Кучиња (грижа, општи дискусии)

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Може да постирате повеќе (ако е можно сите :) ) крвни линии на расата Американски стафордски териер ?

Не ги знам баш линиите па сега кога ќе зимам стафордче сакам да знам што линија зимам ,има една линија но не знам како се викаше дали Fraja не сум сигурен ,која ми е одбивна. Еве ваква линија не е по мој вкус.

100% овие кучиња се АСТ ,првово било некој шампион.

Прегледај го приврзокот 38437Прегледај го приврзокот 38438
Да се повторам ,доколку нема крвни линии на стафорд може на пит бул. Ако може и примери со слики.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Да се повторам ,доколку нема крвни линии на стафорд може на пит бул. Ако може и примери со слики.
Jа не ги знам до толку крвните линии, знам само за една од АСТ - Gaff. За нив велат дека се најчисти и коректно градени кучиња за show.

a1.jpg

Овие обично ги мешаат со Razors Edge and Gotti (American Bully or Blue Pit Bull) to get a more correct show dog.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Имаш премногу линии на питови,а една од најпознатите е Rascel bloodline специфични се со тоа дека се кафеава боја и со црна муцка.Сега ме мрзи да пишувам утре ќе ти пишам се во врска со линиите и како изгледаат.

L

Lu

Гостин
Имаш премногу линии на питови,а една од најпознатите е Rascel bloodline специфични се со тоа дека се кафеава боја и со црна муцка.Сега ме мрзи да пишувам утре ќе ти пишам се во врска со линиите и како изгледаат.
Дали на сликава е АПБТ од Rascel bloodline линијата?
Ако така изгледаат АПБТ од линијата Rascel bloodline,тогаш се навистина прекрасни,овој на сликата е еден од најубавите АПБТ што некогаш сум го видела.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
apbt2.jpg

Еве еден типичен Раскал.Овие се едни од најчистите питови,ретко мешани со други линии ради супер гејмот што го имаат.Повторувам ова куче не прави turnovi во борба,не се предава никогаш.Исто така има и добар стоп и затоа е една од линиите омилени за тие работи.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
AST3.jpg

Нова генерација на питови(ultimate),или преведено вистиски свињи,а ништо не личат бар за мене.Овие се само мала шала за горенаведениот RASKAL.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
scers11.jpg

sportpull11.jpg

Сорел линија слаби а многу моќни питови,секогаш се меѓу фаворитите во агилити такмичења.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
lawdogssite1-1.jpg

Еве типичен пит бул,сите одгледувачи треба да се стремат да го постигнат ова.Право американско производство.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Има и доста други линии ufian, Galant, Takoma, , Ziron, Hamond...

Меѓутоа кога расата се стварала во Америка 1900 речиси никој од одгледувачите не патувал далеку за парење,макс 50 км,пошто сепак 1900 година е.Така да во тоа време се створиле линиите,односно една линија за една област.

Некои од тие линии се направија АСТ,некои АПБТ а во глобала станува збор за раса со исти почетоци.Со напредокот на кинологијата, се овозможува патување и мешање на сите тие линии едни со други доста од нив се изгубија,ретко може да се види почиста линија,а за 100 посто чиста нема никаква теорија.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Прегледај го приврзокот 38551

Еве еден типичен Раскал.Овие се едни од најчистите питови,ретко мешани со други линии ради супер гејмот што го имаат.Повторувам ова куче не прави turnovi во борба,не се предава никогаш.Исто така има и добар стоп и затоа е една од линиите омилени за тие работи.
Името го добил од серијата The Litle Rascals ,или на нашки Палавковци ? Во серијата тоа ти е КЛАСИЧЕН пит бул...

Прегледај го приврзокот 38552

Нова генерација на питови(ultimate),или преведено вистиски свињи,а ништо не личат бар за мене.Овие се само мала шала за горенаведениот RASKAL.
Не е ова Blue Nose ? T.e. ова повеќе ми личи на staffordshire bull terrier...
RED NOSE

Прегледај го приврзокот 38553

Исто така понова генерација на АПБТ
Феноменални примероци излегуваат од овие Red Nose , ми се допаѓаат.

И Blue Nose ми се најомилени помеѓу пит булите , не е класичен пит бул но ми се допаѓа претерано.
Исто така има и ваква линија плава помеѓу стафордите .

Еве го најубавиот пит бул за мене (кутрак е ,не знам колку точно е стар) од Dog Whisperer ,кучето на Цезар Милан , ова е син на неговиот пит бул (red nose) Daddy.
cesar-millan-and-james-and-junior.jpg junioranddaddy.jpg

Тие биле во главно расите ,мислев дека ќе има "понеобични" питови...

L

Lu

Гостин
Не е ова Blue Nose ? T.e. ова повеќе ми личи на staffordshire bull terrier....
Не е тоа Стафордски бул териер, тоа е новата линија на свињи (свински пит були) еве види
А Стафордски бул териер вака изгледа и се многу помали ос АСТ или АПБТ.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ovde pravi APBT ljubiteli ne se soglasuvaat deka Blue Nose, Red Nose se krvni linii - toa e samo izgled na kuceto.

Inaku tie sivite se American Bullies, iako so UKC se registrirani kako APBT. Mene mi se svigaat. Onie previse niski, sto edvaj odat - toa se greotiluk. Mi e zal za tie kucinja. Od American Bullies najpopularni se Razors Egde i Gotti. Mojot na avatarot e Razors Edge.

Razors Edge:

re.jpg

Gotti:

gotti.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom