Купувам - продавам

Член од
12 март 2009
Мислења
144
Поени од реакции
7
Kupuvam ovakvi bandasi

ako znaete nekoj da prodava ili gi ima vo nekoja prodavnica pisete mi :helou:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
E ги има во секоја продавница де... и немора да се такви. Какви ке си купиш такви ке си монтираш ако имаш буба. Посекако секој познавач на Буба знае дека штрафовите се нестандардни, па ако сакаш да ставаш вакви бандажи треба да ги извадиш добошите, да ги носиш на дремонг каде што ке ти направат растојание на штрафовите по желба т.е. колку што ти се бандажите толку и шибај.

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
КУПУВАМ штоп како на сликава од иста страна и имам иста ваква корса

Ако имате било каква информација пишете кај да најдам поефтино ама сепак квалитетно ?? :smir::smir::smir:

Benfika kraj vero so e vo dzon kenedi.

Член од
12 март 2009
Мислења
144
Поени од реакции
7
E ги има во секоја продавница де... и немора да се такви. Какви ке си купиш такви ке си монтираш ако имаш буба. Посекако секој познавач на Буба знае дека штрафовите се нестандардни, па ако сакаш да ставаш вакви бандажи треба да ги извадиш добошите, да ги носиш на дремонг каде што ке ти направат растојание на штрафовите по желба т.е. колку што ти се бандажите толку и шибај.
Sakam da bidat isti kako na slikata metalni i poniklovani ne se aluminski ne sum videl takvi tuka i neznam so prai se dvizat (mi kaza deka se komplet novi od grcija se oklu 150 - 200 e)

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Буба бандаши се ретки кај нас и ги нема нови. Единствено со порачка. Ако налеташ на 1303S модел тогаш ќе мора оригинални да ставаш ИЛИ со адаптери.

Адаптер ти е најбезбедна варијанта.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Вакви бандажи како на бубата имам гледано на Лада Нива. Дизајнот е тој, треба да се провери растојанието на дупките.

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Нема. Лада Нива има 5 дупки.

Бубата има исто растојание како старите Шкоди 4х130мм.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Така е... Бандажите на Нивата се исти со оние на Самурајот и кај мене на Махиндрата. Единствено може да треба да се прошири центарот за да ги фати главчините. Ама моабетот тука е за бубата

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Единствено може во предвид да дојде 5-те дупки на VW T2.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Вакви бандажи како на бубата имам гледано на Лада Нива. Дизајнот е тој, треба да се провери растојанието на дупките.
Колега не зезај, Лада Нива и Сузуки самурај возат 15 или 16 бандажи со 5 штрафа и големо растојание, едно се ретки за наоѓање, и тоа што ке го најдиш ке биди грдо, знам јас кога барав за нивата катастрофа. Да се немало 16-ка бандаж петокрака да му ибам мамата. На буба можеш да ставиш од што ти душа сака бандаж (со адаптер како што кажа volkswagen) па за 200-400 евра имаш избор огромен на различни модели и форми.

Член од
12 март 2009
Мислења
144
Поени од реакции
7
Brat tie bandasi od bubata sakam da gi stavam na capri
kaj rastojanieto od dupka do dupka dijagonalno e 108 mm (za toa so adapter neznam kolku e bezbedno ? ) ako ima nekoj napraveno so adapter neka kaze

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Brat tie bandasi od bubata sakam da gi stavam na capri
kaj rastojanieto od dupka do dupka dijagonalno e 108 mm (za toa so adapter neznam kolku e bezbedno ? ) ako ima nekoj napraveno so adapter neka kaze
Братче ти нас не драпаш... испаѓа дека бараш хромирани бандажи за форд со 4 штрафа и растојание помеѓу штрафовите 108 милиметри. Такви можеш да најдеш, без да преправаш добоши или да правиш адаптери. Исто така 108 растојание има и пежо и цитроен така да може ке најдеш нешто од нив.

Во најлош случај, земаш алуминиумски петокраки и правец кај Црнко, ке ти ги хромира и шибај.

Член од
26 мај 2009
Мислења
26
Поени од реакции
1
Купувам крила за FORD CONSUL од 1973 година. Кој знае каде има нека даде информација. ХИТНО!!!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689

Kajgana Shop

На врв Bottom