Da, imam i ja isto citano po Pit Bul forumite - deka originalniot e red nose od Irska. Toj kennel seuste postoi i mislam deka e na East Coast negde.Short1 да во право си има добри познавачи на расата кои тврдат дека нема ред и блу носови.Џејсон Ман има книга напишано и дел од таа е наменета баш за оваа проблематика.Всушност тој дури и вика дека нема линии,односно дека пит бул си е пит бул.
Пишува исто така дека Ред Носот е започнат од едно семејсто во Ирска кое ги одгледувало баш овие кучиња.Нормално јас неможам да му парирам на Ман,но сепак не се сложувам во тоа дека кај питовите нема крвни линии.
Skloni se kon hip dysplasia. Dodeka raste treba da pazis na calcium %. Previse kalcium im dava pobrz rast i so toa koskite ne se ko sto treba. Jas pazam % na calcium na dehidriranata hrana da ne bide povisok od 1.2%. Isto taka, dodeka e kutre da ne skoka previse, da ne trca po skali previse - se so umerenost ili se stava previse pritisok na koskite pak.Ај дури е акцентот на Питбуливе да си прашам, од што им се искривуваат нозете болест деформитет да знам на што да внимавам.
ne ne, Pit Bul eВо филмот Палавковци колку што се сеќавам тоа е американски бул дог.
Еиии додека си кај hip dysplasia (од оваа болест највеќе се плашам дека кучето може да ја добие) ,за околу calcium % може нешто повеќе да објасниш или пишува на вреќата за храна ,не сум обрнувал внимание на тоа ,бидејќи како мал кога го чував шарпланинецот само манџи ,варено месо со таква домашна храна го хранев ,не им верував на овие дехидратите ,а плус и помал бев и немав баш пари. Па ако може да пообјасниш ќе ми биде од голема полза.Da, imam i ja isto citano po Pit Bul forumite - deka originalniot e red nose od Irska. Toj kennel seuste postoi i mislam deka e na East Coast negde.
Skloni se kon hip dysplasia. Dodeka raste treba da pazis na calcium %. Previse kalcium im dava pobrz rast i so toa koskite ne se ko sto treba. Jas pazam % na calcium na dehidriranata hrana da ne bide povisok od 1.2%. Isto taka, dodeka e kutre da ne skoka previse, da ne trca po skali previse - se so umerenost ili se stava previse pritisok na koskite pak.
ne ne, Pit Bul eVo toa vreme Pit Bulot bil an all american dog. Duri i vojnicite vo Prva Svetska Vojna gi imale ovie kucinja pokraj sebe
Хаххааа, да слично е со тоа на окото. Треба некој да се најде што има малку поише пари и да увезе женка и мажјак од нив. Ја мојов ако икад го парам, тоа ќе биде со кучка што ја има истата крвна линија како него. Неќам да го мешам.Еиии додека си кај hip dysplasia (од оваа болест највеќе се плашам дека кучето може да ја добие) ,за околу calcium % може нешто повеќе да објасниш или пишува на вреќата за храна ,не сум обрнувал внимание на тоа ,бидејќи како мал кога го чував шарпланинецот само манџи ,варено месо со таква домашна храна го хранев ,не им верував на овие дехидратите ,а плус и помал бев и немав баш пари. Па ако може да пообјасниш ќе ми биде од голема полза.
Знаеш дека ова кучето на аватар што ти е, е слично како она од ПалавковциBlue nose e твоево кутре така (на аватар што ти е)?
![]()
Зошто вакви кучишта нема во Македонија ,ептен ама ептен ретко има red nose , blue nose ,a за razorс edge , gotti да не спомнувам...
Нема врска тоа. Све си индивидуално до карактерот на кучето. Првиот што го имав лаеше само кога ќе сака да игра. Вториот лаеше кога било кој или било што поминува пред куќа, али со дресура го одвикнав од тоа и почнав да слушам само брефтање и веќе знам што се дешава. Третово некад лае некад не. Некои луѓе што имаат Пит Були се многу вокални, а некои се тивки.Ги нејќат во нашава Армија Пит булите повеќе преферираат Вучјаци, Ротвајлери и Шарпланинци.....
А што е работава со лаењето нивно оти ми рекоа да не очекувам многу многу да лае само кога ќе е во борбено расположение, и ова моево ржи а не лае досега го немам слушнато.....