- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 10.878
- Поени од реакции
- 12.124
А каде е тоа ,,Ајул?
А каде е тоа ,,Ајул?
Овој хотел е чудо. Не го знаев. Сум бил во Паљури во ,,Акритас...![]()
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort · Pallini
maps.app.goo.gl
Човекот побара помирно и фамилијарно место, бидејќи оди со мало дете затоа му ги кажав тие, прво прочитај кој што бара и што му треба па коментирај, секој спрема потребата, Паралиа и Лептокарија се блиску, две патарини до таму и лесно се наоѓа, мирно место, топла и плитка вода, и имаат шеталишта, тие места не се првокласни туристички дестинации, и нормално дека има уште 1000 други подобри и поубави места ама кога и да сум одел, имало доста народ плус секоја педа од тие места ја знам, и давам информации од прва рака, а не да читам од интернет искуства од Српски туристи и да ги постирам тука и да гледам слики на Гугл, и некој оди да ужива, и да се одмори, и не да се фали пред комшии дека бил на Кефалонија и слични такви малограѓански муабетиАјде смештајот, сигурно и цените по таверни ќе ги кренат во небо.
Не за џабе оваа година сите агенции форсираат за Шпанија
Барем има што да се види освен плажа и вода
Автоматски споено мислење:
Го читам овој Хук и се си мислев дека мајтап прави а тој озбилен да ти бил за Паралија и Лептокарија.
Какви места има во Грција пари да плаќам за во Паралија во тињата да се капам. Поарно Дојран ќе одам ист ефект а три пати поефтино ќе поминам, кога веќе тој ми е критериумот за одмор![]()
Во постот пишиш дека Паралија е џган од луѓе и кафани и тоа за тебе е мирно место за одмор, поготово за со деца ?Човекот побара помирно и фамилијарно место, бидејќи оди со мало дете затоа му ги кажав тие, прво прочитај кој што бара и што му треба па коментирај, секој спрема потребата, Паралиа и Лептокарија се блиску, две патарини до таму и лесно се наоѓа, мирно место, топла и плитка вода, и имаат шеталишта, тие места не се првокласни туристички дестинации, и нормално дека има уште 1000 други подобри и поубави места ама кога и да сум одел, имало доста народ плус секоја педа од тие места ја знам, и давам информации од прва рака, а не да читам од интернет искуства од Српски туристи и да ги постирам тука и да гледам слики на Гугл, и некој оди да ужива, и да се одмори, и не да се фали пред комшии дека бил на Кефалонија и слични такви малограѓански муабети![]()
Џган од фамилијарни луѓе, возрасни, постари со деца, што дошле да одморат и да се опуштат, кафеани има секаде со класична Грчка музика.Во постот пишиш дека Паралија е џган од луѓе и кафани и тоа за тебе е мирно место за одмор, поготово за со деца ?
На првиот крак секаде каде и да оди нема да згреши.Џган од фамилијарни луѓе, возрасни, постари со деца, што дошле да одморат и да се опуштат, кафеани има секаде со класична Грчка музика.
Ете ти предложи најблиску да биде местото, со плитка вода, топла, и да има кај да се прошета.
Флогита си се бањал ли?Оба со плитка вода неможам да го сфатам никако, демек помали се шансите да се удави? А кој нормален остава дете само па макар и во плитко
Иначе Паралија многу ја преферират зашто сегде се збори српски па многу полесно им е за снаоѓање на постариве
Сум бил и ти кажав најмалку пријатно е додека пливаш да те погалат треви или одиш на плажа и те дочекуваат купишта треви исфрлени на плажаФлогита си се бањал ли?
Одиш 2 метра во вода, па влегуваш во вир од метар и пол, па пак е до колена водата.
Аспровалта е исто подлабоко малку, Лептокарија знае малку ветер, и бранови се прават поголеми.
Паралиа јас не ја форсирам, иако сум бил на неколку дена, обожавам места кај што се рамни, со шеталишта, има Лидл маркет, се ми е блиску итн..Од Паралиа 3-4 км е оддалечен Олимпик Бич, и тоа е убаво мини селце со убава плажа да смениш.
А Срби што викаш, цела Грција има Српски туристи во сезона.
Околу Ормос Панагиас има доста убави плажи и поубави од Трани Амунда, Лагоници на пример. Само на неа од кај 7.00 до кај 9.00, после е гужва, за разлика од Трани каде има место колку ти душа сака. Се е средено сега, е цените не се како во Паралиа, а и патот од Неа Мудања до Ормос знае да замара.Автоматски споено мислење:
Со кола ако одиш најдобро и со нормални цени е Ормос Панагиас, има многу различни плажи околу, а има и сместувања на патот кон Вурвуру а и поред плажата Трани Амуди...има бродче од Ормос за излет еднодневен на Амоулани а и за Атос
Првиот крак стана како Сутоморе, батали! Едино ако избегаш уџум накај Паљури, Ксенија ..... Западната страна не е за фалба баш!На првиот крак секаде каде и да оди нема да згреши.
За мали деца најдобра плажа е Ла Тура, 800 метра од Ормос по патот спрема Вурвуру...бистра, песоклива и секогаш мирна, нема таму глисери и моторни чамци....има апартмани ама мислам приватни се, може некој и изнајмува, но не е далеку од Ормос...моите веа со внукот кога беше мал 2 пати, сместени беа на патот, но со кола беа и немаа проблем...Околу Ормос Панагиас има доста убави плажи и поубави од Трани Амунда, Лагоници на пример. Само на неа од кај 7.00 до кај 9.00, после е гужва, за разлика од Трани каде има место колку ти душа сака. Се е средено сега, е цените не се како во Паралиа, а и патот од Неа Мудања до Ормос знае да замара.
Голем плус е што може да се истражи источниот дел на Ситонија до кај Сарти или Каламици.
Првиот крак стана како Сутоморе, батали! Едино ако избегаш уџум накај Паљури, Ксенија ..... Западната страна не е за фалба баш!
Не знам ако веќе бирам помеѓу Паралија и првиот крак нема споредба, најпрво за плажа и вода.Околу Ормос Панагиас има доста убави плажи и поубави од Трани Амунда, Лагоници на пример. Само на неа од кај 7.00 до кај 9.00, после е гужва, за разлика од Трани каде има место колку ти душа сака. Се е средено сега, е цените не се како во Паралиа, а и патот од Неа Мудања до Ормос знае да замара.
Голем плус е што може да се истражи источниот дел на Ситонија до кај Сарти или Каламици.
Првиот крак стана како Сутоморе, батали! Едино ако избегаш уџум накај Паљури, Ксенија ..... Западната страна не е за фалба баш!