одмор, поготово за со деца ?
Џган од фамилијарни луѓе, возрасни, постари со деца, што дошле да одморат и да се опуштат, кафеани има секаде со класична Грчка музика.
Ете ти предложи најблиску да биде местото, со плитка вода, топла, и да има кај да се прошета.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.857
Поени од реакции
20.636
Џган од фамилијарни луѓе, возрасни, постари со деца, што дошле да одморат и да се опуштат, кафеани има секаде со класична Грчка музика.
Ете ти предложи најблиску да биде местото, со плитка вода, топла, и да има кај да се прошета.
На првиот крак секаде каде и да оди нема да згреши.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.878
Поени од реакции
12.124
Оба со плитка вода неможам да го сфатам никако, демек помали се шансите да се удави? А кој нормален остава дете само па макар и во плитко
Иначе Паралија многу ја преферират зашто сегде се збори српски па многу полесно им е за снаоѓање на постариве

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.450
Поени од реакции
1.307
Оба со плитка вода неможам да го сфатам никако, демек помали се шансите да се удави? А кој нормален остава дете само па макар и во плитко
Иначе Паралија многу ја преферират зашто сегде се збори српски па многу полесно им е за снаоѓање на постариве
Флогита си се бањал ли?
Одиш 2 метра во вода, па влегуваш во вир од метар и пол, па пак е до колена водата.
Аспровалта е исто подлабоко малку, Лептокарија знае малку ветер, и бранови се прават поголеми.
Паралиа јас не ја форсирам, иако сум бил на неколку дена, обожавам места кај што се рамни, со шеталишта, има Лидл маркет, се ми е блиску итн..Од Паралиа 3-4 км е оддалечен Олимпик Бич, и тоа е убаво мини селце со убава плажа да смениш.
А Срби што викаш, цела Грција има Српски туристи во сезона.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.878
Поени од реакции
12.124
Флогита си се бањал ли?
Одиш 2 метра во вода, па влегуваш во вир од метар и пол, па пак е до колена водата.
Аспровалта е исто подлабоко малку, Лептокарија знае малку ветер, и бранови се прават поголеми.
Паралиа јас не ја форсирам, иако сум бил на неколку дена, обожавам места кај што се рамни, со шеталишта, има Лидл маркет, се ми е блиску итн..Од Паралиа 3-4 км е оддалечен Олимпик Бич, и тоа е убаво мини селце со убава плажа да смениш.
А Срби што викаш, цела Грција има Српски туристи во сезона.
Сум бил и ти кажав најмалку пријатно е додека пливаш да те погалат треви или одиш на плажа и те дочекуваат купишта треви исфрлени на плажа
Сум се бањал на поминување само во Флогита кога ке има некој познат па да свратам ама тука во делот кај игралиштето и искрено не сум пропаднал во таков џеб, во Сарти е така и воопшто не е пријатно
И срби и македонци има насекаде по грција ама како што има во паралија толку многу сконцентрирано наеднаш нема на ниедно друго место

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.055
Поени од реакции
9.228

Со кола ако одиш најдобро и со нормални цени е Ормос Панагиас, има многу различни плажи околу, а има и сместувања на патот кон Вурвуру а и поред плажата Трани Амуди...има бродче од Ормос за излет еднодневен на Амоулани а и за Атос
Околу Ормос Панагиас има доста убави плажи и поубави од Трани Амунда, Лагоници на пример. Само на неа од кај 7.00 до кај 9.00, после е гужва, за разлика од Трани каде има место колку ти душа сака. Се е средено сега, е цените не се како во Паралиа, а и патот од Неа Мудања до Ормос знае да замара.
Голем плус е што може да се истражи источниот дел на Ситонија до кај Сарти или Каламици.

На првиот крак секаде каде и да оди нема да згреши.
Првиот крак стана како Сутоморе, батали! Едино ако избегаш уџум накај Паљури, Ксенија ..... Западната страна не е за фалба баш!

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
21.339
Поени од реакции
17.530
Околу Ормос Панагиас има доста убави плажи и поубави од Трани Амунда, Лагоници на пример. Само на неа од кај 7.00 до кај 9.00, после е гужва, за разлика од Трани каде има место колку ти душа сака. Се е средено сега, е цените не се како во Паралиа, а и патот од Неа Мудања до Ормос знае да замара.
Голем плус е што може да се истражи источниот дел на Ситонија до кај Сарти или Каламици.

Првиот крак стана како Сутоморе, батали! Едино ако избегаш уџум накај Паљури, Ксенија ..... Западната страна не е за фалба баш!
За мали деца најдобра плажа е Ла Тура, 800 метра од Ормос по патот спрема Вурвуру...бистра, песоклива и секогаш мирна, нема таму глисери и моторни чамци....има апартмани ама мислам приватни се, може некој и изнајмува, но не е далеку од Ормос...моите веа со внукот кога беше мал 2 пати, сместени беа на патот, но со кола беа и немаа проблем...
Во Флогита ќе одам прв пат ова година, со внуците, крај на јуни...едини ме плаши да не биде ладна година, ќе видиме

Член од
5 март 2018
Мислења
17.857
Поени од реакции
20.636

Не знам ако веќе бирам помеѓу Паралија и првиот крак нема споредба, најпрво за плажа и вода.
Афитос мене ми е преубаво, ама јас одам вон сезона кога нема гужва.
Грција не ми е многу додуша шетана, сум била Тасос, Неос Мармарас и Агиос Јанис, и на првиот крак Калитеа и Афитос.
Како мала сум била со моите Паралија, Неи Пори и Лептокарија ама тоа било многууу одамна

Има толку преубави места шо ми се на листата за посетување посебно островите, ама моментално не ми е на листата приоритетни :)

Член од
12 март 2009
Мислења
21.339
Поени од реакции
17.530
Си праиме Бајрам со умот...мал проблем е убавината на плажите, ова година претпоставувам Главен проблем ќе биде КОГА да се оди на Одмор, поради Поларните циклони и дождови... Уште лани им нафрлав на ТА да го проучат системот кој беше во ехЈу на Хвар, во Висока (НАЈСКАПА) СЕЗОНА имаше 50% ПОВРАТ ЗА ЦЕЛОСНО ОБЛАЧНИ денови и 100% ПОВРАТ за ДОЖДЛИВИ ДЕНОВИ....
Сега не им се слуша, а треба да им се случи ПРОПАДНАТА ВИСОКА СЕЗОНА па да им текне.... Не е само што ако врне нема плажа, туку треба да си затворен дома, знаат тие со деца како е...
Друго, има да им се случува во ХАЈ СИЗОН Ласт Минуте...
А имало и порано понекогаш дождливо лето, 1968 лпн крај на Јули почна многу да врне и не престана, за 1 август се вративме од викдндицата на Јадран во Скопје, тука исто врнеше, таму некаде 20 септември по школо еднаш отидовме на воен базен...

Член од
23 март 2011
Мислења
1.192
Поени од реакции
1.085
Ефтина е и Шпанија, незнам погоре кој ја препорачува.
Пишува цени од 500 евра,ама кога ќе кликнеш 2 воз и 2 деца е 2,000 евра минимум.
Тоа е
Од Македонија нема пари за одмор

Kajgana Shop

На врв Bottom