Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    619

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
се прашувам само каде ли се сега оние „заштитници на животни“. и после постов сигурно некој од нив ке ми реплицира и ке ми рече дека ова се само некои случаеви па како тоа повеќе биле малтретирани улицарите од луѓето и слично.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Ти многу параноичени си бил,може треба да одиш на бајачка малце да ти забае против уроци и уплав :)
Па мора некако да се врати на глупите примери како луѓе се напаѓани од кучиња и тука следува некој одговор у стилот на Kill them with fire.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=315118555211056&id=166688476720732
Дај бе некој нека ги прочита бисериве жити се,ова ти се вига гомна јадење до бскрај.
Па гомнојадци,нели таа анима мунди добива пари од европски фондови што не напраат тие лигавите еден стационар ? Ама не најди лигли и лигуши кој што мислат дека е ин да се сакаат кочки и мачки и продавај им гомна , па да видиш чудо ги купуваат и ги јадат бе.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
И мене ми е страв да шетам по улица. Пример кога идам на плоштад цигани од сите страни скокаат по мобилни и пари. Брцаат во џебови, те буткаат, те плукаат. Недај боже па да си девојче. Исто и накај Чаир кога шетам некако не ми е пријатно пошо имало ситуации без да се рчкаш да дојдат и да те спукаат. Ама сепак тоа не е проблем нели, толеранција мора да се има. Проблем се кучињата, затоа што се е средено во државава сите плата зимаат, вработеност пука, безбедност на највисоко ниво, криминал и насилство никакво, ама затоа дајте некако кучињата да ги средиме што може побрзо. Мене ми се гади од вакви глупости испишани во пост како твојот. Затоа што ако више пишуваш нешто можеш да дадеш некоја идеа како да се реши проблемот а не само да наредиш глупости.
Ти се читаш што пишуваш, циган тебе ќе те изеде и беснило ќе добиеш, јеее рајт.
Тебе ако ти се гади од мојот пост-гади се пошто и мене ми се гади од твојот, со циган ќе се разбереш со куче разбеснато не.

Ја нема зашто да давам идеи за кучиња, што се однесуе до мене може и да се утепаа и ич не ми е гајле... и ајде сега скокни во одбрана дека не треба да се убијат... не ме цитирај, глупости пишуваш не сакам да те читам.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Што ќе цитирам, поголеми глупости не се напишани во пост. Темава не гласи смрт за кучињата па да тресеш глупости тука. Сместена е во тема Животни и ако немаш нешто паметно да пишеш ова бисериве задржи си ги за тебе.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=315118555211056&id=166688476720732
Дај бе некој нека ги прочита бисериве жити се,ова ти се вига гомна јадење до бскрај
Батали ајде, подобро откажи се од темава... се надевам дека г-динот од погоре ќе ги собере кучињата во знак на заштита и ќе ги смести во својот двор зошто толку многу се грижи за нив, еве му уште една идеја.
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 02:53 ---
Што ќе цитирам, поголеми глупости не се напишани во пост. Темава не гласи смрт за кучињата па да тресеш глупости тука. Сместена е во тема Животни и ако немаш нешто паметно да пишеш ова бисериве задржи си ги за тебе.
Згрижи ги бе, не мора да се убијат, само да ги нема по улица.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Батали ајде, подобро откажи се од темава... се надевам дека г-динот од погоре ќе ги собере кучињата во знак на заштита и ќе ги смести во својот двор зошто толку многу се грижи за нив, еве му уште една идеја.
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 02:53 ---

Згрижи ги бе, не мора да се убијат, само да ги нема по улица.
Ај важи ама ти одмори од темава може?

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Со задоволство :)

Извини за циганите што те исплукале... :facepalm:
Фала. Не се секирај не си ти крива за циганите, чим се разбираш со нив ваљда ќе ги вдомиш, како што јак ќе ги вдомам кучињата па сите среќни и радосни.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
не знам како тебе не те каснало,ама мене од чист мир ни провоцирано ни ништо додека си одев по улица во Карпош 4. Ниту видов куче ниту пак лаеше едноставно осетив како нешто ме трга за нога и кога се свртив ми ја пушти ногата ама веќе беше касно пошто имав два заби закачени преку тренерки.
Мене ова да ми се случи, срцев удар ќе добијам, најискрено. И толку години не се најде решение за кучињава, не ми е јасно. Па и мачки колку има, тоа е страшна работа. Си идам накај дома и пред зграда кога изрипаа од контејнер неможев да се соберам цела вечер од стрес. Нозете ми се пресекоа. Луѓе минеа и се умреа од смеа на мојата хистерична реакција, прво тргнав да бегам, па застанав кога видов дека се мачки, потоа сочно пцуев и на крај бледа си влегов во зграда, 1:0 за нив.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
Драга Кајгана,

Конечно се согласувам со dobro poznat на барем една тема.

