Toroni i Kalamici posebno se naj naj na vtor krak definitivnoМиљон пути сум бил на втор крак на скоро сите места од западна страна. Мене најбоље ми беше у Торони, особено ако гледаме за бистрина на вода, плажа.
Toroni i Kalamici posebno se naj naj na vtor krak definitivnoМиљон пути сум бил на втор крак на скоро сите места од западна страна. Мене најбоље ми беше у Торони, особено ако гледаме за бистрина на вода, плажа.
Не да е пусто, мене кога еден пензионер за Торони ми рече дека никад веќе не би отишол таму а тек па КаламициПаралија Каламитци плжата на вториот крак, најдов убав смештај.
сакав да прашам каде навечер пошто местото ми изгледа пусто
Sarti земи сместување, и патувај со кола сите плажи ти се на 15мин. Kalamitsi ми беше најубава на тој дел.Паралија Каламитци плжата на вториот крак, најдов убав смештај.
сакав да прашам каде навечер пошто местото ми изгледа пусто
Топла, чиста, песочна плажа.Каква е водата и плажата во Јерисос?
Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk
Вреди да се посети? Други места кои би ги препорачале?Топла, чиста, песочна плажа.
Плава боја.
Имаш и Лидл таму, мало градче.
Можам да споделам мислење за по фамилијарни места, по мирни и по тивки.Вреди да се посети? Други места кои би ги препорачале?
Убаво селце е, има убаво шеталиште и се што е потребно, плажата е ок иако на третиот крак најубави се плажите послем Неа РодаКаква е водата и плажата во Јерисос?
Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk
Извини ама има зашто најевтини места во Грција се Паралија и Олимпик бичМожам да споделам мислење за по фамилијарни места, по мирни и по тивки.
Би го издвоил и Неа Пори, исто мало место со песочна плажа, блиску е до Лептокарија и Св.Пантелемон, Лептокарија е 130км од граница, ама 90% од плажата е со камен, а тоа не ми се допаѓа.
Ставрос е убаво, тоа е пред Јерисос 30-40 км, мало градче и интересно е, после Ставрос е Олимпијада, мало место и мирно.
Паралиа мене лично ми е убаво многу, некои не го сакаат оти водата е малку заматена, навечер има кај да прошеташ итн.
Калитеа е супер само малку е поскапо во однос на лежалки итн.
Потидеа е одма до автопатот, има големо игралиште за деца, како островчиња за со мало бротче да се возиш.
Има еден куп места, Сивири е исто мало место, како селце, ама таму се наредени и Фурка,и патот накај Калитеа.
Јас со автобус имам смени носено еден куп натака, и така ги научив.
Мене Паралиа ми е супер, и пак би одел.Убаво селце е, има убаво шеталиште и се што е потребно, плажата е ок иако на третиот крак најубави се плажите послем Неа Рода
Никако немој да се лажеш накај Уранополис да гледаш на тој дел нит добри плажи нит чиста вода
Автоматски споено мислење:
Извини ама има зашто најевтини места во Грција се Паралија и Олимпик бич
Дефинирај што ти е убаво зашто ситен песок и вода има на многу местаМене Паралиа ми е супер, и пак би одел.
Секој према потребата, џебот и слично, иако на одмор кога одам не жалам баш пари и не штедам да носам патлиџани и аргети од дома.
Убаво ми е: Да е плажата со песок, да е рамно местото (Не како Калитеа) да има кај да се прошета, широки плажи, достапни маркети, како Лидл, широк кеј за шетање навечер, бесплатен паркинг, повеќе локали, пицерии, кафичи и тоа, ништо посебно, стандард.Дефинирај што ти е убаво зашто ситен песок и вода има на многу места
Е сега не секој сака куп треби на плажа или па додека пливаш да те допираат појезиво нема
Јас знам многу луѓе што се слаби со англискиот а ваму скоро сегде зборат српски па им доаѓа како олеснителна околност плус уште лежалките не се наплаќаат доволно е да нарачаш нешто и им е како кец на десетка
Иначе едно е да “поминеш” низ некое место а сосема друго е да летуваш
Добро еве си бил во Јерисос,Ставрос па кажи ми што е помалку од Паралија за плажата и водата муабет да не правимеУбаво ми е: Да е плажата со песок, да е рамно местото (Не како Калитеа) да има кај да се прошета, широки плажи, достапни маркети, како Лидл, широк кеј за шетање навечер, бесплатен паркинг, повеќе локали, пицерии, кафичи и тоа, ништо посебно, стандард.
За тревите да, има треви во Паралиа, водата е матна, не е баш бистра и чиста, ама има шеталиште, полно е со народ, претежно Срби и Македонци, навечер е џган, не сум можел да се разминам од туристи.
Мене ми е доволно да поминам, малку од тоа, малку од искуството на патниците што сум ги носел, и во главно се формира какво-такво мислење.
Прво до Јерисос патот не чини, од после Врасна патот е катастрофа, до Ставрос пак колку толку рамно, после угоре удоле, дупки, што знам, Јерисос не ми е баш нешто посебно, водата е добра, одма е под патот, шеталиштето. Мн е подалеку од граница Јерисос него Паралиа кога више ја спомна.Добро еве си бил во Јерисос,Ставрос па кажи ми што е помалку од Паралија за плажата и водата муабет да не правиме