Купување преку интернет (генерална дискусија)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.365
Ова сега на 29? Се рачуна амерички ден ( по нивно сметање на времето т.е. -6 саати од нас ) или како? Викаш ќе има добри зделки на ибеј и алиекспрес?
На 29ти да.
Се важи по америчко време т.е. тие кога ќе решат да ги пуштат попустите тогаш. Некои страници почнаа уште од сега со некои попусти. Најверојатни некои понуди и попусти ќе има и за викендот и за Cyber Monday.
Скоро сите американски страни имаат попуст на некои работи за продавање, само финтата е дали ќе има попуст и на тоа што го бараш :)

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Искрено не барам ништо, ни па сум расположен баш за трошење.. ама ако најдам нешто интересно и ептен на попуст ќе го купам...

Член од
16 февруари 2012
Мислења
53
Поени од реакции
174
Во врска со Aliexpress.com, дали може да се плаќа преку дебитна картичка на ТТК банка ??
--- надополнето: 27 ноември 2013 во 01:36 ---
Во врска со Aliexpress.com, дали може да се плаќа преку дебитна картичка на ТТК банка ??

Член од
11 февруари 2013
Мислења
156
Поени од реакции
241
Вчера направив неколку порачки од aliexpress.com, облека, пошто прв пат купувам од оваа страница, нека каже некој од искуство за колку најмногу време стигаат порачките. :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.966
Поени од реакции
9.596
сакам нешто да порачам од алиекспрес па ме интересира колкава и накој начин ја одредуваат царината за производите а гледам дека може и поефтино да ме фати да купам од овде отколку низ бутициве низ градов ако нема некој малверзации ова е евтино аи има избор вака од прва шо разгледав

Член од
17 септември 2013
Мислења
194
Поени од реакции
54
Da ne znae nekoj kolku bi mi dosol ovoj tel so carina i ddv
http://www.aliexpress.com/item/New-Lenovo-A850-MT6582-Quad-Core-5-5inch-IPS-Android-4-2-1GB-4GB-dua-cameras/1496757660.html
130$ e vaka, treba da smetam + 5% carina + 18%ddv = 130+6.5+23.5=160$ maksimalna krajna cena za do vrata?
Ako e ovaa cena odma go zimam?
da ne me repnat na carina kataloski za telefonov i da go racunaat po cenite za telefonite kaj nas?

Uste nesto tipot sto go prodava ima No feedback score.
Treba toa da gledam ili doverlivi se?
Da ne mi bapnat telefon na staro?

Член од
15 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
1
Da ne znae nekoj kolku bi mi dosol ovoj tel so carina i ddv
http://www.aliexpress.com/item/New-Lenovo-A850-MT6582-Quad-Core-5-5inch-IPS-Android-4-2-1GB-4GB-dua-cameras/1496757660.html
130$ e vaka, treba da smetam + 5% carina + 18%ddv = 130+6.5+23.5=160$ maksimalna krajna cena za do vrata?
Ako e ovaa cena odma go zimam?
da ne me repnat na carina kataloski za telefonov i da go racunaat po cenite za telefonite kaj nas?

Uste nesto tipot sto go prodava ima No feedback score.
Treba toa da gledam ili doverlivi se?
Da ne mi bapnat telefon na staro?

Пази со овој нема никаков фидбек. Ни производот ни продавницата. А башка е и сумљиво што ти дава фри шипинг преку УПС што е скоро невозможно. Мој совет е да не го нарачуваш овој. Најди некој со добар фидбек. Јас чекам во секој момент да ми стигне телефон од пошта па ќе објавам како сум поминал со царини и даноци

Член од
15 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
1
Дечки чисто информативно....
Нарачав телефон од Aliexpress (Lenovo S820). На тракинг ми дава:
2013-11-25 12:32, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to customs (Inb).
Тоа значи дека ме репнаа царина? Кинезот рече дека ќе ја пише 35 долари ама изгледа не пројде :)
Ми стигна писмо од пошта дека треба да однесам документ за вредност на стоката или фактура такво нешто..... Совет некој?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.049
Поени од реакции
7.221
Ми стигна писмо од пошта дека треба да однесам документ за вредност на стоката или фактура такво нешто..... Совет некој?
Шо не им пратиш извештај од пејпал или од картичката, колку си платил?

Член од
11 февруари 2013
Мислења
156
Поени од реакции
241
Кога порачувате нешто од aliexpres, кај State/Province/Region што пишувате? Пошто погоре од тоа има Country/Region каде што се штиклира Macedonia, ама што треба на State/Province/Region? :eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom