Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.592

Go zzameniiv furminatorot..gledav nekoi videa, ama ne vidov nesto konkretno ..

Wiksa ako moze zbor-dva za redolsedno so koi da go ceslam..vidov za tehnikata,od zadi -napred, toa vo red, samo za cetkite kako da gi koristam ako moze zbor-dva,bi mi doslo od pomos.

Inaku tipot sto prodava tamu u pet shopot uste stoese na toa deka greska pravam sto ne go koristam furminatorot..sega ako vekje ne smee da se koristi na samoyed, kako moze takvi ,,strucaniaci,, da drzat pet shopovi stvarno nz...

Член од
23 јуни 2014
Мислења
241
Поени од реакции
131

Wiksa ako moze zbor-dva za redolsedno so koi da go ceslam..vidov za tehnikata,od zadi -napred, toa vo red, samo za cetkite kako da gi koristam ako moze zbor-dva,bi mi doslo od pomos.

Inaku tipot sto prodava tamu u pet shopot uste stoese na toa deka greska pravam sto ne go koristam furminatorot..sega ako vekje ne smee da se koristi na samoyed, kako moze takvi ,,strucaniaci,, da drzat pet shopovi stvarno nz...
Донеси го самоједот во дуќан, и дај му него да го исчешла со фурминаторот. Фурминатор е за кратковлакнести раси. Да си го смениш пет шопот :)

Член од
11 април 2012
Мислења
4.793
Поени од реакции
5.577

Чим си го разбрал начинот на чешлање веќе е полесно. Е сега како да ги користиш. Прво иде четката со многу ситни иглички. После иде обичната четка и на крај со чешелот. Чешелот е повеќе за расчешлување на стуткано крзно одколку за чешлање така што и немора да го користиш секој ден.
Се надевам бев јасен :)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Член од
8 март 2012
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.592
Утре одам практично, од теоретскиот дел мислам дека сум спремен :D

Инаку да, ќе го менам пет-шопот,2-3 пати ме лизга така..и за спрејот прво,сега и за тоа..

ФАла на инфото иначе :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Кај Белгиските овчари и Вижлите(има негде во МК?не сум видела) немаш потреба да посветиш повеќе од 10тина минути за чешлање :P, (исто како со кратка и долга коса кај луѓе), ама ако долго влакно како кај самоједи ти се заплетка господ ќе го видиш. Затоа има секакви видови на кучиња(карактер и влакно), за секакви луѓе.

мојот белгиски овчар само еднаш го поминувам со чешел и тоа е тоа,сите влакна му паѓаат на чешел одма,ама морам уште да го чешлам без врска бидејќи ужива додека го чешлам.Можеби само тогаш е мирен како јагне,иначе прав ѓавол е :D

Член од
14 ноември 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
ИМАМ КУЧЕ ХАСКА. ХАСКАТА НИ Е ЕДЕН МЕСЕЦ, ОД КОГА МОЖЕ ДА СЕ ОСТАВИ ДА ЖИВЕЕ НАДВОР ВО ДВОР?

Член од
14 јули 2012
Мислења
71
Поени од реакции
15
Дечки, Хана кога мочкаше на пелената, понекогаш ја утнуваше на пола. Е сега тој дел од балконот ми мириса на мочка. Ја џогирав со доместос и пак ништо. Како да го уништам мирисот?

Член од
23 јуни 2014
Мислења
241
Поени од реакции
131
Дечки, Хана кога мочкаше на пелената, понекогаш ја утнуваше на пола. Е сега тој дел од балконот ми мириса на мочка. Ја џогирав со доместос и пак ништо. Како да го уништам мирисот?
Хлор разреден, или оцет

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.306
Поени од реакции
5.912
Дали луѓе има на подфорумов за животни тема за Крлежи, Болви и слично ? Ако нема дај да направиме стварно вреди...

Член од
18 август 2015
Мислења
25
Поени од реакции
0
Da gi prasam poiskusnive:Na mojava kucka denes mazejki se so nea zebelezav na pocetokot na grbot pod krzno edno topce,golemina ko onie za hokej,splosnato.Pa da prasam,dali e mozno da e od inekcijata sto e bockana na toa mesto ili e nesto drugo?

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Кучево шо го имам забележав дека гзот:icon_mrgr: му е потечен/воспален нешто, црвен му е и го лижит.
Голем проблем е то или ?

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Кучево шо го имам забележав дека гзот:icon_mrgr: му е потечен/воспален нешто, црвен му е и го лижит.
Голем проблем е то или ?
Колку е точно не знам (од нашите „искусни ветеринари“) демек воспалени жлезди и би требало да се исчистат доколку е до тоа.

За моево да прашам информација од што би можело да биде пред 3-4 дена премногу спие и секогаш бара премногу ладно место за спиење, копа во двор и легне на земјата и си го чува цело време тоа место. Претходно имаше поставено друго негово место и таму не дава да стое никој се бутка у нозе и те трга. А има огромна куќа за неа не ни оде таму :)

Прегледана е и ништо не откријја

Kajgana Shop

На врв Bottom