Донеси го самоједот во дуќан, и дај му него да го исчешла со фурминаторот. Фурминатор е за кратковлакнести раси. Да си го смениш пет шопот![]()
Go zzameniiv furminatorot..gledav nekoi videa, ama ne vidov nesto konkretno ..
Wiksa ako moze zbor-dva za redolsedno so koi da go ceslam..vidov za tehnikata,od zadi -napred, toa vo red, samo za cetkite kako da gi koristam ako moze zbor-dva,bi mi doslo od pomos.
Inaku tipot sto prodava tamu u pet shopot uste stoese na toa deka greska pravam sto ne go koristam furminatorot..sega ako vekje ne smee da se koristi na samoyed, kako moze takvi ,,strucaniaci,, da drzat pet shopovi stvarno nz...
Чим си го разбрал начинот на чешлање веќе е полесно. Е сега како да ги користиш. Прво иде четката со многу ситни иглички. После иде обичната четка и на крај со чешелот. Чешелот е повеќе за расчешлување на стуткано крзно одколку за чешлање така што и немора да го користиш секој ден.![]()
Go zzameniiv furminatorot..gledav nekoi videa, ama ne vidov nesto konkretno ..
Wiksa ako moze zbor-dva za redolsedno so koi da go ceslam..vidov za tehnikata,od zadi -napred, toa vo red, samo za cetkite kako da gi koristam ako moze zbor-dva,bi mi doslo od pomos.
Inaku tipot sto prodava tamu u pet shopot uste stoese na toa deka greska pravam sto ne go koristam furminatorot..sega ako vekje ne smee da se koristi na samoyed, kako moze takvi ,,strucaniaci,, da drzat pet shopovi stvarno nz...
Кај Белгиските овчари и Вижлите(има негде во МК?не сум видела) немаш потреба да посветиш повеќе од 10тина минути за чешлање, (исто како со кратка и долга коса кај луѓе), ама ако долго влакно како кај самоједи ти се заплетка господ ќе го видиш. Затоа има секакви видови на кучиња(карактер и влакно), за секакви луѓе.
После карантинот.ИМАМ КУЧЕ ХАСКА. ХАСКАТА НИ Е ЕДЕН МЕСЕЦ, ОД КОГА МОЖЕ ДА СЕ ОСТАВИ ДА ЖИВЕЕ НАДВОР ВО ДВОР?
Хлор разреден, или оцетДечки, Хана кога мочкаше на пелената, понекогаш ја утнуваше на пола. Е сега тој дел од балконот ми мириса на мочка. Ја џогирав со доместос и пак ништо. Како да го уништам мирисот?
Колку е точно не знам (од нашите „искусни ветеринари“) демек воспалени жлезди и би требало да се исчистат доколку е до тоа.Кучево шо го имам забележав дека гзотму е потечен/воспален нешто, црвен му е и го лижит.
Голем проблем е то или ?