Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Филозофке, јас не ти ги превртувам зборовите. Со сликите што ги постави сакаш да ги претставиш кучињата како ѕверови, што апсолутно не е точно. Луѓето се ѕверови, кучињата а и останатите животни се секогаш само невини жртви.
За 99,99 % од случаите на напад од куче во позадина имаш човечки фактор, дали директно или индиректно не е битно, битно човекот е виновен не кучето. За случај на природно побеснето куче и за ни ништо да нападне, па дури и да изгриза, во Македонија јас немам слушнато а ако имаш ти таков доказ повели приложи. По нашите весници секогаш имаш “филувани“ вести со бомбастични наслови, не ми цитирај наши весници.

Кучињата скитници треба да се приберат од улица, да се вакцинираат, стерилизираат и ако во меѓувреме не им се обезбеди дом да се пуштат повторно и да си го живеат својот кучешки тежок живот.
Ако имате можност помогнете на некое кученце, ако не не-повикувајте на радикални решенија како што е масовно успивање на сите кучиња скитници.

• Ми се допаѓа
Reactions: VeS

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Епа тоа е поентата, членот погоре осетил како е куче скитник да нападне во случај член на неговата фамилија, доколку осетат и членовите кои се против успивањето на уличните кучиња ќе видиме дали на темава ќе ги бранат нивните ставови како и до сега, инаку сум да не се успиваат ако имаат доволна финансиска моќ да ги чуваат ама во никој случај да ги вратат повторно на улиците.
Е точно на ова мислев, дека додека не осетат сите на сопствена кожа како е да бидат изгризани од улично куче нема да разберат, епа да даде Господ да бидат изгризани сите што се за кучињата да бидат на улица.

Филозофке, јас не ти ги превртувам зборовите. Со сликите што ги постави сакаш да ги претставиш кучињата како ѕверови, што апсолутно не е точно. Луѓето се ѕверови, кучињата а и останатите животни се секогаш само невини жртви.
За 99,99 % од случаите на напад од куче во позадина имаш човечки фактор, дали директно или индиректно не е битно, битно човекот е виновен не кучето. За случај на природно побеснето куче и за ни ништо да нападне, па дури и да изгриза, во Македонија јас немам слушнато а ако имаш ти таков доказ повели приложи. По нашите весници секогаш имаш “филувани“ вести со бомбастични наслови, не ми цитирај наши весници.

Кучињата скитници треба да се приберат од улица, да се вакцинираат, стерилизираат и ако во меѓувреме не им се обезбеди дом да се пуштат повторно и да си го живеат својот кучешки тежок живот.
Ако имате можност помогнете на некое кученце, ако не не-повикувајте на радикални решенија како што е масовно успивање на сите кучиња скитници.
Вони варас ако сакаш да расправаме кој е звер дали луѓето или животните можеш да отвориш тема во Филозофија ок?

Ако ми се обраќаш лично мене дојди кај мене на профил ок?

VoniVaraS

Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Е точно на ова мислев, дека додека не осетат сите на сопствена кожа како е да бидат изгризани од улично куче нема да разберат, епа да даде Господ да бидат изгризани сите што се за кучињата да бидат на улица.
Нидно куче не се раѓа агресивно и со омраза кон луѓето.
Сите тие што кучиња што “нападнале“ или биле предизвикани од нападнатиот или од предходни трауми што ги доживеале од луѓе како вас станале такви агресивни.
Јас не ти посакувам да бидеш нападната од куче, еве тебе нека те нападне манијак. Може така?:toe:
Ако малку од малку се заинтересирате за кучињата и пробате да ги сватите, многу лесно ќе знаете да се справите со сите кучиња читајќи го нивнот “говор“ на тело. И ќе немате повеќе проблем.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Нидно куче не се раѓа агресивно и со омраза кон луѓето.
Сите тие што кучиња што “нападнале“ или биле предизвикани од нападнатиот или од предходни трауми што ги доживеале од луѓе како вас станале такви агресивни.
Јас не ти посакувам да бидеш нападната од куче, еве тебе нека те нападне манијак. Може така?:toe:
Ако малку од малку се заинтересирате за кучињата и пробате да ги сватите, многу лесно ќе знаете да се справите со сите кучиња читајќи го нивнот “говор“ на тело. И ќе немате повеќе проблем.
Е ај нека ме нападне манијак ама куче нека не ме нападне лол:pos2::pos2:
може така?

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395

ѓ
Вони варас ако сакаш да расправаме кој е звер дали луѓето или животните можеш да отвориш тема во Филозофија ок?

А вие сите овде што деноноќно го преплавувате форумов и убедувате колку кучињате се опасни, сите сте испокасани? Сите вие као демек сте осетиле на своја кожа? Ма дајте.... Се ова ви е фарса... И самите вие сте свесни дека кучињата не претставуваат никаква опасност, ја гарантирам дека сите вие што толку многу сте против кучињата секој ден минувате покрај група на кучиња и гарантирам дека не ве напаѓаат..Али ај битно е тука по форумите да се збори... Кучињава напаѓале, биле агресивни, од 2000 заловени 1300 се успиени... мислам која е логиката .... Ако до сега во Скопје имало 1300 агресивни кучиња кои напаѓаат па тоа требало цело Скопје масакар да го направат.... Чудно ја не слушнав ниту за еден случај:toe:

S

Stefi070

Гостин

so zboras mori ? so zboras? dosega so 1000000000 kucinja sum bila vo kontakt nitu edno ne me kasnalo i toa site ulicni, pa ke ne napadnele. OJ LEGNISI !!!

NIKOGAS APSOLUTNO NIKOGAS LUCE NE BI NAPADNALO COVEK AKO NE BILO ISPROVOCIRANO. I TI ISTOTO BI GO NAPRAVILA AKO NEKOJ TE MALTRETIRA , TIE SAMO SE BRANAT I NISTO POVEKE. NE ZNAM KAKO NIE STO GI SAKAME KUCINJATA I CEL ZIVOT SME SO NIV NITU EDNAS NE NE NAPADNALE?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
може така?
:nesvest::tapp:
*уметни дегенерирана фаца
Скраја да е, било кое од тие двете да те нападнат... Како и да е, ако одиме по таа аналогија, бидејќи постојат агресивни луѓе, постојат манијаци, педофили, деликвенти, па ајде да ги истребиме... Треба да се вметнат санкции кои ќе ги заштитуваат животните. Само тогаш ќе ви се крене свеста за животните, мајке ми. Ајт поздрав.

VoniVaraS

Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
може така?
Прво со сликите многу ме изнервира сеа на крај успеа да ме насмееш. :) Браво права филозовка си.

Ако имаш такви скриени фантазии (со манијак) многу е поверојато тоа да ти се случи отколку да те нападне куче. Само мисли позитивно и ќе ти се оствари желбата. :smir:

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940

Чедо божјо ова што го збориш не ти личи ни на годините ни на никот што го имаш.Господ ќе ти прости(мада не верувам):smir:

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Прво со сликите многу ме изнервира сеа на крај успеа да ме насмееш. :) Браво права филозовка си.

Ако имаш такви скриени фантазии (со манијак) многу е поверојато тоа да ти се случи отколку да те нападне куче. Само мисли позитивно и ќе ти се оствари желбата. :smir:
Големо детее
ти направи споредба на манијаците со разбеснетите кучиња шо хараат по улициве не јас, ај манијаците ги санкционираат ама кучињава слободно хараат по улиците.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Нормален човек вака не збори. Поточно ова не се зборови, ова се клетви во кои и Господ го спомнуваш.

Засрами се филозофке!!! Срамота...

Кучињата се домашни миленици и нивното место е во дом или пак стационар како што почнаа да ги сместуваат.
Ама џабе е се. Зошто нашава власт да вложува во проширување на стационар и во храна за кучиња скитници, кога нема никаква добивка од нив? Да гласаа на избори кучињата до сеа и хотел ќе им изградеа. А вака ги убиваат незаконито (за кој потоа никој нема да одговара, кога нашава држава е како монархија) и со тие пари ќе си купат автомобили и станови.
100 пати кажав проблемов можеше да се реши на многу културен и безболен начин, ама џабе е се кога толку луѓе се бесчуствителни и имаме убиец градоначалник. Ако има бар малку судска власт, дај боже да го сместат онаму каде што заслужува. Дава наредби за убиства на илјадници живи суштества. Ама кај нас законот функционира само кога тоа е во корист на власта.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Разберете дека не се сите улични кучиња агресивни!Мал дел од нив можат да нападнат,е тие агресивните и јас би сакал да бидат успиени(пошто неможе да се средат),ама кажи ми зашто и мирните кучиња?Ајде дајте ми една причина зашто и другите кои се плашат од луѓето!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Како не разбирате дека со тоа што сакате кучињата да бидат на улица и да се собираат во глутници како волци и да напаѓаат невини деца и старци и случајни минувачи, со тоа им штетите и на разбеснетите кучиња и на луѓето.
Нигде во ЕУ нема кучиња на улица сфатете веќе еднаш!
на кучињата не им е местото на улица.
Никој не сака да бидат кучињата убиени и никој не е убиец, само нека ги згрижат и тргнат од улица, за нивно и наше добро.
Читам читам и не можам да се изначудам... Прво викаш кучињата се крајна опасност, тие маршираат како жути мрави и касапат се` пред себе, па после викаш никој дека не сака да ги убие само треба да се вдомат.. Па после вметнуваш слики со некои повреди здобиени од напад на куче. Инаку за болдираново.... тие европски земји веќе го имаат решено проблемот со скитниците и замисли тоа како... со вдомување. Значи не треба да изиграва сеа Коце трајанов како Раз А Гул од Batman begins, да го срози до земја Готам Сити за да го „победи“ злото. Има алтернативно решение, недостасува само доволно човекова памет и рационалност.

.:TINA:.PINK

.:oksimoronka:.
Член од
17 август 2008
Мислења
354
Поени од реакции
16
DEFINITIVNO SUM PROTIV UBIVANJE NA KUCINJATA SKITNICI, TAKANARECENO USPIVANJE.. Sekoe kuce se rodilo so pravo na zivot, taka da ako toa mu preci na opstesvoto so toa sto e skitnik, opstestvoto treba da pronajde resenie, so koe nema da bide zagrozeno kuceto, a ke bide resen problemot..moj predlog e da gi zemat kucinjata i da gi podaruvaat, ili da gi steriliziraat..ili nesto slicno..ama da gi ubivaat, pa i tie se zivi bre luge, i tie se raduvaat na zivotot..

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Абе уште малку и Хичкок можете да го замените со филмовите кои ги правите.

Новиот блокбастер од продукцијата на Филозофка “The Dogs“.

:kajg:

Kajgana Shop

На врв Bottom