Криминалци и криминални групи во МК

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.400
Поени од реакции
16.631
не е иронично...типот бараше ,,статистички податоции,, дека во Косово е поевтино. Еве 2-3 примери. И не е рај, но е доста подобра ситуацијата него кај нас. За чудо , да видиш и да не веруваш но и во хигиената се понапред од нас
Не е темава за тоа, ама и ја знам пример вака ко тебе што отишле у Косово по трпезариска маса, за коа им ги доставиле добиле крива маса и столице што се клата.
Колку паре, толку музика.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.381
Ѓоко, ова твоево за Косово, е исто како кога Германец што застанал во Македонија на минување, би земал да раскажува како функционира нашево општество.

Земи пресели се таму на некое време, па после дојди кажи ни како функционираат работите таму,институции, економија, криминал, а посебно таа странска контрола, што толку ја "бендисуваш".
Ми е жал што е ваква ситуацијата, едно Косово да не замини , Албанија одамна не замина(имаат море, тоа е друга приказна) Тоа е проблемот....

Член од
22 јуни 2019
Мислења
232
Поени од реакции
805
Ми е жал што е ваква ситуацијата, едно Косово да не замини , Албанија одамна не замина(имаат море, тоа е друга приказна) Тоа е проблемот....
Во Косово минимална плата 250 евра просечна 500.Што е косово понапред од нас кога потрошувачката кошничка им е 1000 евра како и кај нас а земаат со 30% помала плата.Едно е да поминеш а друго е да живеееш.Плус нивниот пасош е рангиран далеку на полошо место од Македонскиот.Нашиот е на 41во место а косовскиот е на 62ро.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Ѓоко, не ме сфакај погрешно, ама мене ми се чини дека ти појма немаш како функционира општеството таму.
Економијата, институциите, криминалот, корупцијата, странската контрола, а за односот спрема неалбанското население, да не правиме муабет.

Ти кажав и претходно, пресели се таму на некое време, па после дојди кажи ни колку "не заминало" Косово.

Член од
5 септември 2024
Мислења
53
Поени од реакции
49
оти мора сите да се тетовирани,ќељави со голема глава апла глаучи и како шифоњери се у тело?
Ова само педерите го прават меѓу себе кога си држат свој стандард.
Свој фешн стил на облека и фриз сите да носат како другарките свои.
Фали уште ноктите да се излакираат.
Не можам да ги сварам,да имаа барем стил и квалитет на толку фурање пред камера и интернет пред луѓе.
Гледаш слика,гледаш буквално иста фаца клонови.
Јак.

БУКВАЛНО Е ОВА !

Глеј бе ти како личиш како виршла варена дај адреса да видиме кој е педер инцел еден

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Како да неоди косово напред ? 500к народ или колку и да се, се лечат кај нас без пари. Нивни фирми тендери кај нас, политичари фирми тука. Извоз се во мк по цена некоја неможна а нашето не се откупува плус пари од УСА и ЕУ.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
Како да неоди косово напред ? 500к народ или колку и да се, се лечат кај нас без пари. Нивни фирми тендери кај нас, политичари фирми тука. Извоз се во мк по цена некоја неможна а нашето не се откупува плус пари од УСА и ЕУ.
како тоа без пари се лечат кај нас, коа на клиникиве им наплакаме пута 2 од цената?????

Член од
14 јули 2023
Мислења
40
Поени од реакции
87
drzava moze da zeme pari od USA i od EU a narodot ne moze, ne znam dali si bil na Pristina nekogas ? da gledas eden 19 godisen kako vozi rs6 ili g class ili urus xD

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
drzava moze da zeme pari od USA i od EU a narodot ne moze, ne znam dali si bil na Pristina nekogas ? da gledas eden 19 godisen kako vozi rs6 ili g class ili urus xD
И како вози тој ? Сигурно е или иселеник негде или дила нешто. Со работа сигурно не. Прашај обичен народ па ќе збораме

Член од
14 јули 2023
Мислења
40
Поени од реакции
87
И како вози тој ? Сигурно е или иселеник негде или дила нешто. Со работа сигурно не. Прашај обичен народ па ќе збораме
Тоа е главна атракција во Приштина?
mnogu ste smesni, zosto mislite deka samo albancite na celiot balkan rabotat so droga ili nesto tako slicno, od ovie sto gi spomnav poveke se zanimuvaat so crypto, social media, real estate a dodeka nie albancite i makedoncite u skopje pravime muhabet za rade i sheval.
toa e toa.

Kajgana Shop

На врв Bottom