Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.074
Е да скапи се инекциите бавна и тешка смрт е најдобро решение.
И јас можам да глумам големиот хуман член на форумов, но таа е реалноста.
Сте запнале да ги пуштат.. што менува тоа, кога во билокое сценарио умираат?

И преку љубовниот мускул од хуманост. Однеси ги сите и чувај ги дома па тогаш пиши овде.
И јас можам да бидам саркастичен, скапи се инекциите, убијте ги со секира, кој го интересира?
Битно ги бранеме.

:tapp::tapp:

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
И јас можам да глумам големиот хуман член на форумов, но таа е реалноста.
Сте запнале да ги пуштат.. што менува тоа, кога во билокое сценарио умираат?

И преку љубовниот мускул од хуманост. Однеси ги сите и чувај ги дома па тогаш пиши овде.
И јас можам да бидам саркастичен, скапи се инекциите, убијте ги со секира, кој го интересира?
Битно ги бранеме.

:tapp::tapp:
Јас чувам такви затоа имам право да зборам за овој проблем така да на мене неможеш мене да ми мрчиш кога не си запознаен со ситуацијата.На други можеш,кои беа толку против тоа за на крај да си чуваат расни кучиња,ќе се препознаат самите.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Видете за да постои некој кoмпромис ќе се согласиме со следново.
Нека има еден период од неколку недели каде ќе одат патроли низ град и ќе ги убиваат сите кучиња кои ќе им се појават на видик.
Тоа нека трае месец, два месеца, секој ден, било кое куче кое ќе е без газда од сите делови на Скопје да биде усмртено.
После тоа, откога ќе нема веќе бездомни кучиња или кучиња пуштени да се шетаат туку така, да се почне со систем на регистрација на сите кучиња.
Кој има куче да мора да го пријави. Кој има окучена кучка да ја пријави. Кој не би го строил тоа да има казни.
Да постои евиденција кој поседува куче.
Но прво, пред да се направи сето тоа, секое бездомно куче да биде усмртено за да не прави проблеми.
Се согласувате ли со ова љубители на животни?
Да се направи еден рестарт и да се почне од почеток?
Значи секој кој знае некое бездомно куче да го пријави и истото да биде или остстрането или усмртено.
Мислам дека е фер.

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Не, јас ќе се залагам оние кои ги плаќаме за тоа(шинтерите) да го направат тоа наместо мене.
Убава работа секој да си ја зема правдата во свои раце.
Јас очекувам од градот, од државата да ги отстрани сите кучиња од населените места.
Што ќе прави со нив, воопшто не ме интересира.
Зошто шинтери за таа работа си Ти роден, ако сакаш смрт подари им ја ти, Ти одлучи за нивниот живот или смрт.Бидејќи знам дека нема да се реши проблемот како што сакаш ти предлагам да си ја решиш својата лична фрустрација. ако пак се обидеш да ја земеш правдата во свои раце искрено се надевам дека ќе одговараш за злоделото

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Нека има еден период од неколку недели каде ќе одат патроли низ град и ќе ги собираат сите кучиња кои ќе им се појават на видик и ке ги носат во пансиони за истите.
После тоа, откога ќе нема веќе бездомни кучиња или кучиња пуштени да се шетаат туку така, да се почне со систем на регистрација на сите кучиња.
Кој има куче да мора да го пријави. Кој има окучена кучка да ја пријави. Кој не би го строил тоа да има казни.
Но прво, пред да се направи сето тоа, секое бездомно куче да биде оставено во пансион за да не прави проблеми.
Мислам дека е фер.
:nesvest::tapp:

И ај сеа што пиша прочитај едно 100 пати ???

Ова нема шанса да се случи,пошо не се сите ко тебе,лечат свои фрустрации тука,што ако некој нема срце да го направи тоа,да убие куче,треба да лежи затвор ли ??

Читај си го постот преправен,се надевам ке се сложиш и сите ке бидеме задоволни од тоа,ем ке нема жртви,ем ке нема бездомни кучиња како шетаат низ улициве.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
:nesvest::tapp:

И ај сеа што пиша прочитај едно 100 пати ???

Ова нема шанса да се случи,пошо не се сите ко тебе,лечат свои фрустрации тука,што ако некој нема срце да го направи тоа,да убие куче,треба да лежи затвор ли ??

Читај си го постот преправен,се надевам ке се сложиш и сите ке бидеме задоволни од тоа,ем ке нема жртви,ем ке нема бездомни кучиња како шетаат низ улициве.
А нели е подобро наместо кучешки "пансиони" за да се згрижуваат кучиња скитници кои здивуваат и касаат минувачи по улиците, тоа бесцелно трошење пари за нивното хранење, да се намени за згрижување на Homo sapiens бездомниците кои ги има многу и кои дневно јадат храна колку едно куче :toe:

S

Stefi070

Гостин
Нека има еден период од неколку недели каде ќе одат патроли низ град и ќе ги убиваат сите кучиња кои ќе им се појават на видик.
Тоа нека трае месец, два месеца, секој ден, било кое куче кое ќе е без газда од сите делови на Скопје да биде усмртено.
Но прво, пред да се направи сето тоа, секое бездомно куче да биде усмртено за да не прави проблеми.
Значи секој кој знае некое бездомно куче да го пријави и истото да биде или остстрането или усмртено.
Мислам дека е фер.

so zboras be? :uvo:

P

PewDiePie

Гостин
Ма нека ги скинат џукелите! Колку имаат патено мои другари од такви побеснети пси,а дури и јас сум бил во непријатна ситуација да ме лае џукела и да ми се приближи да ме касне, од чиста мира! Се треба да се убие тоа!!

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
nejkam da se uspivat tuku sakam da se zgrizuvat zatoa sto samo kaj nas gi ima ovie gluposti vo drugite zemji se zgrizuvaat ku4injata

Член од
21 декември 2008
Мислења
550
Поени од реакции
22
јас сум против успивање!! Едни мои роднини згрижија куче и го чуваат веќе 9 години

Lady Gaga*

«3 Him!
Член од
4 јануари 2010
Мислења
293
Поени од реакции
19
Не се криви они .. не сакам да се успијат греотка се :(

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од