Најчесто со млеко ама и супа кркаше пире што остана и тоа, дури и леб попара со млеко и јогурт ама само го лиже не знае да џвака. Јаде три четири пати во ден количински сега немам мерено од кај да знам ама во стомачето како подуено е.
Јас тоа дехидрат и пупу не знам што е мало објаснување мене ми рекоа само со млеко ама јас и се друго по него.
А не знае кога му е доста јадење?
Е да си жив и здрав од стол ме преврте од смеење за тоа болдираното што е во цитатот.:pos2:
Инаку претпоставував дека ќе ме прашаш што е тоа Дехидрат,бидејќи тој збор Дехидрат го користиме ние кучкарите,а новите сопственици на кучиња не го знаат/употребуваат тој збор .Епа вака, Дехидрат е СУВА ДЕХИДРИРАНА ХРАНА ЗА КУЧИЊА или кажано со еден збор ДЕХИДРАТ.Тоа е храната што се продава во пет шопови тие зрнцата кафеави.
А тоа Puppy (кое што ти го нарече „пупу„ и ме изнасмеја да ти кажам право) е формула(вид) на Дехидратот,има повеќе формули а Pappy (Папи) формулата се користи за кутриња до 3 месечна возраст.Нели и самиот збор на англиски Puppy значи мало кутре.
Инаку не му давај кравјо млеко бидејќи може пролив да ти добие,незнам како можеле тие од таму од кај што си го зел кученцето да ти кажат да го раниш само со млеко:uvo:
Давај му да јаде пилешко варено месо со морковче и ориз се заедно сварено,риба од конзерва сардина или туна,палента,макарони,супа,овошје,зеленчук,кисело млеко,јогурт,павлака.
Но ова погоре треба да му биде секундарна храна,а примарна храна треба да биде Дехидратот.