N
Nephthys
Гостин
Сега видов за цитатот,во право си.
Куче никогаш не се гледа во очи! Така покажуваш страв и има шанси да те нападне.Значи ако некој се плаши од нив или не дај боже, ги погледне попреку, ок е тогаш да напаѓаат?![]()
Како тоа има шанси?Куче никогаш не се гледа во очи! Така покажуваш страв и има шанси да те нападне.
Колку и да ти е страв помини мирно и НЕ го погледнувај. Ова барем кај мене успева па не ме напаѓаат големите, дека кај малите улични јас сама идам да ги галам.
Никакви?Како тоа има шанси?
Нели кога е кастрирано нема апсолутно никакви шанси?![]()
Стварно не ми е јасно тогаш како ги исмевавте луѓето што се плашат од кучиња, а и моите и муабетите на другите форумџии дека кастрираните кучиња напаѓаат.Никакви?
секогаш има шанса
со кастрирањето им се намалува агресивноста но никогаш во целост.
Гладни, бркани и тепани од секаде, колите, бучавата се доволни фактори за да нападнат.
Никој не рече дека со кастрирање целосно ке им се намали агресивноста. Тоа е нешно невозможно!Стварно не ми е јасно тогаш како ги исмевавте луѓето што се плашат од кучиња, а и моите и муабетите на другите форумџии дека кастрираните кучиња напаѓаат.
Значи целото решение беше "да се направат помалку агресивни"?
Аман еи, теравте 10 луѓе да пишуваат дека напаѓале, мислев убедени сте дека не напаѓаат, а ти си знаела цело време?
Абе ај.
Е да бе, а ние сакаме да ги убиеме, садисти сме така?Никој не рече дека со кастрирање целосно ке им се намали агресивноста. Тоа е нешно невозможно!
Убаво е да се кастрираат за да неможат да се парат, да не им се зголемува бројот.
Напаѓаат не викам дека не. И мене сакале да ме нападнат и ме плашеле ама да сакам да се убијат е безмислено.
Они се на улица по наша вина. Не се они криви што некој идиот ги оставил на улица да гладуваат и да бидат бркани и тепани.
Секогаш ке сум против нивно убивање!
Со твојата теорија има мал проблем, од око ќе се гледа кој е агресивен, а во пракса може сите да бидат.Тоа јас што напишав не ти е задоволително решение?
Подобро би ставила инекција за успивање на тие луѓе што ги оставаат на улица отколку на тоа невино куче!Е да бе, а ние сакаме да ги убиеме, садисти сме така?
Ко јас да не сум чувал кучиња...
Али еве, дај изводливо решение, тоа зборам од почетокот на темава. Значи најреално сега е тоа, успивањето, сакале ние или не.
Ризик има, а тој мора да се елиминира.
Дури и 1 дете на настрада во рок од 1 година - пак е многу.
Ко што оценуваат бе сегде во свет.Си имаат стручњак за евалуација и однесување и он проценува кое куче е за вдомување а кое е за успивање.Има цела методологија врз која се донесува одлука,не мораш баш се да банализираш што ке кажам.Не е тоа квантна наука како што ја замислуваш.Со твојата теорија има мал проблем, од око ќе се гледа кој е агресивен, а во пракса може сите да бидат.
Како ќе оцениш, според досегашно police record на кучето?
Пак не се фокусираш на ПРОБЛЕМОТ.Подобро би ставила инекција за успивање на тие луѓе што ги оставаат на улица отколку на тоа невино куче!
Ако ти гарантираш дека тие "неагресивните" 100% нема да нападнат никогаш НИКОГО, да ставиш твој потпис и ти да одговараш за сите нив, ќе ти верувам на муабетот.Ко што оценуваат бе сегде во свет.Си имаат стручњак за евалуација и однесување и он проценува кое куче е за вдомување а кое е за успивање.Има цела методологија врз која се донесува одлука,не мораш баш се да банализираш што ке кажам.Не е тоа квантна наука како што ја замислуваш.