Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    620

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Значи ако некој се плаши од нив или не дај боже, ги погледне попреку, ок е тогаш да напаѓаат? :)
Куче никогаш не се гледа во очи! Така покажуваш страв и има шанси да те нападне.
Колку и да ти е страв помини мирно и НЕ го погледнувај. Ова барем кај мене успева па не ме напаѓаат големите, дека кај малите улични јас сама идам да ги галам.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Куче никогаш не се гледа во очи! Така покажуваш страв и има шанси да те нападне.
Колку и да ти е страв помини мирно и НЕ го погледнувај. Ова барем кај мене успева па не ме напаѓаат големите, дека кај малите улични јас сама идам да ги галам.
Како тоа има шанси?

Нели кога е кастрирано нема апсолутно никакви шанси? :)

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Како тоа има шанси?

Нели кога е кастрирано нема апсолутно никакви шанси? :)
Никакви?
секогаш има шанса
со кастрирањето им се намалува агресивноста но никогаш во целост.

Гладни, бркани и тепани од секаде, колите, бучавата се доволни фактори за да нападнат.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Никакви?
секогаш има шанса
со кастрирањето им се намалува агресивноста но никогаш во целост.

Гладни, бркани и тепани од секаде, колите, бучавата се доволни фактори за да нападнат.
Стварно не ми е јасно тогаш како ги исмевавте луѓето што се плашат од кучиња, а и моите и муабетите на другите форумџии дека кастрираните кучиња напаѓаат.

Значи целото решение беше "да се направат помалку агресивни"?

Аман еи, теравте 10 луѓе да пишуваат дека напаѓале, мислев убедени сте дека не напаѓаат, а ти си знаела цело време?

Абе ај.

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Сум за успивање на кучињата скитници, да можам сама ќе ги успијам (колку и да звучи тоа сурово).
Браво за кучињата што ќе имаат среќа да ги вдомат, секоја чест за луѓето што се грижат и сакаат животни, јас не сум таква. Ги жалам, ама не ги сакам во близина, уште помалку по дома.
Ако успивањето ме спаси мене, а и сите останати од сите скитници што се с'каат на коли, луѓе, точаци итн. нека го интензивираат. Заради тие проклетии не можам да отидам на автобуска на раат, не можам да поминам позади зграда!

N

Nephthys

Гостин
Мац,не знам кој ти е проблемот.
Никој не вика дека агресивни кучиња треба да се остават на улица и да напаѓаат луѓе.Оние кои се агресивни се успиваат,оние од кои не постои опасност се пуштаат за жал во местата каде што се собрани бидејќи не постои стационар кој ќе се грижи за нив додека не се вдомат.Кастрацијата конкретно кај моите мачки и кај кучката не донесе никакви промени во нивното однесуваже,сите останаа исти послем кастрирањето-стерилизирањето како што беа и пред тоа.
Кастрирањето се врши со првенствена цел да нема непланирано размножување,а веројатно и за да се избегнат борбите помеѓу кучињата околу некоја женка.
Немам јас проблем некој да се плаши од кучиња и да не ги сака,ама имам ако некој само поради тоа што поради неколку агресивни и опасни кучиња кои според мое мислење бара да се убијат и сите останати.

маца_кака,кучиња се гледаат во очи само не треба да им се искезиш како кретен и да им покажеш заби додека не те изнушкаат и запознаат за да не дојдат до забуна дека им претставуваш закана.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Стварно не ми е јасно тогаш како ги исмевавте луѓето што се плашат од кучиња, а и моите и муабетите на другите форумџии дека кастрираните кучиња напаѓаат.

Значи целото решение беше "да се направат помалку агресивни"?

Аман еи, теравте 10 луѓе да пишуваат дека напаѓале, мислев убедени сте дека не напаѓаат, а ти си знаела цело време?

Абе ај.
Никој не рече дека со кастрирање целосно ке им се намали агресивноста. Тоа е нешно невозможно!
Убаво е да се кастрираат за да неможат да се парат, да не им се зголемува бројот.

Напаѓаат не викам дека не. И мене сакале да ме нападнат и ме плашеле ама да сакам да се убијат е безмислено.

Они се на улица по наша вина. Не се они криви што некој идиот ги оставил на улица да гладуваат и да бидат бркани и тепани.

Секогаш ке сум против нивно убивање!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Никој не рече дека со кастрирање целосно ке им се намали агресивноста. Тоа е нешно невозможно!
Убаво е да се кастрираат за да неможат да се парат, да не им се зголемува бројот.

Напаѓаат не викам дека не. И мене сакале да ме нападнат и ме плашеле ама да сакам да се убијат е безмислено.

Они се на улица по наша вина. Не се они криви што некој идиот ги оставил на улица да гладуваат и да бидат бркани и тепани.

Секогаш ке сум против нивно убивање!
Е да бе, а ние сакаме да ги убиеме, садисти сме така?
Ко јас да не сум чувал кучиња...

Али еве, дај изводливо решение, тоа зборам од почетокот на темава. Значи најреално сега е тоа, успивањето, сакале ние или не.
Ризик има, а тој мора да се елиминира.
Дури и 1 дете на настрада во рок од 1 година - пак е многу.

N

Nephthys

Гостин
Тоа јас што напишав не ти е задоволително решение?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Тоа јас што напишав не ти е задоволително решение?
Со твојата теорија има мал проблем, од око ќе се гледа кој е агресивен, а во пракса може сите да бидат.
Како ќе оцениш, според досегашно police record на кучето?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Море, да ги викнеме пак кинезине да градат брана, пак ќе снема кучиња скитници.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Е да бе, а ние сакаме да ги убиеме, садисти сме така?
Ко јас да не сум чувал кучиња...

Али еве, дај изводливо решение, тоа зборам од почетокот на темава. Значи најреално сега е тоа, успивањето, сакале ние или не.
Ризик има, а тој мора да се елиминира.
Дури и 1 дете на настрада во рок од 1 година - пак е многу.
Подобро би ставила инекција за успивање на тие луѓе што ги оставаат на улица отколку на тоа невино куче!

N

Nephthys

Гостин
Со твојата теорија има мал проблем, од око ќе се гледа кој е агресивен, а во пракса може сите да бидат.
Како ќе оцениш, според досегашно police record на кучето?
Ко што оценуваат бе сегде во свет.Си имаат стручњак за евалуација и однесување и он проценува кое куче е за вдомување а кое е за успивање.Има цела методологија врз која се донесува одлука,не мораш баш се да банализираш што ке кажам.Не е тоа квантна наука како што ја замислуваш.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Подобро би ставила инекција за успивање на тие луѓе што ги оставаат на улица отколку на тоа невино куче!
Пак не се фокусираш на ПРОБЛЕМОТ.
Луѓето ќе ги убиеме, после?

Реши го, ама реално и хумано сеа. :)

Ко што оценуваат бе сегде во свет.Си имаат стручњак за евалуација и однесување и он проценува кое куче е за вдомување а кое е за успивање.Има цела методологија врз која се донесува одлука,не мораш баш се да банализираш што ке кажам.Не е тоа квантна наука како што ја замислуваш.
Ако ти гарантираш дека тие "неагресивните" 100% нема да нападнат никогаш НИКОГО, да ставиш твој потпис и ти да одговараш за сите нив, ќе ти верувам на муабетот.
Вака, форумски, секој може да дава теории извадени од никаде. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom