Лек за брзо закрепнување од настинка!

Член од
20 февруари 2011
Мислења
56
Поени од реакции
16
Си ја видел онаа рекламата на телевизија за еден прашок за против настинка?Не беше fervex незнам како беше а можно е и за тоа да било незнам.Тргај оцетот од список и земи си едно такво и лимон земи се искочи на воздух да живнеш малку, ти треба чист воздух и нешто што ке те освежи земи...јогурт некој, портокал можеш да земеш или било какво овошје и витамини на приоден начин...оцетот чувај го за салати мој совет
Coldrex се вика , ама ги има истите својства како и Fervex - от. Витамин Ц , парацетамол. Добри за настинка и грип.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Ај и јас да ја искористам темава ..

А за проблеми со носот ? бев настинат и имам температура едно 5-6 дена. И се ми помина, ама носот нејке никако да помине. Цело време барем ми се затнува, дај кажете некој лек да средам веќе ме нервира :)
У едно тенџере напрај чај од камилица и тоа така коа ќе зоврие земи седи по 10-15 мин со пешкир/крпа над глава и диши низ нос.

Инаку многу поефикасно е кога место камилица се стават млади шишарки (плод од бор) пред да расцветаат и тоа да се зоврие. Е сега за ова имаше нешо као рецепт, се ставаше не знам колку шишарки, у неколку литра вода и сол.
Утре ќе ги прашам моиве кој беше рецептот па ќе ти пишам.
Ама со оглед дека сега нема млади шишарки напрај ова со камилицава, па за другово ќе се разбереме :)
Јас незнам како мачкање со ракија ке намали темература кога ракијата го грее телото?Некоја логика?
Абе ти со логикеве пиј фервекс и цепи ракија со салата.

Сум се лечел со овие "природни" лекови и ми помагале, го споделивме тука на темава ако имаш мука пробај, ако имаш совет сподели и ти. Не туку се прај најпаметен.

С

сашенко

Гостин
Ивица, види вака јас што имав да кажам му кажав.Дадов совети и прашувам како може ракија да симне температура затшто по некоја логика таа го загрева телото?Убаво прашање и ако имаш паметен одговор сподели го со нас и ти...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Си ја видел онаа рекламата на телевизија за еден прашок за против настинка?Не беше fervex незнам како беше а можно е и за тоа да било незнам.Тргај оцетот од список и земи си едно такво и лимон земи се искочи на воздух да живнеш малку, ти треба чист воздух и нешто што ке те освежи земи...јогурт некој, портокал можеш да земеш или било какво овошје и витамини на приоден начин...оцетот чувај го за салати мој совет
Рече дека пиел веќе парацетамол а во Фервексот има Парацетамол, ќе го предозираме дечково :)

--- надополнето ---

Компирот исто е ефикасен за намалување на температурата..
Неее, компир и тиква се пиретици, ја накачуваат температурата :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.671
Поени од реакции
34.135
Спиј почесто, ставај облоги од оцет на вратот, рацете, стапалата, градите и веднаш ќе спадне. Сега незгодно мириса ама се трпи. =)
Мамо маа! :icon_lol:

И ненамерно како од рекламата, кај мене фервекс многу помага.
И течности.
Друго нема.
Освен.
Магии.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Ивица, види вака јас што имав да кажам му кажав.Дадов совети и прашувам како може ракија да симне температура затшто по некоја логика таа го загрева телото?Убаво прашање и ако имаш паметен одговор сподели го со нас и ти...
Сашенце, не знам како може да симне температура. Ама ете помага, пробано на моја кожа :toe:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Најверојатно со тоа што го затоплува телото помага за исфрлање на токсините и побрзо уништување на вирусот па како краен ефект имаш намалување на температурата и другите симптоми на болеста.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Фервекс...нека поминат 6 саати од последниот обичен парацетамол и напиј се фервекс.
Само тоа и многу течности.
И одлепи се од компјутер -.-

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Неее, компир и тиква се пиретици, ја накачуваат температурата :)
ОК, значи не треба да се јаде туку да се изренда и заедно со оцет да се става како облоги... Ете така, пробано е.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не знам што толку сте запнале со Фервекс луѓе :) исто е ко парацетамол растворен во вода. Како што оцет симнува температура никаква друга хемија.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не знам што толку сте запнале со Фервекс луѓе :) исто е ко парацетамол растворен во вода. Како што оцет симнува температура никаква друга хемија.
кхм, да...
шо и да пијам, ич не ми намалува температура
оцет не оцет, мачкања со ракија и андол - ни-што
само фервексот ми помага
башка има 2 состојки у фервексот - парацетамол и уше нешо
епа второто е магијата :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
за сите шо не сте се разболеле до сега..( со сезонскиов грип де) лапајте кромид шо можете повеќе..штити бе..ја вој период од годинава бев по 2-3 пати болен..сеа зимово јадам кромид ко луд и 5ка сум...

Kajgana Shop

На врв Bottom