Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.064
Поени од реакции
23.506
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Ete ti nesto za diskusija. Razglabaj so drugarcinjata.
Автоматски споено мислење:

Da da sigurno. Tesise ti.
Нема што да се тешам или не, не навлегувам во понатамошна дискусија од добро познати причини, гледајте Васко Ефтов, човекот очигледно сеуште вреди секој денар за кој е платен.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Нема што да се тешам или не, не навлегувам во понатамошна дискусија од добро познати причини, гледајте Васко Ефтов, човекот очигледно сеуште вреди секој денар за кој е платен.
А што сте се запнале па со дискредитирање на Васко Ефтов?
Баш во конкретнава епизода слушнавме тоа што требаше да слушнеме од соговорникот.
Васко кој го врти.

Член од
21 мај 2021
Мислења
787
Поени од реакции
1.651
Најинтересната работа кај партиските полтрони е тоа што многу често наместо да и помогнат они и одмогнуваат на сопствената партија.
Секогаш се гадни кога ќе упатиш критика,едноставно не се ни запрашуваат што сака да каже човека со критиката што ја упатил кон нив.
Таа гадноќа,таа нетрпеливост што ја имаат кон се што е спротивно,те одвраќа од нивната партија.
Знаеш отприлика со какви луѓе ќе си имаш работа.

Можам да претпоставам само со вашево однесување колку луѓе ги имате дистанцирано од Левица.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Најинтересната работа кај партиските полтрони е тоа што многу често наместо да и помогнат они и одмогнуваат на сопствената партија.
Секогаш се гадни кога ќе упатиш критика,едноставно не се ни запрашуваат што сака да каже човека со критиката што ја упатил кон нив.
Таа гадноќа,таа нетрпеливост што ја имаат кон се што е спротивно,те одвраќа од нивната партија.
Знаеш отприлика со какви луѓе ќе си имаш работа.

Можам да претпоставам само со вашево однесување колку луѓе ги имате дистанцирано од Левица.
Честитки боту, си го читал форумот и темите пред да дојдеш тука.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.064
Поени од реакции
23.506
Koj se tie dobro poznati pricini? Sto sekogas go izvlekuvas podebeliot kraj na krajot. Vidi da ti dadam eden sovet. Univerzalen e i veruvam ke ti se najdi vo zivotot. Pred da pokusavas da napravis promena prvo analiziraj dali taa promena ke ti ja vlosi momentalnata situacija posto ne sekoja promena e na podobro i ne sekogas mozes da gi popravis greskite i stetite sto taa promena ke gi predizvika. I sega uste ako mi recis deka ne mozes da najdes povrzanost na ovoj muabet so Levica togas neznam sto da ti recam osven toa deka uste mnogu furni leb treba da izedis za da dojdes na vakvi temi i da kazes nesto i toa da drzi voda.
Vasko Eftov ne mi bil biten ni togas koga navodno bese popularen, ne pak sega. Ako vi e interesen, gledaj te go. Nekoj tuka i na Stojance Angelov se palea, pa sigurno ne me interesiralo sto toj ima da kaze vo vrska so bilo sto, osven mozebi za keramidi.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Не знаев дека се снимало ново продолжение на Suspiria. :vozbud:

Ми се свиѓа тоа дека не прават римејк и не е приказната за балерини, туку веројатно покрај окултното, ќе има многу политички интриги и заткулисни трилер моменти.
Исто ми се свиѓа дека ја задржале палетата на бои од оригиналот. Создава некое чувство на немир, на исчекување, има uncanny valley квалитет и не знаеш што се крие зад аголот.
Најмногу од се, ми се свиѓа тоа дека излегле од комфорт зоната, па главниот антагонист не е жена како во оригиналните три филма од серијалот, од кои ја памтам само Mother Suspiriorum. Овојпат лидер на култот е маж. Вештер. Father Covidorum.

Веројатно ќе биде претставен како Татко на Пестиленцијата, Чумата...ама нешто у стил на Omen тројката, каде вештерот се искачува на врвот на светската хиерархија и од таа позиција го гради, го шири култот и сее болест, цензура и смрт.
Едно само не ми се свиѓа, тоа дека го откриваат father Covidorum уште во трејлерот и не го оставаат за финалето, како мистерија, ама веројатно има причина за тоа и ќе биде проминентен лик во филмот, а не скриен. Исто кастингот е невообичаен, оти актерот малку личи на Winnie the Pooh, не е некоја застрашувачка појава, ама сигурно и за тоа има причина.

Концептот, битно, е добар, мене ми падна во око, мислам дека има потенцијал и сум внимателно оптимистичен!

Последно уредено:
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
Кинезите беа за зафрканција можеби до пред 10-15 години али во моментов се индустриско чудовиште од митски пропорции. Да земеме чист пример ( челик) кој е предуслов за каква било масивна индустрија.

1625646407906.png

1625646494021.png

Во 1990 и 1980 целата планета не произведувала заедно колку Кина денес, целата таа масивна тешка индустрја на Советскиот Сојуз, Америка, Јапан и Германија е одвај третина од денешното производство на Кина. Од бројките се добива и впечаток дека од 1990 до денес целиот раст во производство е од нив и дека изградбата на нови железари во остатокот светот сериозно стагнира и кој знае колкав дел од нив имаат и уште долг век на траење. И истите бројки се за се, од челик, до хемикалии, до цемент до алати, електроника. Апсолутно се.

Америка денес ако ти воведе санкции, најголемиот проблем што ќе го имаш е дека нема да можеш да функционираш финансиски. Кина ако ти воведе какви било санкции нема да имаш ништо. 50-60% од полиците ќе ти бидат празни, или ќе имаш пристап само до производи кои се прескапи за твојот стандард.

А и за разлика од пред 10-15 години, и Кинезите почнаа се повеќе да се расфрлаат со својата сила и повеќе не се држат до старото "Ќути и работи". Како што може да се види со Грците и ЕУ/НАТО и доста други примери, да бидеш првиот кој ја одбрал победничката страна има огромни бенефити. За нас ЕУ и НАТО не значат апсолутно ништо, на нас ни треба соработка со економска сила која има и финансии да инвестира кај нас и пазар во кој можеме да извезуваме а притоа да не е оптоварена со историски багаж од регионот и не сака да се меша во политичката ситуација во државата.

Со ЕУ и посебно НАТО ( Америка ) е сосема спротивното, кај нив прва/втора/трета и секоја цел е политичко мешање во државата.

Последно уредено:
Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
Клештите за прекин на струја спремни.
Автоматски споено мислење:

Клештите за прекин на струја спремни.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Појасни малку повеќе.
Мислиш ултранационализмот ќе не спаси од катастрофалнава ситуација во која се наоѓаме ?
Мислам дека отприлика те сфаќам на што мислиш,ама не сум сигурен.
Ние страдаме од ултранационализмот на нашите соседи.Алооо цело време сме нападнати од нивна стрна им пречи нашето име ни менуваат историја,имиња на автопати,училишта,улици и ние сме биле ултранационалисти?Да бевме ултранационалисти ниту рамковен,нит преспански нема да поминеа.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom