Тоа не е можно. Ако ги потаманат сите кучиња во Скопје, на неколку месеци ќе се окотат и тој број ќе се поврати. Затоа оваа мерка се користи само ако се појави опасност од некоја зараза.Да бидам искрена ич не ме интересира какво е решението, нека си ја заработат платата и нека смислат еднаш. Дали ќе одберат хуман начин, дали нехуман воопшто не ме интересира, важно нека ги тргнат од улица.
Малце ќе забегам од темава,сите кажуваа дека биле питови,а стварно незнам како може едно дете или жена да процени дека биле питови,ако збориме за истата случка...скитници беа,или питови ?Пред некој ден во населба Аеродром улични кучиња нападнаа две мали девојчиња кој се враќаа од училиште.И неколку луѓе што бевме во близина се стрчавме да ги спасиме.Е послем девојчињата беа толку исплашени што не им текнуваше ни каде треба да одат ни каде живеат.
Иначе кучињата сега се здивени бидејќи им е сезона за парење.Кога ќе видите чопор кучиња или неодете од таму или заобиколете ги од далеку.
А проблемот не е само од скитниците кучиња,туку и кучињата со сопственици прават проблеми.Мене неколку пати ме нападнале кога сум бил на Водно и еднаш ме нападнало куче што го шетаа врзано.
ПС: А што да кажат кутрите Роми![]()
Драга кајгана дали е ова почеток на нешто прекрасно ?Драга Кајгана,
Конечно се согласувам со dobro poznat на барем една тема.
Се извинувам, ама морав вака да го почнам мојот пост тука. За ова има малку поголема тема на која се искршени еден куп копја меѓу форумџии.
Од анима мунди на ФБ ми направија фото-монтажа демек јас сум убиец на животни, дека јас работам за најголемиот убиец на животни на светот. Сето тоа само затоа што ми најдоа фотографија како седам во штабот на актуелниот скопски градоначалник за претходните избори, и затоа што истиот тој градоначалник прв се нафати да го решава проблемот со кучињата скитници во Скопје.
И да не должам многу. Убивање на кучињата скитници, и КАСТРАЦИЈА НА ЕДНОСЕЗОНСКИТЕ ЧУВАЧИ НА МИЛЕНИЦИ. Мерките се малку повеќе шеријатски, ама со овој народ не можеш поинаку да се разбереш.
И сељаци.Драга кајгана дали е ова почеток на нешто прекрасно ?Извини но ме расплака од среќа,прво цитро сега тонџи се согласува со мене
А да не не ти монтирале слика а ? Абе и да си убиец на „ мили“ животинки чудо големо, коце треба орден да ти даде и дај ургирај таму нека се исчисти градов и од кучиња скитници и педери од анима мунди.
ХахаДрага кајгана дали е ова почеток на нешто прекрасно ?Извини но ме расплака од среќа,прво цитро сега тонџи се согласува со мене
А да не не ти монтирале слика а ? Абе и да си убиец на „ мили“ животинки чудо големо, коце треба орден да ти даде и дај ургирај таму нека се исчисти градов и од кучиња скитници и педери од анима мунди.
Во право си. На пример не се сите улични кучиња агресивни, има и мирни. Кај мене во град имало одсекогаш улични кучиња ама не беа многу на број и горе-долу бидејќи секој ден ги гледаш ги знаеш кој се и кое куче лае, кое е мирно, кое е плашливо, арно ама, летоска, како што веќе кажав, депортираја нови агресивни до бесвест кучиња и сега цел град врие од кучиња, по цело време лаат без потреба и само напаѓаат луѓе и тоа ненадејно и одпозади додека не ги гледаш.на времето ке кажеа на радио на таа и таа дата од толку и толку ( во касни доцни часови од ноќта) ке се врши одстрел на кучиња скитници. кој си има куче нека си го прибери.
толку.
ке дојдеја ловџиите и ке ги изретчеја, па една година рајат и така до следниот отстрел.
вака иди нит ме љубиш , нит ме другом дајеш.
и јас имам куче и тоа џукела ама стварно што се накотија многу се накотија. не велам сите да се изретчат пошто тоа не е можно, ама да се држи нивниот број на некоја прифатлива бројка.
сега стварно жално е и тие се душички и не се ништо криви, ама сепак кој ке ја преземи одговорносота ако искасаат до смрт некој или така нешто. треба некој баланас да има.
друго е куче кое е домашно и кое знае некој ред, а друго е куче скитник кое се води од инститкт а нема страв од луѓе.
Колку деца имаш ако не е тајна?Во право си. На пример не се сите улични кучиња агресивни, има и мирни. Кај мене во град имало одсекогаш улични кучиња ама не беа многу на број и горе-долу бидејќи секој ден ги гледаш ги знаеш кој се и кое куче лае, кое е мирно, кое е плашливо, арно ама, летоска, како што веќе кажав, депортираја нови агресивни до бесвест кучиња и сега цел град врие од кучиња, по цело време лаат без потреба и само напаѓаат луѓе и тоа ненадејно и одпозади додека не ги гледаш.
Значи никој не инсистира да бидат убиени, нека ги сместат во некоја установа, не е проблем, само да се тргнат од улица. Еве јас и да се снајдам и да избегнам куче ама по тие улиците се движат и деца. Е што сега, да ги затвориме децава дома?
Таква раса другар не постои,улична раса ? втф ?Колку деца имаш ако не е тајна?
Кастрација и вакцинација... Институции за задомување на скитници... Инспекции за тие што чуваат чопори во неадекватни услови.. Кривично гонење на организаторите на борби со кучиња.. Хумана чистка (заспивање) на агресивни улични раси...
Е тоа на мое дете нека се случи едно куче живо нема да оставам. И нека дојде некој кучкар да ми кажува за заштита на животните цревата ќе му ги извадам и него. Одете во Тафталиџе кај Веро да видите таму што е скитнички кучиња. Има преку 20 со гаранција.Пред некој ден во населба Аеродром улични кучиња нападнаа две мали девојчиња кој се враќаа од училиште.И неколку луѓе што бевме во близина се стрчавме да ги спасиме.Е послем девојчињата беа толку исплашени што не им текнуваше ни каде треба да одат ни каде живеат.
Иначе кучињата сега се здивени бидејќи им е сезона за парење.Кога ќе видите чопор кучиња или неодете од таму или заобиколете ги од далеку.
А проблемот не е само од скитниците кучиња,туку и кучињата со сопственици прават проблеми.Мене неколку пати ме нападнале кога сум бил на Водно и еднаш ме нападнало куче што го шетаа врзано.
ПС: А што да кажат кутрите Роми![]()
Мислев на сите агресивни улични кучиња, без разлика дали е питбул или загар или коктелТаква раса другар не постои,улична раса ? втф ?