Се извинувам, ама морав вака да го почнам мојот пост тука. За ова има малку поголема тема на која се искршени еден куп копја меѓу форумџии.

Од анима мунди на ФБ ми направија фото-монтажа демек јас сум убиец на животни, дека јас работам за најголемиот убиец на животни на светот. Сето тоа само затоа што ми најдоа фотографија како седам во штабот на актуелниот скопски градоначалник за претходните избори, и затоа што истиот тој градоначалник прв се нафати да го решава проблемот со кучињата скитници во Скопје.

И да не должам многу. Убивање на кучињата скитници, и КАСТРАЦИЈА НА ЕДНОСЕЗОНСКИТЕ ЧУВАЧИ НА МИЛЕНИЦИ. Мерките се малку повеќе шеријатски, ама со овој народ не можеш поинаку да се разбереш.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Мене ова да ми се случи, срцев удар ќе добијам, најискрено. И толку години не се најде решение за кучињава, не ми е јасно. Па и мачки колку има, тоа е страшна работа. Си идам накај дома и пред зграда кога изрипаа од контејнер неможев да се соберам цела вечер од стрес. Нозете ми се пресекоа. Луѓе минеа и се умреа од смеа на мојата хистерична реакција, прво тргнав да бегам, па застанав кога видов дека се мачки, потоа сочно пцуев и на крај бледа си влегов во зграда, 1:0 за нив.
Мачки и се добра работа, бидејќи се намалува бројот на змиите и глувците тие се барем корисни за нешто, за разлика од кучињата кои ама за ништо не ги бива.
Во секоја нормална земја тие што се каснати треба да го тужат градот Скопје бидејќи на некој му е загрозено правото на слободно движење и неговиот живот, само со тужби ќе може да се справат со овој проблем инаку на добра волја ништо не правиме.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во секоја нормална земја тие што се каснати треба да го тужат градот Скопје бидејќи на некој му е загрозено правото на слободно движење и неговиот живот, само со тужби ќе може да се справат со овој проблем инаку на добра волја ништо не правиме.
Е за ова си целосно во право. Кога ќе платат оштета нема толку лежерно да ја сфаќаат сериозноста на оваа работа.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
И толку години не се најде решение за кучињава, не ми е јасно....и на крај бледа си влегов во зграда, 1:0 за нив.
А какво „ решение “ е можно да се најде? Кучињата и мачките живеат во близина Човечкиот род уште од предисторијата и се хранат со нашите одпадоци. Нивниот број е ограничен со расположивата храна односно со количеството на одпадоци. Ако се обидеме да ги потаманиме, тие брзо ќе се размножат и ќе го достинат бројот кој е можен според расположивата храна. Затоа сметам дека ова решение кое сега се практикува, со вакцинација на кучињата и повремени ветеринарни прегледи е најповолно.
Инаку за индивидуална заштита практикувам носење на чадор. Пред стотина години, секој господин носел стап, за да се потпира и да ги заплаши кучињата. Бидејќи сега тоа не се практикува, често носам чадор. Друга можност е, ако кучињата се обидат да ве нападна, да им се покаже доза на агресивност, да не се бега туку да им се симулира контранапад. Кучињата, иако се само животни, знаат дека ние сме помоќни од нив и обично се повлекуваат.
Твојата случка со мачките е навистина интересна. Еве еден случај што мене ми се случи: Одам низ населба Козле и одеднаш залаја едно куче од еден двор. На тоа леење, почна да лајат сите кучиња од другите дворови. На ова силно лаење и завивање почнаа сопствениците на куќите да ѕиркаат низ прозорците кој оди... И така јас, испратен со погледите на сопствениците и кучешко завивање се шетав низ Козле.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А какво „ решение “ е можно да се најде?
Да бидам искрена ич не ме интересира какво е решението, нека си ја заработат платата и нека смислат еднаш. Дали ќе одберат хуман начин, дали нехуман воопшто не ме интересира, важно нека ги тргнат од улица.

Kajgana Shop

На врв Bottom