јас имам куче и лично и мене ми пречи кога ќе зајде од лаење некогаш. ама секогаш има една иста причина за тоа зајдување, а тоа се улични кучиња. и не е само моето, кога ќе поминат уличните, почнува да урла секое куче во улицата не затоа што е лошо воспитано или е бесно или не знам какви глупости, туку едноставно тоа е нивниот природен нагон - си ја бранат територијата. инаку кај мене во улица секоја трета куќа има куче ама ниту едно не е онакво како што е опишано во првиот пост - да лае по цел ден и цела ноќ да не можеле комшиите да спијат. дури ни меѓу себе никогаш не си лаат иако скоро никогаш не се сретнале очи во очи. нормално е да поврескаат неколку минути. ако продолжат уште неколку должен е сопственикот да ги замолчи и тоа е тоа. не знам што толку се прави од мравка слон, да морало закони да се носат што значело непотребно лаење, дали било по човек или по животно, колку метри од дворот бил објектот на лаеж, драпај си папокот, па тоа да се санкционира драконски казни па дури и до „успивање“ на кучето
се разбира дека треба да има правила, посебно за одгледување на потенцијално опасни кучиња, ама глупаво е да се претерува со некои квазилиберални/политички коректни закони копи-пејст од америка каде што ѓаолот си немал работа па си ги е*ал децата