Купување преку интернет (генерална дискусија)

Член од
15 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
1
Дечки чисто информативно....
Нарачав телефон од Aliexpress (Lenovo S820). На тракинг ми дава:
2013-11-25 12:32, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to customs (Inb).
Тоа значи дека ме репнаа царина? Кинезот рече дека ќе ја пише 35 долари ама изгледа не пројде :)

Член од
15 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
1
www.shoppingusa.com.mk?

nekoj iskustvo so stranava konkretno sakam da naracam trska od
http://www.shakespeare-fishing.com/

dali bi uspealo da mi ja donesat na adresa?

Купував пред едно 2-3 години. Се сеќавам дека провизиите и трошковите беа огромни. Направи си точна математика според нивните правила и види дали ќе ти се исплати. А за стигање стигаат пратките.

Член од
31 декември 2009
Мислења
585
Поени од реакции
168
fala mnogu gledam deka ne ti dava solucija da vidis kolku ke te kosta vkupna cena za proizvodot so se trosoci tuku treba sam da smetas i prvo da uplatis prva rata pa posle kojznae kolku ke kazat.

Член од
15 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
1
fala mnogu gledam deka ne ti dava solucija da vidis kolku ke te kosta vkupna cena za proizvodot so se trosoci tuku treba sam da smetas i prvo da uplatis prva rata pa posle kojznae kolku ke kazat.

Епа ако добро се сеќавам втората рата беше поголема од првата затоа веќе на ја отворив страната од тогаш :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Дечки чисто информативно....
Нарачав телефон од Aliexpress (Lenovo S820). На тракинг ми дава:
2013-11-25 12:32, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to customs (Inb).
Тоа значи дека ме репнаа царина? Кинезот рече дека ќе ја пише 35 долари ама изгледа не пројде :)

Да треба да одиш на царина да си го земиш, точно затоа што го пишал 35 долари го имат земено.Требаше околу 100 тина.

Член од
15 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
1
Да треба да одиш на царина да си го земиш, точно затоа што го пишал 35 долари го имат земено.Требаше околу 100 тина.
Фала многу. Значи ќе ми стигне писмо или нешто за да одам да си платам и да си го земам? Имаш претстава колку би требало да платам?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Фала многу. Значи ќе ми стигне писмо или нешто за да одам да си платам и да си го земам? Имаш претстава колку би требало да платам?

Би требало од копанијата која што ти го доставува да ти се јават да ти кажат дека ти е запрено на царина, можи да поминиш и со ич или па да платиш нешто минимално но незнам колку точно.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.049
Поени од реакции
7.221
Тренерки од адидас официјалната да не има порачувано некој? Дали се стварно оригинал? И дали маваат царина копилињава? :D

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Тренерки од адидас официјалната да не има порачувано некој? Дали се стварно оригинал? И дали маваат царина копилињава? :D
Од официјална страна може да се фалш ? :D Царина сигурно ќе те репнат дека не прават од официјални страници како кинезите да кошта 50$ а да стават цена 5-10$ . :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.365
Tis the season for online shopping.
Black Friday :love:

Инаку царина се плаќа само ако вредноста на производите е над 50долари минус шипинг така ?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Tis the season for online shopping.
Black Friday :love:

Инаку царина се плаќа само ако вредноста на производите е над 50долари минус шипинг така ?
Не важи ова повеќе , сега само ако имаш среќа да помине производот ќе се спасиш ако им е сумливо ќе те царинат.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.365
Не важи ова повеќе , сега само ако имаш среќа да помине производот ќе се спасиш ако им е сумливо ќе те царинат.
Имам чувство дека не се сфаќаме.
Царина сеуште важи за само производи над 50 долари така ? Или ова важи за секој производ без разлика на цената ?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Имам чувство дека не се сфаќаме.
Царина сеуште важи за само производи над 50 долари така ? Или ова важи за секој производ без разлика на цената ?
Го нема повеќе тоа до 50 долари или до 20 долари . све царинат доколку забележат дека нема цена на пакетот или ако има над 15 долари цена . затоа кинезите ставаат од 5-15 долари за да нема царини ама кај нас доколку е пакетот потежок од 1.5кг ќе ти го царинат сигурно .

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.365
Го нема повеќе тоа до 50 долари или до 20 долари . све царинат доколку забележат дека нема цена на пакетот или ако има над 15 долари цена . затоа кинезите ставаат од 5-15 долари за да нема царини ама кај нас доколку е пакетот потежок од 1.5кг ќе ти го царинат сигурно .

:eek: Од кога ова ?

Kajgana Shop

На врв Bottom