Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.981
Кучињата во главно не напаѓаат луѓе
Можеби и ќе поверував на тезава, доколку не бев нападнат од кучиња пред 15 години, за среќа помина еден човек и ги избрка.

За жал таква среќа немаше Кристијан, синот на другарка ми Кими.
Кристијан и брат му требаше да одат во Шведска кај тетка им на почетокот на јули. Вечерта пред да заминат на аеродром беше нападнат од куче. Бегајќи скокна од горниот на долниот дел од кејот на Вардар. При падот ја скрши ногата. Цело лето го помина со гипс на ногата.

Ајде оди и кажи и на Кими дека кучињата треба да бидат оставени на улици, па и другиот син да биде нападнат.

Од некаде мораш да почнеш-ти ги препорачувам Том и Џери.
Јас препорачувам да си го плати пивото што го договоривме уште пред 2 години додека беше во странство. :wink:

N

Nephthys

Гостин
Можеби и ќе поверував на тезава, доколку не бев нападнат од кучиња пред 15 години, за среќа помина еден човек и ги избрка.

За жал таква среќа немаше Кристијан, синот на другарка ми Кими.
Кристијан и брат му требаше да одат во Шведска кај тетка им на почетокот на јули. Вечерта пред да заминат на аеродром беше нападнат од куче. Бегајќи скокна од горниот на долниот дел од кејот на Вардар. При падот ја скрши ногата. Цело лето го помина со гипс на ногата.

Ајде оди и кажи и на Кими дека кучињата треба да бидат оставени на улици, па и другиот син да биде нападнат.
Јас затоа реков дека ВОГЛАВНО не напаѓаат.
Јас не познавам никој кој бил нападнат од куче,а и нападати од кучиња да беа толку чести сите ќе шетаа со скршени ноги,ќе им фалеше дел од уво,нос и ќе беа деформирани од такви напади.
Тоа што постојат неколку случаи не значи дека сите треба да се убијат!

Јас препорачувам да си го плати пивото што го договоривме уште пред 2 години додека беше во странство. :wink:
И деца пијат пиво.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Кастрација е многу поефикасна метода. Бидејќи кастрираните им се конкуренција на некастраните кучиња скитници за прарење и дополнително вилјаат на намалување на нивниот број инако незнам како може да се кастрираат женките :-S тие се поголем проблем:toe:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јас не познавам никој кој бил нападнат од куче,а и нападати од кучиња да беа толку чести сите ќе шетаа со скршени ноги,ќе им фалеше дел од уво,нос и ќе беа деформирани од такви напади.
Епа нема проблем, ќе им направиме прво психолошка евалуација и ќе генерираме психолошки профили, па после ќе одлучуваме кои ќе седат на улица, а кои не.

Али пак ќе сере некој, дискриминација било тоа. :))

?

..........

Гостин

И деца пијат пиво.
Еве ме само во 2009 бев 6 пати нападнат од глутници скитници, бегав се борев со нив , еднаш ми влегов и во кола на еден човек за да спасам глава,
кажи ми како ги замислуваш ти оние кој биле нападнати од кучиња? со скинати раце нозе?
доста е само да го доживееш психолошкиот страв од тие бедни суштества.
имам кажано на темава и пак ке кажам кој сака да ги спаси нека си ги носи дома во спална и нека си ги чува,
на тој начин ке им помогне и нив и ке направи некоја добрина, сите таквите по 40 кучиња соберете по дома и ке биде чисто, волкот сит и овците на број.

N

Nephthys

Гостин
Епа нема проблем, ќе им направиме прво психолошка евалуација и ќе генерираме психолошки профили, па после ќе одлучуваме кои ќе седат на улица, а кои не.
Така и се прави во секоја нормална земја,се врши евалуација за тоа кои кучиња се агресивни и опасни а кои не се и во зависност од тоа се успиваат или се ставаат на листа за вдомување.

имам кажано на темава и пак ке кажам кој сака да ги спаси нека си ги носи дома во спална и нека си ги чува,
на тој начин ке им помогне и нив и ке направи некоја добрина, сите таквите по 40 кучиња соберете по дома и ке биде чисто, волкот сит и овците на број.
гледам и тебе не ти е арно,сакаш и тебе да те земам дома да те чувам?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Се она кое е надвор од системот треба да биде предупредено. Нели градиме општество во кое секој од нас партиципира, во кое треба да постојат правила кон кои треба да се придржуваме. Ќе се даде некоја шанса за рехабилитација и разбирање, кој нема да се согласи или нема да се адаптира, ќе го има по весници или на граница. Во склоп со ова, треба да има поопсежна акција за регистрација, дислоцирање и прочистување на кучињата. Ако нема желба или срце за убивање, нека се дислоцираат во други населби, каде нема да им сметаат на угледните граѓани.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.274
Масакр
Кучиња-скитници задавиле 5 елени и 8 муфлони!
Глутница кучиња-скитници ја прескокнала оградата на Золошката градина во Софија и убила 13 ретки животни, изјавил директорот на ЗОО. Шест кучиња-скитници, кои најверојатно биле гладни и поради големиот студ, растргнале пет елени и осум муфлони. Два елена успеале некако да се спасат, кажал дирекоторот Иван Иванов.
Бугарската престолнина со години наназад е преплавена со кучиња-скитници, а градските официјални лица попрецизно кажуваат дека низ улиците на Софија скитаат околу девет илјади такви кучиња.
Тие додаделе дека во времето на економската криза нивниот број се зглемува постојано.
Јбг, кај има сиромаштија, има и проблем со скитнициве.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Еве ме само во 2009 бев 6 пати нападнат од глутници скитници, бегав се борев со нив , еднаш ми влегов и во кола на еден човек за да спасам глава,
кажи ми како ги замислуваш ти оние кој биле нападнати од кучиња? со скинати раце нозе?
Еве и јас се приклучувам на жртвите од глутница кучиња, балгодарение на мојот "преинтелегентен" дечко кој што ме натера да проаѓам покрај глутница кучиња за да си ја земе колата (пошто за него секогаш мора да има место за паркирање доволно широко за да собере 3 коли во него за да не му се изгребела "јакава марка на кола":tapp: па за да паркира соодветно мора секогаш да паркира 50 метра од локацијата каде што треба да се оди:tapp:иако пред локацијата има многу места за паркирање според него сигурно си е сигурно најважно е колата да остане читава а моите нозе се на второ место на листата на приоритети) и затоа денес ќе си настрадав, среќа што на местото на настанот се појави еден човек што зема стап во раце па ме одбрани иначе да бев препуштена само на дечково ќе настрадав и тоа повеќе од сигурно!

По неговиот памет требало да не се плашам од кучињата:tapp: и мирно да си поминам покрај нив па така и покрај моето инсистирање да не поминам покрај кучињата тој ме натера!

што и го направив и ете што можеше да се случи, да си останам без парче месо од нозеве или рацеве! среќа што се појави човекот па ме одбрани.

Мислам дека ситуацијата во Скопје во однос на скитниците кучиња е повеќе од аларманта! и подитно мора да се исчистат улиците !зошто на жртвите од напади на кучиња скитници во Скопје не им се знае број!,. кучињата го користат секој момент да напаѓаат луѓе и воопшто не претерувам ниту пак преувеличувам кој сака да се увери во тоа слободно нека помине покрај неколку кучиња кој што наводно "мирно" лежат на бетонот.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Патем на пешачки кога чекавме точно пред колата помина росонерка (која што патем на темава пишуваше против успивање на глутниците кучиња и најискрено да возев јас како што бев изнервирана сега росонерка немаше повеќе да биде меѓу живите ама за среќа возеше дечково па ете росонерка остана читава) i guess it was her lucky day......................................................
Знаат тие кои се лоши луѓе и кои да ги нападнат :topka:

Секој ден поминувам покрај кучиња скитници, никогаш никое не ме нападнало. Едноставно си поминувам. Знаат тие кој се плаши, кој бега, кој ги гледа попреку. Не дека некогаш не ми е страв, ако има повеќе ги заобиколувам. Дури и ги хранам некогаш.
Јас сум против тоа да се убиваат со секири, со изгладнување итн. Си има за старите кучиња инекција, која веројатно им е прескапа на институцииве. А за малите кученца секогаш има добри луѓе кои ги вдомуваат.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Едноставно си поминувам. Знаат тие кој се плаши, кој бега, кој ги гледа попреку.
Значи ако некој се плаши од нив или не дај боже, ги погледне попреку, ок е тогаш да напаѓаат? :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Еве ме само во 2009 бев 6 пати нападнат од глутници скитници
Па, кога си ги глеал под око, кој ти е крив?

Цитираното не е од мене.
Научи се да цитираш па постирај.
Не е она крива, постот на Пиповски има додатно
линкче.

Исто како што има и твојот, така да не ја вреѓај неа, кога и ти ја правиш истата грешка.

Немој ти на мене да ми кажуваш што да пишувам.
Издвој навреда во мојот пост или пријави ме бе!
И ако си толку хуман и загрижен за безбедноста на луѓето тогаш ке го прокоментираше постот на другарка ти со "интелегентниот" дечко кој вози "јака кола" и на која неостварена желба и е да ја прегази росонерка.
ај мрш.
Јас ти посочувам дека сите постови на претходнава страна од темата се издеформирани со цитатите, зашто ти со овој пост, кога си го цитирала Тончи, си оставила додатен
дел во него.
Затоа и Пиповски утнал во цитатот, затоа и мојот цитат е утнат, затоа и Филозофка имаше утнато.
Она стиснала на Пиповски, али пошто он те цитирал тебе предтоа, имаше додатен
дел, па испадна дека те цитирала тебе.

Затоа, кога ти си зезнала работа со цитатите, те молам не напаѓај други. :)

А за "газењето", не се секирај, нели гледаш дека веќе е среден тој дел?

Kajgana Shop

На врв Bottom